Srpanj 25, 2025, 22:17:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mrijest diskusa marlboro white pearl  (Posjeta: 13605 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dossier

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: Mrijest diskusa marlboro white pearl
« Odgovori #100 u: Srpanj 14, 2011, 22:19:14 poslijepodne »
Ma dajte ljudi,dzabe trosite novce na te minerale,ljudi drze diskuse u ph 4-5 i voda je 70 mikrosiemensa,a tu su tvrtke da prezentiraju nesto i prodaju maglu.
Svi koriste ffm,i ja sam ga koristio,ali jedno vrijeme ga nije bilo i nisam bas vidio da ribama nedostaje,tako da sam ga potpuno izbacio.
Neke spektakularne efekte sto se mrijesta tice i nisam primjetio kao ni kod promjena kvalitete vode.
Evo i sad imam malce,a nije nista popadalo,a nisam stavljao minerale,a hranio sam ih 5-7 puta na dan artemijom,negdje drugdje grijesite,ali to morate sami uvidjeti gdje,to vam tesko tko moze pomoci.
Dosta ljudi izmrijesti diskuse,ali jako je malo onih koji podignu mrijestove,da prezivi vise od 90% malaca,zato diskusi i jesu izazov i uvijek na svojim greskama dokucite sto i kako dalje :up:
[/quote]

ja sam jos uvijek za minerale...ribe su mi bolje razvijene...također,mineralizator je prodavanje magle,kao i onaj jbl aquadup plus...ovi minerali od tropica su savim nesto drugo..a i kostaju kao 15 mineralizatora!
ffm nisam kod mrijesta nikad ni koristio,a sto se tice ph 4-5 mogu se drzat maci u tome,ali onda dobijes zakrzljale skrge i defekte na perajama itd...
« Zadnja izmjena: Srpanj 14, 2011, 22:23:24 poslijepodne od dossier »

Offline mbogdan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #101 u: Srpanj 14, 2011, 22:31:23 poslijepodne »
Ma dajte ljudi,dzabe trosite novce na te minerale,ljudi drze diskuse u ph 4-5 i voda je 70 mikrosiemensa,a tu su tvrtke da prezentiraju nesto i prodaju maglu.
Svi koriste ffm,i ja sam ga koristio,ali jedno vrijeme ga nije bilo i nisam bas vidio da ribama nedostaje,tako da sam ga potpuno izbacio.
Neke spektakularne efekte sto se mrijesta tice i nisam primjetio kao ni kod promjena kvalitete vode.
Evo i sad imam malce,a nije nista popadalo,a nisam stavljao minerale,a hranio sam ih 5-7 puta na dan artemijom,negdje drugdje grijesite,ali to morate sami uvidjeti gdje,to vam tesko tko moze pomoci.
Dosta ljudi izmrijesti diskuse,ali jako je malo onih koji podignu mrijestove,da prezivi vise od 90% malaca,zato diskusi i jesu izazov i uvijek na svojim greskama dokucite sto i kako dalje :up:

ja sam jos uvijek za minerale...ribe su mi bolje razvijene...također,mineralizator je prodavanje magle,kao i onaj jbl aquadup plus...ovi minerali od tropica su savim nesto drugo..a i kostaju kao 15 mineralizatora!
ffm nisam kod mrijesta nikad ni koristio,a sto se tice ph 4-5 mogu se drzat maci u tome,ali onda dobijes zakrzljale skrge i defekte na perajama itd...
[/quote]
Oni koji imaju probleme,navode svasta,ali gotovo sam 100% uvjeren da ovi nedostatci nisu zbog ph,ph moze spaliti peraje i skrge,ali je to ph od ispod 4
Svatko od nas moze birati sto zeli i kupiti sto zeli,nekad ni ne pitamo za cijenu,ovo za cijenu tih minerala radje bi narucio 2 diskusa  :D
Isprobao sam dosta toga,od navedenog i mineralizator i aquadur,aquadur podize razinu minerala ali podize i kh vrijednost,tako da se ucinak vidi,to govorim po iskustvu i testovima koje sam radio na vodi,ali na ribama nisam vidio nista bolje ni gore od onih rezultata koje sam imao bez aquadura :up:
« Zadnja izmjena: Srpanj 14, 2011, 22:48:57 poslijepodne od mbogdan »

