Studeni 01, 2024, 01:15:51 prijepodneNajnoviji Član: leonabarisic

Autor Tema: Zenke Sijamskog borca  (Posjeta: 1711 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Snorki

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Zenke Sijamskog borca
« u: Svibanj 27, 2011, 11:00:38 prijepodne »
Pozdrav svima , da li neko zna kako mogu nabaviti 4-5 zenki Sijamskog borca i gdje , posto u Sarajevu ne mogu da nadjem vec duze vrijeme , ako neko zna gdje ima ili ako je kako moguce i dobaviti iz HR , da mi pomogne...!!??Hvala unaprijed... :)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: Zenke Sijamskog borca
« Odgovori #1 u: Svibanj 27, 2011, 16:48:59 poslijepodne »
Unutar HR nebi bilo problema ali na zalost preko granice se nesmiju slati ribe i tu nastaje problem. Da mozes otici preko granice i osobno kupiti pa prosvercati ribe, to je drugo, ali legalnog nacina nema...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Snorki

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Svibanj 29, 2011, 23:04:41 poslijepodne »
Unutar HR nebi bilo problema ali na zalost preko granice se nesmiju slati ribe i tu nastaje problem. Da mozes otici preko granice i osobno kupiti pa prosvercati ribe, to je drugo, ali legalnog nacina nema...

Ok hvala, znaci u sverc idem... :D Btw dobar avatar , lici na ovog mog Sijamskog ludjaka u akvarijumu...To je jedina riba kojoj sam dao ime , Terorist... :D :D 

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #3 u: Svibanj 29, 2011, 23:07:38 poslijepodne »
Hehe hvala, i taj na mom avataru je sijamski terorist, al se zove Freddy :D
...Pula...

Offline mica24

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #4 u: Svibanj 29, 2011, 23:49:22 poslijepodne »
haha i ja imam teroristu ime mu je DEVIL  :-[  BAJDRAŽA I NAJLJEPŠA RIBICA (barem meni)  i ja bih volila znati dali ima gdje u vinkovcima ili okolici kupiti zenke..i kako ih uopce prepoznati jel su mi jednom podvalili mužijaka pod ženku (a ja plavuša povjerovala) pa mi je moj predivni zarko crveni DEVIL uginuo od napada mladog mužijaka :(
mica

Offline Triput

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Svibanj 30, 2011, 11:36:22 prijepodne »
Ma nisu ni oni vjerojatno znali. Mužjaci se prodaju otprilike duplo skuplje nego ženke pa sumnjam da su ti namjerno podvalili, ali prodavači se često ne kuže baš, pa mlade mužjake ili plakate znaju prodavat pod ženke. Ja sam tako jednom kupio predivnog crvenog plakata za 15 kn :)

Mužjaka možeš uglavnom najlakše prepoznati po duljim i većim ventralnim perajama, ima jos razlika, ali to će ti puno bolje Gwyneeth objasniti.

Offline mica24

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Svibanj 30, 2011, 14:03:57 poslijepodne »
Ma nisu ni oni vjerojatno znali. Mužjaci se prodaju otprilike duplo skuplje nego ženke pa sumnjam da su ti namjerno podvalili, ali prodavači se često ne kuže baš, pa mlade mužjake ili plakate znaju prodavat pod ženke. Ja sam tako jednom kupio predivnog crvenog plakata za 15 kn :)

Mužjaka možeš uglavnom najlakše prepoznati po duljim i većim ventralnim perajama, ima jos razlika, ali to će ti puno bolje Gwyneeth objasniti.

hvala... nezz ja samo znam da ih ja neznam razlikovat... gupije i molye znam koji su koji... al njega nemogu da skontam.. jesam pocetnik.. al polako ima da naucim..
mica

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #7 u: Svibanj 30, 2011, 21:03:25 poslijepodne »
Zenke NE stavljati sa muzjacima. Samo posebno ih drzati, to moze.

Inace, zenke opcenito imaju krace peraje od muzjaka a kad je rijec o mladim ili kratkorepim muzjacima oni opet  imaju duze ventralne peraje (one prednje parne koje vise s trbuha u obliku noza). Opet, cesto je tesko prepoznati jer treba dosta iskustva, tako da ima i doza srece u svemu tome.
...Pula...

Offline Snorki

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Lipanj 02, 2011, 09:31:40 prijepodne »

Inace, zenke opcenito imaju krace peraje od muzjaka a kad je rijec o mladim ili kratkorepim muzjacima oni opet  imaju duze ventralne peraje (one prednje parne koje vise s trbuha u obliku noza). Opet, cesto je tesko prepoznati jer treba dosta iskustva, tako da ima i doza srece u svemu tome.

Objasni ovo , zasto ne stavljati? Ja znam da mogu zajedno u akvarij , ali u omjeru 1:4 , 1 muzjak i 4 zenke...I onda se mogu spariti, ako se ne desi i da su zenke agresivne...!?

