... koliko sladoleda stane u uho od slona?

a sad pitanje od puno novaca - pomoc profesionalaca i iskusnih amatera molm

stanje ovakvo - kuca starije proizvodnje (kupljena polovicom proslog stoljeca), zidovi od cigle kreceni masu puta, ali izgleda jednom nekakvom cudnom bojom koja valjda odbija suradnju sa novijim (khm, novijim, recimo da je ta cudna boja jos bojana ornament valjkom, davno prije) bojama te se iste nakon nekog vremena potklobuce i gule.
Ja naumio okrecit i osvjezit zidove i strop, pa entuzijasticno krenuo gulit to njesra, ali neki dijelovi se daju skinut, neki se drze cvrsto, a i neki moji dijelovi nisu vise cvrsti kao prije (ruke, that is), pa bole pri igri spahtlom u polozaju iz spota YMCA, tj. u polozaju Y polozaju

zakljucih da mi treba neka opaka kemija, nekakva atomska emulzija koja ce to sve progrist, skompaktirat i ucinit taj zid pogodnim za bojanje bez puno guljenja i gletanja (been there, done that, didnt like it

)
ima li pomoci s nekakve premazive strane, ili sam se zayebao sto sam uopce pocinjao epizodu? Radi se o djecjoj sobi (ostale su obucene u knauf, ali trenutno to mi bas i nije opcija, radije bih pokrecio ali bez da se potrujemo svi mi skupa sa mnom na celu)
Thx za svaki savjet, jos nisam krenuo u kupovinu (a moram po boju za zidove), pa bih volio da mi trgovac ne utrpa bilo sto u stilu - pomoci ce, a ako ne, onda zid ne valja.

/edit - zidovi nisu vlazni, suhi su