Lipanj 28, 2025, 13:39:35 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Novi početnik  (Posjeta: 1055 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline markomed

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Novi početnik
« u: Lipanj 04, 2011, 17:02:13 poslijepodne »
Pozdrav svima, zovem se Marko...znaci standard prica, uvijek sam volio zmije da ne duljim previše na ovome dijelu.
Sad sam eto u Zagrebu trbuhom za kruhom i zivim sam pa reko hajd sad možeš da si napokon i uzmeš zmiju bez ičijeg kvocanja.
Dosta sam gledao po forumima i raspitivao se...od svih imena tu se najviše isticao striček Matija, kontaktiro čovjeka, našli se i tako je to krenulo sve u realizaciju.
Vrsta zmije : M.S. Variegata
Terarij sam napravio sad na godišnjem sa svojim starim uz pomoć još jednog stručnijeg para ruku. Dimenzije 120x60x60, a zmija dolazi nadam se 15-og lipnja
Namjeravam koristiti živo bilje unutra (znam da ce bit zezancije oko toga al spreman sam na to)
Ako imate bilo kakvih savjeta slobodno recite jer zelim da su joj svi najbolji uvjeti omogućeni.
P.S. trenutno imam jednog vijetnamskog paličnjaka pa me zanima da li bi on mogao u terarij s njom?
Evo par fotki od terarija
« Zadnja izmjena: Lipanj 05, 2011, 16:34:05 poslijepodne od markomed »

Offline markomed

• Punopravni član
Odg: Novi početnik
« Odgovori #1 u: Lipanj 04, 2011, 17:10:08 poslijepodne »
Treba ga naravno urediti još

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 04, 2011, 17:16:15 poslijepodne »
E sad da li ce mu biti dovoljno ove grane ili da jos nabavim, kemijam paprat unutra sa par orhideja na kori od udubljenog panja koji ce sluzit kao skroviste te par penjačica po rubovima da pokriju kablove

Offline vzlosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Lipanj 04, 2011, 17:30:06 poslijepodne »
...oke je terarij samo sto ces ga morati drzati u toplijoj prostroiji jer je ventilacija drukcija od ostalih, pa ce topao zrak lakse izaci...probaj pogledati, sto se uredenja tise, neku pozadinu jer imas dovoljno mjesta...

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 04, 2011, 17:39:58 poslijepodne »
...oke je terarij samo sto ces ga morati drzati u toplijoj prostroiji jer je ventilacija drukcija od ostalih, pa ce topao zrak lakse izaci...

Nije bed, mogu ja napraviti par rupica sastrane nekih 15-20 cm od dna sa svake strane da se omogući strujanje zraka?
Jer živim u stanu sad, grijanje na plin koji ne palim otkako je sad ljepše vrijeme...kako vani tako unutra

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Lipanj 09, 2011, 00:47:10 prijepodne »
kolega :) čini mi se da si zagrizao :) he,he,he , već nam i svi pacijenti znaju da zmijuljak dolazi :)
jedva čekam da se mala useli kod tebe, a ja ću se ako bog da na jesen ozmijiti konačno :)
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu: