Uz mali akvarij kupljen od kolege stigao je JBL unutarnji filter koji mi se na prvi pogled jako svidio po pitanju komora, magnetnog nosaca i protoka ali carolija je nestala cim sam ga upalio - struze kao mutav

Posto je kod kolege radio besprijekorno pomislio sam da je mozda neki problem prilikom sklapanja te na moje cudenje vidio da je i dobri stari JBL poceo koristiti istocnjacke metode ustede; fiksna metalna osovina na koju dolazi rotor s magnetom i bez ikakog gornjeg drzaca koji sluzi kao uporisna tocka, a sto je uobicajeno. Nakon cijelog dana igranja, ciscenja, otapanja u octu i inim cudima filter i dalje propisno struze ali i uredno radi.
Kao zadnja solucija sam pomislio da je mozda problem u preslabom magnetu (nekako mi je rotor kad se filter okrenuo previse izalzio van) pa sam narucio drugi te ga jucer pun ocekivanja veselo namontirao. I naravno da struze jednako kao prije.
Doista vise nemam ideje sto ga muci iako lagano sumnjam da se zavojnica u unutrasnjosti pomaknula i da prilikom okretanja lagano vuse otor u jednu stranu zbog cega ovaj skakuce po lezistu i proizvodi taj zvuk struganja. Dakle vrlo vjerojatno mu nema spasa ali evo snimka pa mozda netko vidi nesto sto je meni promaklo ili ima neku drugu ideju osim da ga spakiram u smece