Offline Triput

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 02, 2011, 10:45:52 prijepodne »
Načelno mogu, ali se ne preporuča i to ne potiče prirodno betta ponašanje. Svi ozbiljniji uzgajivači betta i razni entuzijasti drže mužjake i ženke odvojeno. Uostalom tako je i u prirodi, mužjak ima svoj teritorij i jedino vrijeme kada tolerira ženku je za vrijeme parenja.

Offline mica24

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Lipanj 02, 2011, 10:54:10 prijepodne »
može pomoć imam borca i sam je u akvariju od 10 l   dobio je bijele pjegice po sebi (tockice)  koji ljek da kupim.. plizz help
mica

Offline amano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • kratko-jasno
« Odgovori #11 u: Lipanj 02, 2011, 12:03:13 poslijepodne »
ako su bijele točkice onda je to ICH moraš odmah početi lječenje
Ako novac doista ne donosi srecu, onda ga vratite.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #12 u: Lipanj 02, 2011, 12:52:01 poslijepodne »

Objasni ovo , zasto ne stavljati? Ja znam da mogu zajedno u akvarij , ali u omjeru 1:4 , 1 muzjak i 4 zenke...I onda se mogu spariti, ako se ne desi i da su zenke agresivne...!?

Pa ocito znas krivo ;) Ne, nemogu u tim omjerima u akvarij. Doduse, sve se moze ako inzistiras, mozes staviti i veliku piranu i malog gupija zajedno, e sad koliko ce sretno, odnosno dugo zivjeti zajedno je pitanje :D Triput je rekao ostalo.

može pomoć imam borca i sam je u akvariju od 10 l   dobio je bijele pjegice po sebi (tockice)  koji ljek da kupim.. plizz help

Prvo digni lagano temperaturu (na 28) i lijeci sa bilo kojim lijekom protiv externih parazita (ICH), jedan koji je meni dobar a dostupan je Sera Costapur. Lijeci prema onome kako pise na pakiranju i lijecenje ponovi nakon 7 dana. Ali pocni odmah jer iako se lako lijeci dost brzo iscrpe ribu ako se odmah ne pocne s ljecenjem.

...Pula...

Offline Triput

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 02, 2011, 23:29:09 poslijepodne »
Mozes i dodati malo soli (po mogucnosti one za morske akvarije) ali nisam siguran koliko bi tocno trebao dodati na tak malu litrazu.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #14 u: Lipanj 03, 2011, 11:53:18 prijepodne »
Za lijecenje ide jedna cajna zlica na 10 l, ali to nesmije biti dugotrajna koncentracija. 2-3 dana tako pa promjena vode.
...Pula...

Offline Snorki

• Novi član
  • *
« Odgovori #15 u: Kolovoz 29, 2011, 16:26:13 poslijepodne »
Samo da kazem , da je muzijak Sijamskog borca vec dva mjeseca sa tri zenke , gradi gnijezdo , vec par dana...Malo ih je naganjao i onda je popustio , sad mu pridju na cenat i ne gleda ih skoro... Toliko o tome da ne mogu zajedno... :D :D

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #16 u: Kolovoz 29, 2011, 22:44:35 poslijepodne »
Uvijek postoje iznimke, ali takodjer postoje i razni stadiji kad zive mirno, i oni kad - recimo kod promjene vode ili mjenjanja hardscape-a - se potakne teritorijalno ponasanje ili zelja za mrijestom. Tako da, svaki dan je novi dad za bette... ako se nisu tukle danas, ne znaci da nece sutra ;)
...Pula...

Offline Denis M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #17 u: Kolovoz 30, 2011, 08:37:34 prijepodne »
Pa slušajte Gwy ako neko nešto zna o betama to je prava adresa,a što se tiče držanja ja sam mužijaku donio 2 cure,jednu je odmah počeo ganjati po akvariju dok su drugu ignorirali,da bi kasnije jedna ženka počela tu drugu napadati pa sam je dao prijatelju.Da bi na kraju kad su ostali sami ta ista ženka njega gnjavila a on bježao po akvariju i skrivao se gdje god je mogao.Tako da sam na kraju i drugu ženku morao dati ča.I sada je on opet gazda u akvariju.Čisto priča o tome da u biti nema nekih pravila.

Offline Triput

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Kolovoz 30, 2011, 12:54:47 poslijepodne »
...sad mu pridju na cenat i ne gleda ih skoro...

Bas pravo prirodno ponasanje betta, nema sta.....

Uostalom niko nije rekao da ih je nemoguce drzati skupa. Drzao sam ih i ja (i drugi prije tebe) skupa neko vrijeme kad nisam imao izbora i funkcioniralo je, radi se samo o tome da je uvijek moguce da muzjak zatuce zenku, a i to nije prirodno ponasanje za bette jer u prirodi jednostavno ne zive skupa.