Ma ne u vodu,naravno..koriste ga i lijepeći ga za staklo,mali je,od 40x40mm do60x60mm oni veći i jači...dakle termopastom(ma može zapravo kako hoćeš,ali fizika kaže da će bolji kontakt dati i bolji rezultat)stranu koja hladi pričvrstiš za staklo(najbolje zadnju stranicu,izvana)istom pastom na vruću stranu zvekneš hladnjak sa ventilatorom,da odvodi toplinu...sve skupa napajaš nekakvim komp.napajanjem,i Peltier,i ventilator,tanko je od 2cm na dalje(ovisi o veličini hladnjaka koji bi zalijepio),gotovo nečujno,i vrlo jeftino..probati ću to,sve komponente imam,samo treba vremena...i kontroler...ali trenutno radim na nečem što zahtijeva puno manje truda i znanja,isti princip hlađenja kao i u prenosnim hladnjacima...dakle hladna strana Peltiera sa donje str.poklopca,na nju zalijepljen hladnjak i vent.,isto tako i na gornjoj,vanjskoj,vrućoj strani..poklopac od jelovine...znači Peltier hladi zrak i površinu vode ispod poklopca..još je u izradi,ali sam probao sa malim Peltierom od 50W,efekt je bio cca.3xbrže hlađenje od samog ventilatora...i,ništa mi nije dihtalo,pa je i hladan zrak bježao..akv od 250 litara,upravo završavam prvu verziju poklopca,sa malim Peltierom,pa ću nakon tjedan dva,napisati post,staviti slike..ako bude radilo kako očekujem...ali,nema razloga da ne funkcionira...