Kolovoz 05, 2025, 18:03:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: problem s raspoznavanjem  (Posjeta: 1208 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline puzahacker

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
problem s raspoznavanjem
« u: Srpanj 06, 2011, 17:53:50 poslijepodne »
Imam 80 komada guppy ribica pa imam i jedno pitanje. Svi mi izgledaju kao ženke i zanima me hoće li se poslije razviti kao mužjak a stari su po jedno 2 tjedna.
Lijep pozdrav....

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: problem s raspoznavanjem
« Odgovori #1 u: Srpanj 06, 2011, 18:08:13 poslijepodne »
Imam 80 komada guppy ribica pa imam i jedno pitanje. Svi mi izgledaju kao ženke i zanima me hoće li se poslije razviti kao mužjak a stari su po jedno 2 tjedna.
Lijep pozdrav....
Ništa ne brini premladi su da bi se mogao raspoznati spol. Nakon mjesec-dva ćeš moći vidjeti koji su mužjaci a koje ženke. :)

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Srpanj 06, 2011, 20:45:27 poslijepodne »
Već mi je lakše... A nakon koliko vremena ih mgu staviti u akvarij sa ostalima?

Offline Modrag

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #3 u: Srpanj 06, 2011, 21:26:47 poslijepodne »
Zavisi koje sve ribice imaš još u akvariju  -?, ali ako imaš samo gupiće onda malce možeš sa već 20 dana ubaciti među velike  :). Tada su dovoljno veliki i brzi da se maknu sa puta većima .
Naravno ako imaš mogućnosti kakav posebni AQ za odrastanje malaca pa ih držati i duže , bilo bi bolje  :up:.

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Srpanj 06, 2011, 21:31:10 poslijepodne »
Imam jedan od 80 litara u kojem su trenutno... Nisu samo guppy imam još 3 vrste... Večeras ću ubaciti slike pa ćete vidjeti... imam i 3 čistača pored tih ribica.

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 06, 2011, 22:22:05 poslijepodne »
Bitno je imati puno biljaka u akvariju tako da se malci mogu sakriti. Najbolje bi bilo da to bilje raste do površine vode, tako da se malci stalno nalaze uz površinu vode gdje najlakše dođu do hrane.

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Srpanj 06, 2011, 22:25:18 poslijepodne »
Na žalost, to još uvijek nisam nabavio. Bilja nemam, ima samo neku plastičnu biljkicu. Namjeravam uzeti ali zaista nemam vremena. Svaki put kad pomislim, evo, konačno mogu sutra otići i kupiti nešto za akvarij, iskrsne nešto i ne odem... Stižu i slike za sat vremena...

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Kolovoz 25, 2011, 21:57:28 poslijepodne »
evo prosla su 3 mjeseca od moje prinove i tek sada znam koje je muzijak a koje zenka joos me zanima dali ce se u muzijaka s vremenom i rep razvijati (biti veci )

Offline mario12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #8 u: Kolovoz 26, 2011, 14:14:18 poslijepodne »
Sa tri mj. mužjak bi trebao već imati razvijen repić,ovisi ti kolki će rep imati i o roditeljima,ako mužjak nema veliki rep neće ni malci imati ,neovisi ti puno o ženkama jer one u principu imaju iste repove. To su moj neka zapažanja kolko sam držao guppije.Imao sam jednog sa repom kao što imaju betta borci i sve ženke koje sam pario s njime i muška mlađ mi je imala takove repove,možda mm kraće al obujmom prekrasne :hat3:
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 26, 2011, 21:43:55 poslijepodne »
evo prosla su 3 mjeseca od moje prinove i tek sada znam koje je muzijak a koje zenka joos me zanima dali ce se u muzijaka s vremenom i rep razvijati (biti veci )
Brzina rasta gupija ovisi prvenstveno o hranidbi a zatim sve ostalo kao npr. veličina akvarija kvalitet vode i sl. Najbrži rast je uvjetovan hranidbom živom hranom, u početku mikrocrvima, artemijom a zatim grindalima, juneće srce.Sve to zajedno kombinirati sa kupovnom suhom hranom i kuhanim povrćem. Ovakom hranidbom gupiji sa tri mjeseca dostižu prodajnu veličinu. ;)