Zahvaljujem na pomoći, nije kasno, nikada.
No, prosim ne uzeti "srcu" osobno, kao nedaj Bože, oponiranje ili ispravljanje!!!! Vi spominjete akvarij, imao sam ih prije, zanam da u toplovodnom imate stalnu i visoku, u haldnovodnom stalnu kućnu temparaturu. Pitao sam za VRTNI RIBNJAK, koji imam sada, vani, temparature raspona 4-28 C, zimi zaleđena površina.
Ili, iz tri izvora našao sam tri podatka koji govore o temp 10-13 C min za život nitoro bakterija, ispod toga da propadaju. No, kako regiraju na HCl, H2SO4, limun, humusi slične kiseline, Cu, NO2-NO3, NH3, PO4 ne mogu pronaći.
Kako ja u gradskoj, komunalnoj vodi pH 8,5 ovisno hidrološkim prilikama, "kupim" NO2-NO3, NH3 i skoro 2mg/l PO4, kako alge reagiraju na HCl, H2SO4, limun, humus i slične kiseline, ne mogu pronaći. A sigurno je da reagiraju na svjetlo, temparaturui kiseline, sada poslije tretmana, kiša i pada temparature ih nema, zimi ih nema i bez nitro bakterija, filtriranja, ...?!?! Znam za Cu, atibiotike (jedan tretman za 3500 l košta me min 600 kn, prekoviše).
Puno mi "fali", gdje to sve pronaći, povezano s utjecajem na pH, kH, CO2, gHa algi nigdje, lopoči ludo cvatu, karasiusi narastu veliki (k'o koi-i)???? a ja pijem s Profom pivu uz žubor vode i miris fiš paprikaša (upssss, uzgojni šaran, som i još vrsta dvije).
Pozdrav