Srpanj 18, 2025, 21:54:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: sitni puzevi nametnici  (Posjeta: 1987 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline korni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
sitni puzevi nametnici
« u: Rujan 14, 2005, 01:10:00 prijepodne »

Znam da ce mnogima zvucati suludo, ali ovim putem molim one koji u svojim akvarijima imaju sitne puzeve nametnike sa spiralnom kucicom da mi, ako zele, doniraju sacicu takvih puzica. no paznja: ne sa vretenastom kucicom, ne sa valjkasotm ili spicastom kucicom nego bas spiralnom. narastu svega par milimetara u promjeru i jako se brzo mnoze.

akotreba mogui objasniti zasto ih trazim.

naime... ta sitna bica izgledaju gadno kad ih je previse, ali oni uredno uklanjaju ruzne tamne alge i ostatke hrane po liscu. prije su mi akvariji bili uredni, a otkad sam uselio botiuuz fossilisa u akvarij nemam niti jednog takvog puza, pa su mineke biljke pocele dobivati blagi tepih prljavstine koju su prije ti mali puzevi skidali. jabucari to ne stignu poklopati. takodjer ti puzici razrahljuju podlogu u akvariju sto je svakako dobro.

pa ako netko muku muci s tim puzicima, ja bih ga rado privremeno rijesiote muke. ali svakako molim fotku puzana mail radi identifikacije, da ne hodam uzalud. [email protected]

fala.bok.

K.Edited by: korni
Zagreb

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
sitni puzevi nametnici
« Odgovori #1 u: Rujan 14, 2005, 18:11:00 poslijepodne »
cekaj cekaj cekaj, pitanjce, opet off toppic...
kaj imas botiu u akvariju sa jabucarima? ili mi se to samo ucinilo da si rekao?
ako imas, kaj ona ne napada jabucare? i koju imas?
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
sitni puzevi nametnici
« Odgovori #2 u: Rujan 14, 2005, 21:01:00 poslijepodne »
pandorica ovo i mene interesira,nisam htio stavljati jabučare sa yo-yo botijama upravo jer sam sumnjao da če biti zločeste prema njima
Dubrovnik

Offline Pandorica

• Punopravni član
sitni puzevi nametnici
« Odgovori #3 u: Rujan 14, 2005, 23:12:00 poslijepodne »
eh al korni nam ne odogovara...
a mene muce mali glupi smeđi puzevi koji mi se nemilosrdno kote a ja ih isto tako nemilosrdno vadim vanka-i nitko ne posustaje u toj borbi he he...
najradje bih tutnula nekakvu botiu u aq da ih poklopa a strah me za jabucare...
Does anybody know what should I do ?
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline korni

• Punopravni član
sitni puzevi nametnici
« Odgovori #4 u: Rujan 15, 2005, 00:53:00 prijepodne »

nisam bio pri netu do sad.

jabucari normalno zive uz botiu macracanthu. ona ih povremno njuska i promatra, jer puz je ipak puz i mirise kao puz, ali mislim da je ipak malo povecih dimenzija za njezin apetit. uostalom dosad je bilo i sitnijih puzeva sa meksim kucicama ali ih je ponestalo. mozda sad i krene na lov slonova, iako posve sumnjam.

zapravo, veca opasnostza jabucare su barbusi jer im cupkaju ticala. uglavnom dosad rezultat botia-jabucari 0:0. vidjet cemo daljnji tok dogadjaja...
Zagreb

Offline Pandorica

• Punopravni član
sitni puzevi nametnici
« Odgovori #5 u: Rujan 15, 2005, 13:09:00 poslijepodne »
e a mene zanima kako iskorijeniti male zloceste smeđe okrugle puzeve iz aq, bez nekakvih kemikalija jer ne zelim naskoditi ribama i jabucarima?
ima li tko kakvu ideju?
a korni, ako trebas te puzeve cini mi se da ih ima u importaneu na zelj kolodvoru-ako kupis ribu zagrabi ti zenska i tih spiralnih-meni se to dogodilo al sam ih bacila...Edited by: maro
Zagreb / Sveta Nedelja