Srpanj 20, 2025, 22:14:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: još jedan u dugome nizu .....  (Posjeta: 960 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
još jedan u dugome nizu .....
« u: Svibanj 15, 2011, 11:50:06 prijepodne »
upravo su mi se izmrijestili diskusi moj jedini par koji je osto dva tirkiza   ljepo su se slagali ikra je na ćunju sve ok  sad  su se poćeli svađat   ženka   neda mužjaku ni blizu   pa  neznam jesul jajašca oplođena  :(
svejedno   nek vježbaju  al me zanima  recimo kad bi  izbacio mužjaka sad   kolike  su šanse da ženka sama odgoji malce   mislim ovo je pitanje iz radoznalosti  ja trenutno neću niš da radim jer sam pao u melankoniju u uzgoju dikusa :punch:  odkako mi je krepo par meloni red  koji sam masno platio neću ni da kažem koliko  pa sam rasprodo sve  što imam ostavio ovaj par jer je  največi najzreliji   ...itd

najgore mi je što sam pretjero sa  skidanjem  ph  pa je u tom mrijesnom akvariju  ph  5  nevidim da im baš smeta    al molio bi  malo iskusnije da  daju koji savjet u vezi ovog problema da ženka tjera mužjaka od ikre  jer ko što znate   pokušavam uzgojit diskuse već dvije god  i nikako mi neide od ruke  :( :( :nerv: pa sam u fazi da ih izroštiljam a ljepo vrijeme napolju pa sad shvatite  urgentnost
« Zadnja izmjena: Svibanj 15, 2011, 18:52:15 poslijepodne od ceh »
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline dossier

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: još jedan u dugome nizu .....
« Odgovori #1 u: Svibanj 15, 2011, 14:38:12 poslijepodne »
sto se tice ph njega apsolutno moras polako dizat jer kako se voda u mrijesnom aq nesmije dirati barem 20 dana od kako mali proplivaju,ph ce ti i dalje padati zbog amonijaka od roditelja...to dignes s obicnom pipom,par deci...i smeta im itekako zbog skrga,jer ipak trebaju u takvoj vodi bit mj dana...kod mene muzijak isto zna bit agresivan na mahove,al svejedno nemoj nista dirat,makar bi i zenka mogla sama s njima...