Srpanj 28, 2025, 06:46:58 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zamisli...  (Posjeta: 3259 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Zamisli...
« u: Svibanj 22, 2011, 23:36:06 poslijepodne »
U akvarij  dimenzija 17*40*45 -dakle   30 L imao sam ideju staviti jednu zlaticu no nisu bili dobri uvjeti, tako da sada skupljam nove ideje;
Što bi dakle moglo ići unutra da bude sretno i zadovoljno, a da nisu samo kozice. Eto skupljam prijedloge i ideje oko setinga, bilja  i riba, ne bih samo htio  neke presitne ribe dakle  mikrorasbore galaxy i  i mosquito rasbore ne, jednako tako nebih ni gupije i endlere.

Moje neke ideje koje smijete  odmah sankcionirati su:
Neki patuljasti ciklidi (opcija number 1) ili zeleni barbusi

p.s.  unutra bi za potrebe  ciscenja  ubacio i kojeg puža jabucara.
slika akvarija:
*inace  ima i poklopac tako da jabucari  valjda nece izplaziti, od druge moguće opreme tu je  grijac, svijetlo od 20 W Daylighta ili 20W no  primjereno za rast bilja, filter ili Atmanov (poprilicno jak protok, ne znam tocnu sifru) ili niagarin 190 Hangonac ili JBL ProCristal 50

od bilja ponuda iz mog "uzgoja" je ovakva:
-Hydrocotyle verticillata
-staurogyne sp
-eleocharis parvula
-ceratopteris
-valisineria nana
-leća
-javanska mahovina

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Odg: Zamisli...
« Odgovori #1 u: Svibanj 22, 2011, 23:38:00 poslijepodne »
Ja sam imao nekoliko neonkica u 30 litara i nije im bilo loše
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #2 u: Svibanj 22, 2011, 23:42:31 poslijepodne »
Uf, čudne su to dimenzije stakla.. Ima jako malu površinu dna. Najbolje je od toga napraviti paludarij pa verticilliata može i emerzno (a takva je i najljepša) i u vodu par Nannacara/ Apistogramma/ Neolamprologus multifasciatus ukoliko bi im efektivnih 20 L bilo dovoljno. ;)

Nisi li htio Dario dario? Mislim da sam ih vidjela u Viliju..

« Zadnja izmjena: Svibanj 22, 2011, 23:49:39 poslijepodne od Iris »

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 23, 2011, 00:31:52 prijepodne »
Vou Iris naravno, mogao sma si i misliti da ces ti imati dobru ideju!  Je videl sam ih i imam ih u glavi ko jednu od opcija no nisu mi bas toliko cool uzivo!

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 23, 2011, 01:11:46 prijepodne »
Ej Iris palo mi je na pamet  da te pitam dal  postoji kakva mini kornjacica koja bi mogla u akvarij tada ili mozda rakovi, razmisljam na nacin; što bi moglo od zivotinjskog svijeta voljeti mogućnost izlaska iz vode :)?
ne znam Stinkpot mozda, makar bi onda trebao muzjaka jer su kao manji ali ne znam ni  dal tog ima  za kupiti ni kako prepoznati istog...ili kraljevski rak??.. imas li ti kakvu ideju i jel  to blesavo i nemoguce ili  bi se korni  mogao naci u nekom takvom setingu?

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Svibanj 23, 2011, 07:42:23 prijepodne »
Mislim da bi ti rak pojel bilje. A kaj je s onim malim daždevnjacima kaj zna biti u PC na Drvinju?

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #6 u: Svibanj 23, 2011, 09:36:43 prijepodne »
Ili one male afričke (ili kakve već) žabice kojih bude u shopovima - vjerojatno i one hoće izaći iz vode katkad?
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #7 u: Svibanj 23, 2011, 11:12:02 prijepodne »
Ima malenih žabica (http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=409&Itemid=55) ali one imaju malo kompliciranu prehranu (il' ti se da kupovat mikrocrve i davat joj pred nos?) Kod kupnje treba paziti da nije ona Koju Mima&Dominik imaju, od 2 kile (Xenopus laevis) :D Teško ih je razlikovati kad su male.

Navijam za žabicu-dvije.  :up: U paludarij bi se najbolje uklopile, al sasvim su akvarijske pa neće izlaziti na kopno. S mini daždevnjacima iz Drvinja nisam upoznata, al' vjerujem da nisu tako dovoljno mini. Treba to još provjeriti. Sigurno im je i cijena paprena. Opet u samo 30 L može se napraviti samo maketa akvaterarija za jednog... Premaleno je to.

Mošusna (stinkpot) treba u minimalno 100 L ići pa ona nikak ne može u samo 20 efektivnih litara. Jedino ako je beba i to je samo privremeno rješenje. Mošusnih ima ponekad u Sloveniji... Kod nas se još nisu pojavile.

Odlično bi joj pasao Limnobium laevigatum. ;)
« Zadnja izmjena: Svibanj 23, 2011, 11:15:53 prijepodne od Iris »