Kolovoz 11, 2025, 00:58:42 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Preporuka za ribe  (Posjeta: 2611 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rokimon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
Odg: Preporuka za ribe
« Odgovori #25 u: Kolovoz 22, 2011, 14:45:29 poslijepodne »
nemoj me krivo razumijeti, tj. ne želim hvaliti svoje a kuditi tuđe......meni ciklidi(malawci) i oscari nisu za uspoređivati! malawci su po meni atraktivnije, lijepše ribe....živih boja, nemirnog ali nadasve privlačnog ponašanja! oscari su također lijepe ribe.... ali bez one atraktivnosti i sa velikom dozom agresije...i sve vuče na tipično predatorsko ponašanje i ne baš veselo okruženje! ali dobro, tko voli....!!! u svakom slučaju ja bih nabavio malawce! neka mi oproste ovi sa oscarima....ovo je moje nestručno mišljenje...
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #26 u: Kolovoz 22, 2011, 16:36:55 poslijepodne »
Iskreno, meni se oscari svidjaju samo zbog one crveno crne kombinacije boja. barem ti koje gledam. medjutim, svakom minutom shvacam da to i nije najpametnije rjesenje drzati, odnosno okrecem se ovom drugom, ili nekom eventualno trecem rjesenju.

demasoni su prekrasni, njih bi rado uzeo. mejdutim, ljepota ima cijenu, nevjerovatno su skupi. prestrasno su skupi. ok, shvatili ste.... ne brine me cijena, brine me sto su samo 2 komada, a svuda pise da se nebi trebali drzati u grupi manjoj od 12 komada. E sad.....12 komada po ovim cijenama, plus veliki akvarij, plus ako zatreba jos sto od opreme.... za te pare slozim morski i onda tek imam egzotiku (maltene, nemojte shvatiti doslovce, ali otprilike....)

Ovi ostali su drasticno jeftiniji, jedino sto me sprijecava da ih odmah ubacim u akvarij je to sto mi je zao riba, da im se sto desi, nije mi zao novaca....

Ok, sad je ovo vec filozofija, pa idem direktnim pitanjem?

Uzeti 2 demasona, dati hrpu love, eventualno jos kojeg ciklida s kojim su sad u akvariju, privremeno ih staviti u taj mali, pa im u najkracem mogucem roku osposobiti veci, ili? Koji su rizici, ima li ih, s obzirom da oni svi vec neko vrijeme zive zajedno? Ili da ja ljepo odustanem od svega toga, spremim akvarij, i cekam neku bolju priliku? AKo ih uzimam, postav akvarija je minimalisticki ,zar ne? KAmenje, ali sto dolje? Moze li kakav korijencic, ili im to smeta? Biljke ne koliko sam skuzio?

Hvala!
« Zadnja izmjena: Kolovoz 22, 2011, 16:50:45 poslijepodne od Damir_Sl »

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #27 u: Kolovoz 22, 2011, 23:38:13 poslijepodne »
Jel ti znas kolki akvarij treba za 4 oscara? ako ti je mjesto problem molim te zaboravi na njih..
Evo ti samo da steknes predodzbu kak izgledaju u 800L 4 oscara, koji mogu jos rast.. https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=26208.0
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Kolovoz 23, 2011, 11:30:09 prijepodne »
Iskreno, meni se oscari svidjaju samo zbog one crveno crne kombinacije boja. barem ti koje gledam. medjutim, svakom minutom shvacam da to i nije najpametnije rjesenje drzati, odnosno okrecem se ovom drugom, ili nekom eventualno trecem rjesenju.

Drug...hajde procitaj jos jednom ovo....prema tome, nemoras mi vise nista pricati o oskarima.....to je bila ideja, pokazala se losom, i idemo dalje.... :P

Ono sto me zanima, jer cu sigurno ici na malawi.... postavke akvarija? Mogu li koristiti za dno ovaj obicni sljunak, ili im treba nesto sitnije, kvarc, koje boje, kakav, sto? Od bilja nece ici nista, svijetlo je ionako slabo, samo kamenje, par komada, da ne zauzima previse mjesta....

U biti, ovaj mali, a naknadno je odluceno da cu iskoristiti 70l akvarij, malo cu zamjeniti mjesta ribama, ce biti probni, da probam vidjeti kako ce to ici, sa nekim pseudotropheusom ili tako nesto, privremeno, vec je dogovorena izrada jednog 300L (120x50x50) akvarija i postolja, kao i poceli pregovori oko nabave filtera.....pa ako mi se to svidi, onda idem ozbiljno u te vode. ako ne....uvijek cu smisliti nesto novo za taj akvarij.... 8) :D

Sad me samo zanima, sto staviti na dno, moze li ovaj klasicni sitni sljunak ili mora biti nesto drugo?

Hvala!

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Kolovoz 23, 2011, 14:58:37 poslijepodne »
Eh sto volem ove godisnje odmore, nigdje nikoga...

Dakle, ici ce kvarcni pijesak na dno, ne debel sloj, ispod njega nista, koji kamen i amen.... :D i par malih ciklida, cisto da probam....

Ako netko ima sto pametno za dodati, sprijeciti me, nek vice dok je vrijeme, poslje ce biti kasno.... :D  :D

Offline Triput

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #30 u: Kolovoz 23, 2011, 20:07:10 poslijepodne »
Kvarcni pijesak/sljunak kajgod je ok, glavno da nije prekrupno. Jedino kaj bi ja njima stavio ipak malo vise od par kamena, zapravo zatrpao bih akvarij s kamenjem. U tom slucaju je dobro na dno staviti stiropor ili nesto slicno kako bi se zastitilo dno akvarija od pucanja.

Jos jedan prijedlog oko riba ako si se vec odlucio za malawce, meni su i saulosiji jako zanimljivi jer su muzjaci plavi (slicni kao demasoni) a zenke jarko zute pa tako dobijes dvije boje za cijenu jedne  :up:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Kolovoz 23, 2011, 21:15:24 poslijepodne »
Stavio sam kamenja dosta, koliko god je stalo.....naravno, s obzirom da je akvarij mal, nije stalo sad nesto extra, ali opet.....ima kamenja.  :D

SAd, o ribama cu jos vidjeti, imam par opcija..... uglavnom, upecao sam se, probat cu pa sto bude....nadam se veliki akvarij pun ciklida..... :D ;)