Srpanj 28, 2025, 00:32:22 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Izlegli se Platyji šta sad?  (Posjeta: 1411 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nera076

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 48
Izlegli se Platyji šta sad?
« u: Srpanj 06, 2011, 14:57:42 poslijepodne »
Vjerojatno ima već neka tema na forumu, ali ne stignem tražiti, pa molim moderatore da se ne ljute.

Imam akvarij od 25l i u njemu 2 sijamska algojeda, 3 neonke, 2 platyja narančasti sa crnim točkicama i 1 platy mickymouse. Ima malo biljaka i panj. jučer smo otkrili male ribice 5 kom. Još su prozirne i mislim da su oko 3 mm duge.
Problem je taj šta bi trebala zamjenit vodu, a ako to radim sa onim zvonom s kojim čistim dno ili samo crijevom strah me da ne ozljedim malene. Neznam ni dali im treba kakva posebna hrana ili nešto?
Imam i najezdu malih svrdlastih puževa ....

Hvala!

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
Odg: Izlegli se Platyji šta sad?
« Odgovori #1 u: Srpanj 06, 2011, 18:37:02 poslijepodne »
Niš se ne brini za par dana promijeni vodu dok malo ojačaju  i sve bu ok
Samo pazi da ih filter ne povuče ja sam više puta naišao na žive malce u filteru.
Sretno .

Offline nera076

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Srpanj 07, 2011, 21:06:31 poslijepodne »
Hvala, sad mi je lakše. Probat ću promjenit vodu, a da ne usisavam sa dna prljavštinu. Neznam dali da kupim još jednu ženku platy crvenu s crnim točkama tako da omjer bude 2ž na 1 m i 1 muskog platy mickey m? Micky mi je sama, jer je muzjak uginuo, a ovaj mali muzjak ganja non stop ovu crvenu zenku i pomalo ovu MM, zao mi je nje jer se stalno skriva, pa mislim da bi onda imala malo mira, a opet dobili smo bebe i moglo bi bit gužve u akvariju koji je ipak mali, a nemam baš kamo s većim.

Offline Dreamer

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Srpanj 07, 2011, 22:49:16 poslijepodne »
He he smjesan mi je post jer sam ja prije 2 dana takodjer kad sam isao mjenjati vodu nasao tri mala narandžasta platy-a od 3 mm u akvariju od 30-ak litara i isto sam u Ri . Uglavnom nista ne brini malce ne mozes ozlijediti sa usisavanjem blata sa dna ali ih mozes usisati sa vodom stoga budi oprezna, najbolje stisni cijev za usisavanje da voda tece pomalo i po potrebi zaustavi :-) i naravno nemoj mijenjati vise od 30-40 % vode odjednom. Bitno je da imas nesto zelenila u akvariju da se imaju gdje sakriti jer postoje velike sanse ako imas nekog agresivnog veceg stanovnika da bi ih mogao pojesti  :o

Za hranu neki kazu mozes ih hraniti sa obicnom hranom tako da je usitnis ili jos bolje imas za kupiti Tetra Min baby oko 30 Kn u Pet Centru ili Sera Micron oko 25 kn u Zoo Maniji gdje je hrana pripremljena vec gotovo u prah sa satojcima za klince tako da malci mogu jesti.

Inace ja sam kupio i kotilicu to je kao mali tank 15*7*7 cm koji stavis u svoj akvarij i kroz koji cirkulira voda u kojem su sada malci da ih moji agresivni stanovnici akvarija ne popapaju :-)

Inace i ova moja zenka se stalno skriva nakon sto je okotila malene tako da je to valjda normalno...

Sretno i javi kako napreduju  :D

Offline nera076

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Srpanj 08, 2011, 16:20:42 poslijepodne »
Hehe, stvarno, koja slučajnost....kupit ću im hranu, a za kotilicu nemam pojma kako bih ih uhvatila da ih stavim u nju. Za sad su svi na broju i mislim da ih neće pojesti jer imaju biljčice za zaklon. Samo jedva čekam da dobiju boju i da vidim kako će izgledati.
Sretno i tebi s tvojim bebicama!