Srpanj 29, 2025, 08:09:51 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Promjena spužvice za filter  (Posjeta: 2104 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Amfor

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
Promjena spužvice za filter
« u: Svibanj 17, 2011, 00:54:06 prijepodne »
ljudi jel se smi prominit spužva cila, oće li mi to utjecat šta na akvarij (bakterije) ? upravo sam ima jedno loše usisavanje, akvarij mi je malo zamućen, a filter mi nije baš brz.. tj. pamtim ga bržeg dosta.. pliz odgovorite šta prije, ne znam kako će zamućenost utjecat na ribice :(

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Promjena spužvice za filter
« Odgovori #1 u: Svibanj 17, 2011, 02:24:50 prijepodne »
A nista slece se do jutra
Ako ti je filter bio puno brzi,znaci da je se zastopo
Ne moras kupovati odma novu spuzvu,uzmi malo vode iz akvarija i u njoj poperi spuzvicu iz filtera i poslije ga vrati,vodu nakon ispiranje filtera baci

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Svibanj 17, 2011, 14:23:48 poslijepodne »
spužvice mjenjaš tek kada ova koju imaš se počne mrvit i raspadat...da tada ih samo pereš u akvarijskoj vodi :)

Offline Amfor

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 17, 2011, 17:39:05 poslijepodne »
aha aha, hvala ekipa, oprat ću je kad budem minja vodu u akv vodi da ne ubijen bakterije.. al prasina se i dalje nije slegla, voda i dalje mutnjikava, a prominija sam 25% vode.. stvarno mi nije jasno.. ubacija sam algumina 20ml čisto da nije do alge.. pozdrav!   :clown:

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Svibanj 17, 2011, 17:58:39 poslijepodne »
ubacija sam algumina 20ml čisto da nije do alge.. pozdrav!   :clown:

eee, tu si falija, :D

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Svibanj 17, 2011, 18:38:12 poslijepodne »
Mene danas žena pita , šta si napravio sa akvarijom, a ja kažem ništ..
Pogledam u akv, a ono ribice plivaju  kao da nema vode , kao da lete zrakom, čisto staklo a voda kristalno čista.
Jučer sam usisam oko 70 % dna i promijenio oko 20 l  vode, u akvarijskoj vodi operem spužvu iz  eheima 2012, a pošto sam u 2010 imao malu atmanovu spužvu , bacio sam ju i kupio filter  za nape  ( 30X50 = 10 kn ) odrezao na mjeru srolao u par krugova i ugradio u filter i tako stavio duplo gore ispod izlaza.
nema ni jedne jedine mrvice smeča u akv, sve je  filter od nape pokupio, a  ribe kao da plivaju zrakom,,, milina za oko :) :)

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #6 u: Svibanj 17, 2011, 18:57:04 poslijepodne »
Mene danas žena pita , šta si napravio sa akvarijom, a ja kažem ništ..
Pogledam u akv, a ono ribice plivaju  kao da nema vode , kao da lete zrakom, čisto staklo a voda kristalno čista.
Jučer sam usisam oko 70 % dna i promijenio oko 20 l  vode, u akvarijskoj vodi operem spužvu iz  eheima 2012, a pošto sam u 2010 imao malu atmanovu spužvu , bacio sam ju i kupio filter  za nape  ( 30X50 = 10 kn ) odrezao na mjeru srolao u par krugova i ugradio u filter i tako stavio duplo gore ispod izlaza.
nema ni jedne jedine mrvice smeča u akv, sve je  filter od nape pokupio, a  ribe kao da plivaju zrakom,,, milina za oko :) :)

Problem tih finih materijala je sto se vrlo brzo zapune pa padne protok filtera.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Svibanj 17, 2011, 19:19:47 poslijepodne »
Ma primjetio sam da baš netjera vodu kak je tjero ali ide dosta dobro , kad padne protok onda budem pojačao ovaj veči , taj je sad smanjen jer bi mi  valisnerija ležala na šljunku, i ovak stoji pod 45 stupnjeva, ali je voda  kristalno  čista
Jednog dana  mi je u planu kupit  fluvala 205 ili 305  jer imam  želju   kupit akv od 100 ili 120 cm dužine , a trenutno mi  to kučni buđet ne omogučava, sad moram malo šparat da  skupim koju kunu za  more u 8 mj, :P :P   ak ne onda  bar na vikend    :(    a ak ni to onda prodajem bubreg
« Zadnja izmjena: Svibanj 17, 2011, 19:27:56 poslijepodne od Brljator »

Offline Amfor

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 17, 2011, 21:10:46 poslijepodne »
evo opra sam spužvicu u akvarijskoj vodi i vratija u filter, protok je sad perfektan!! sad san i usisa pod, napravija diy usisavač jer sam prije običnom gumom kupija, a to je znalo bit veselo, svakako sad je sve u struji pa ćemo vidit... još jedno pitanje, bitno dosta, ja ne mogu smanjit nikako snagu filtera kojom puše pa sam ga okrenija prema staklu.. problem je šta u takvoj poziciji ne kupi skoro ništa prašine, slika je ispod.. dal da okrenem u drugom smjeru? to nosi i ribice i biljke.. fala na odgovorima, ne znam šta bi da nema foruma :D  :up:

p.s. ideje da se mahovina ne diže na dijelovima bez da kopam nešto u zemlju? :D ( kamen drži dio šta se diže) koristija sam spužvice za atman filtere i pincetom stavlja mahovinu  :)

opet edit: staklo mi na dijelovima ima zelenih mrlja (alga lookalike) teško se skida, stavija sam algumin, dal ima dobar način da se to makne, ovako je to sizifov posao.. :)
« Zadnja izmjena: Svibanj 17, 2011, 21:15:28 poslijepodne od Amfor »

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #9 u: Svibanj 17, 2011, 21:19:11 poslijepodne »
Kod tog filtera reguliras protok dizanjem (veci protok) ili spustanjem (manji protok) tog sivog dela gde ti izlazi voda.
To sto si okrenuo izlaz prema staklo je isto OK, ako ti tako odgovara.
Na tvom mestu bi ja filter stavio na bočnu stranu bliže zadnjem staklu, povećao protok  i okrenuo izlaz malo prema zadnjoj strani akv, da voda bolje kruži.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Amfor

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 17, 2011, 21:29:50 poslijepodne »
znam znam, spustija sam ga max, al  logika za brzinu ispuha je obrnuta.. šta je manji presjek onoga to brže puše. tako da bi ga triba dignit.. stavija sam ga sad na bočnu stranu i uz stražnju odma.. kupi sad dobro, vidit ćemo oće li bit voda ko nekad :D hvala puno!  :zagrljaj: