Kolovoz 03, 2025, 07:57:38 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ishrana ribica  (Posjeta: 1097 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline darioc231

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
Ishrana ribica
« u: Rujan 24, 2011, 11:24:49 prijepodne »
Zanima me koliko cesto treba da hranim ribice i koja kolicina je potrebna? Imam 5 Cordydoras paleatus-a i 3 Guppy. Od hrane imam Tetra TabiMin, hrana u tabletama za ribe dna, tablete spiruline i onu klasicnu hranu u listicima. Takodje me zanima da li jedan dan treba da poste, tj da ih ne hranim? Koliko cest da ubacujem tabletice?

Offline thorus

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Ishrana ribica
« Odgovori #1 u: Rujan 25, 2011, 08:30:06 prijepodne »
Jesi probao s ćevapima? S malo više luka naravno.
Šalim se.
Mislim da ti je 1 tableta (za ribe dna) prevelika za 5 Paleatusa i 3 guppyja. To vidiš ako se povlači po dnu više od pol sata.
Ja bih prepolovio i dao jednu polovicu dnevno. I što više različite hrane i mijenjao svaki dan drugu hranu (granule SAKa, listiće itd).
Nekada davno prije više od 20 godina sam vadio tubifexe u Vrbasu prema Trapistima (kod BL Pivare). Možeš probati i s tim. -?

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Rujan 25, 2011, 11:38:54 prijepodne »
Ja imam 8 corrydorasa, 4 bottie, pleha, ancistruse i dobivaju otprilike jednu tu tabletu svaka 2 dana, znaci dnevno pola tablete, iskidam je na vise komadica, tako da svaka "grupacija" dobije svoj dio......

Ili 2-3 stapica za ribe dna. U drugom akvariju je samo 6 corydorasa i jedan ancistrus, oni dobiju svakih 2-3 dana pola tablete, jer se dokopaju i "glavne" hrane za ribe, prema tome, nisu oni gladni, a svakodnevno trpati cijelu tabletu, ili nedajboze vise njih, nema poante...

Ja bih ubacio koji smrvljeni listic jednom dnevno, eventualno manju kolicinu podjeli na 2 puta dnevno, a tabletu ubacis povremeno, svakih 2-3 dana po malo.... i to je to, nece biti gladi.....

Offline Petrusa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Rujan 26, 2011, 10:06:39 prijepodne »
I mene je ovo zanimalo, jer imam 4 corydorasa, 1 ancistrusa na dnu, međutim anci (još je malecni)  doslovno legne na raspolovljenu tabletu i ko gladni pas tjera sve oko sebe. Kad se napokon makne do kraja je sliste coryji i tetre iako su već one dobile svoju hranu