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #102 u: Srpanj 14, 2011, 22:58:54 poslijepodne »
e pa bas to i kazem za aquadur,ne vidi se nis na ribama da je na bolje a digne kh za vise od 1..iako na deklaraciji pise drugacije...kod ovih drugih minerala kh se ne dize a na ribama se vidi razlika...ma valjda treba samo isprobavat razno razne varijante dok ne dođes do necega jel

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #103 u: Srpanj 14, 2011, 23:03:33 poslijepodne »
e pa bas to i kazem za aquadur,ne vidi se nis na ribama da je na bolje a digne kh za vise od 1..iako na deklaraciji pise drugacije...kod ovih drugih minerala kh se ne dize a na ribama se vidi razlika...ma valjda treba samo isprobavat razno razne varijante dok ne dođes do necega jel
Zato sam i rekao,svi nesto tvrde,ovaj da je do ph,drugi da je do tvrdoce vode,treci da je do genetike...itd itd,ali bitno je skuziti sta je od toga tvojim ribama i zasto se neke stvari dogadjaju!
Ali problemi su izmedju 9 i 23  dana,ni prije ni poslije,bitno je doznati zbog cega je to tako,moras se sloziti samnom da nije do ph ;)

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #104 u: Srpanj 15, 2011, 10:00:33 prijepodne »
Šta se situacije kod mene tiče i mojih problema ja bih rekao da nije do pH, a mislim da nije ni do toga da su malci gladni. Meni TDS metar kaže da je voda 165 ppm, mjerim pH koji je 5.8.
Primijetio sam da su problemi počeli od kad sam počeo hraniti sa artemijom. Hranim 2x dnevno i to tako da procijedim cca 1.5 dl vode u kojoj je preko 80% izlegnutih račića, dok je ostalih 20% neizvaljenih jaja. Onda uzmem tu krpicu i samo umočim vrh u vodu. Vidi se da roj artemija počne plivati i da ih malci jedu. Naravno da nešto završi na podu i na spužvi. E sad jel previše hranim atremijom ili je do nečeg sasvnim desetog  :nerd:

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Dob: 63 Lokacija: Osijek
  • Savjeti i info:0915822089
« Odgovori #105 u: Srpanj 16, 2011, 10:18:07 prijepodne »
Dokazano stavljanjem minerala ista se stvar događa ,problem je jako složen i druge naravi najčešče  98 % dolazi s nabavkom riba ???? :up:

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #106 u: Srpanj 16, 2011, 19:12:46 poslijepodne »
u kojem smislu nabavkom riba?

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Dob: 63 Lokacija: Osijek
  • Savjeti i info:0915822089
« Odgovori #107 u: Srpanj 17, 2011, 00:57:50 prijepodne »
Dokazano je da kod nekih uzgajivača ima tih problema a kod nekih ne ,nabaviš li ribe gdje ima problema normalno je da češ prenijeti ,kad bi ti rekao da oko toga imam toliko iskustva da pogledam ribu vidim ponjoj dali je taj mrest pado ili ne kao neki što tvrde da nemaju tih problema pa vidim na slici njihove ribe znam da su imali taj problem , taj problem čemo obradit najvjerojatnije na akteru JA TO VIŠE NEMAM  :up:barem zasada !!!!!!a nadam se i u buduče ,., kad god nešto napišeš istinito uvijek se neko uvrijedi??p'itam jednog mog prijatelja ima li on problema takvih odgovor je ne ni slučajno poslje nekoliko dana odem na jedan drugi evropski forum nađem njegov post gdje za tu stvar traži pomoč ,

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #108 u: Srpanj 21, 2011, 13:12:54 poslijepodne »
Malo sam se dao u istraživanje po netu i stručnoj literaturi i našao sam da je možda problem u samoj artemiji.

detalje sam opisao ovdje:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=61631.new
« Zadnja izmjena: Srpanj 21, 2011, 13:17:00 poslijepodne od krco »