Svibanj 05, 2025, 07:04:39 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Koji je ovo..... puz?  (Posjeta: 1225 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Koji je ovo..... puz?
« u: Rujan 30, 2011, 09:12:07 prijepodne »
Poz!

Jucer cistim staklo izvana na akvariju...i skuzim da nesto gmize po staklu i tuzno me gleda..... :down:

Puz..... slika nije nekakva, ali mozda netko skuzi sto je tocno to? I jos bolje pitanje - odakle mi to u akvariju?????

Bilje nije dodavano vec mjesecima, niti nove ribe, ma nista, tjedno promjenim malo vode, tu i tamo posisam bilje koje preraste..... i do jucer uopce nisam primjetio tog momka.... Da, imam i jos jednog, punoooo manjeg, kao tockica na staklu, ovaj je velicine kamencica....

Pecati ga i pocastiti botie s njim ili?

Hvala!

Offline Mrnja

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Koji je ovo..... puz?
« Odgovori #1 u: Rujan 30, 2011, 13:09:16 poslijepodne »
To bi trebao biti ramschorn, čak vuče malo na crvenog (al možda je i zbog svjetla), a unesel si ga kao jajašce sa biljem, pa dok se je izlegel i malo narasel, prošao mjesec i dva.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 30, 2011, 17:46:04 poslijepodne »
OKe, hvala!

Koliko je ta bestija opasna? Trebam li ga po kratkom postupku ili sto da uopce radim s njim?

Offline Vonfy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kc
« Odgovori #3 u: Listopad 01, 2011, 22:17:30 poslijepodne »
da, to je ramshorn, i ako ti se razmnoži, teško ćeš ih se riješiti.
najgore od svega je dok se krenu jednom razmnožavati, onda im nema kraja, a malih ćeš imati po staklu cijelo čudo..
ja ih imam u kozičnjaku i stavio sam i a.helene, ali ne mogu ih se riješiti, jer se kote ko zečevi..

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 02, 2011, 00:59:37 prijepodne »
Mislis da bi botie bile zadovoljne takvim obrokom?

Imam 4 komada...a namjanji problem je tu i tamo zagrabiti kojeg puza i prebaciti u drugi akvarij kod njih....ako ce biti koristi od toga...ako ce se prosiriti i po tom akvariju...nema poante....

Offline basdžija

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #5 u: Listopad 02, 2011, 02:45:18 prijepodne »
ako ne želiš imati čitave horde pužeka riješi stvar dok nije krenuo bebyboom i čupaj ih oooodmah van  :up:

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #6 u: Listopad 02, 2011, 08:56:16 prijepodne »
Ja sam ih imao kao mravaca  u mravičnjaku od prije jedno 2-3 mj, nakon ubacivanja 10 helena puževa u akvarij broj se im naglo smanjio.
Esad ono što me brine , jučer sam 2 puta po pola sata promatrao akvarij i nigdje nema ni jednog puža  nijednog !!
Ali zato sam na šoderu i u akvariju nabrojao barem 20 kom malih helena od 2 mm, pa 5mm veličine i sad se pitam šta oni budu jeli ,

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #7 u: Listopad 02, 2011, 12:51:15 poslijepodne »
Po mom iskustvu oni nisu neke velike štetočine. Samo što ih ljudi ne vole vidjeti baš. Ja ih nisam dirao sve dok nisu pretjerali sa razmnožavanjem. Ubacivanjem samo jedne botie striate nestali su potpuno u roku 3-4 dana. U 30 litarskom kozičnjaku sam ih imao brdo. Nisu mi uopće smetali. 2 puta mjesečno sam znao nakupiti ih pa ubaciti u veći akvarij da botia ostane u formi  :)
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 02, 2011, 12:58:30 poslijepodne »
Dakle.....botie se nece buniti za free rucak u obliku puza tu i tamo.....

Odlicno....iako...malac je nekako simpatican, ako se bude znao kontrolirati, mozda mu sudbina i ne bude da postane neciji rucak.....

Offline trihogaster

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Listopad 06, 2011, 20:12:43 poslijepodne »
to ti je jako koristan puž, super su kao hrana za botie i za helene, ali su još bolji čistači akvarija jer pojedu svo trulo lišće, ako ti ugine riba oni to srede u jednom danu, jedu alge, u jedenju algi su aktivniji od algojeda!!..... imaju više prednosti nego nedostataka :) i važna napomena je ---- ne jedu zeleno lišće....
lijepo ih je vidjeti u akvariju, pogotovo crvene ramshorne!
imam ih već jako dugo u akvariju i stvarno ga održavaju savršenim, od kad njih imam nemam nikakvih problema sa ribljim bolestima niti algama....

:up: :up: