Kolovoz 07, 2025, 16:34:43 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem s JBL unutarnjim filterom  (Posjeta: 1131 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Problem s JBL unutarnjim filterom
« u: Svibanj 12, 2011, 15:00:08 poslijepodne »
Uz mali akvarij kupljen od kolege  stigao je JBL unutarnji filter koji mi se na prvi pogled jako svidio po pitanju komora, magnetnog nosaca i protoka ali carolija je nestala cim sam ga upalio - struze kao mutav  -?
Posto je kod kolege radio besprijekorno pomislio sam da je mozda neki problem prilikom sklapanja te na moje cudenje vidio da je i dobri stari JBL poceo koristiti istocnjacke metode ustede; fiksna metalna osovina na koju dolazi rotor s magnetom i bez ikakog gornjeg drzaca koji sluzi kao uporisna tocka, a sto je uobicajeno.  Nakon cijelog dana igranja, ciscenja, otapanja u octu i inim cudima filter i dalje propisno struze ali i uredno radi.

Kao zadnja solucija sam pomislio da je mozda problem u preslabom magnetu (nekako mi je rotor kad se filter okrenuo previse izalzio van) pa sam narucio drugi te ga jucer pun ocekivanja veselo namontirao. I naravno da struze jednako kao prije.

Doista vise nemam ideje sto ga muci iako lagano sumnjam da se zavojnic au unutrasnjosti pomaknula i da prilikom okretanja lagano vuse otor u jednu stranu zbog cega ovaj skakuce po lezistu i proizvodi taj zvuk struganja.  Dakle vrlo vjerojatno mu nema spasa ali evo snimka pa mozda netko vidi nesto sto je meni promaklo ili ima neku drugu ideju osim da ga spakiram u smece :)

Isprika, otislo u morsku  -?
« Zadnja izmjena: Svibanj 12, 2011, 15:49:57 poslijepodne od AndrejX »

Offline morino

• Punopravni član
Odg: Problem s JBL unutarnjim filterom
« Odgovori #1 u: Svibanj 12, 2011, 20:22:22 poslijepodne »
Uz mali akvarij kupljen od kolege  stigao je JBL unutarnji filter koji mi se na prvi pogled jako svidio po pitanju komora, magnetnog nosaca i protoka ali carolija je nestala cim sam ga upalio - struze kao mutav  -?
Posto je kod kolege radio besprijekorno pomislio sam da je mozda neki problem prilikom sklapanja te na moje cudenje vidio da je i dobri stari JBL poceo koristiti istocnjacke metode ustede; fiksna metalna osovina na koju dolazi rotor s magnetom i bez ikakog gornjeg drzaca koji sluzi kao uporisna tocka, a sto je uobicajeno.  Nakon cijelog dana igranja, ciscenja, otapanja u octu i inim cudima filter i dalje propisno struze ali i uredno radi.

Kao zadnja solucija sam pomislio da je mozda problem u preslabom magnetu (nekako mi je rotor kad se filter okrenuo previse izalzio van) pa sam narucio drugi te ga jucer pun ocekivanja veselo namontirao. I naravno da struze jednako kao prije.

Doista vise nemam ideje sto ga muci iako lagano sumnjam da se zavojnic au unutrasnjosti pomaknula i da prilikom okretanja lagano vuse otor u jednu stranu zbog cega ovaj skakuce po lezistu i proizvodi taj zvuk struganja.  Dakle vrlo vjerojatno mu nema spasa ali evo snimka pa mozda netko vidi nesto sto je meni promaklo ili ima neku drugu ideju osim da ga spakiram u smece :)

Isprika, otislo u morsku  -?
uzmi malo octa i vodom ga razblaži i ono smeđe unutar rupe  sve skini s  štaipećem za uši i osovinu očisti  nek ti onda dobro sjedne.
to bi trebalo biti to.super filterćek jedino mi je taj magnet malo zbunjen dok filter nije pun vode.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 12, 2011, 22:25:42 poslijepodne »
Brckao se u octu cijelo podne i sad je cist kao suza - i dalje struze, tj. strugao je dok ga nisam bacio iz akvarija i stavio dobri stari Eheim  :D

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Svibanj 12, 2011, 22:47:55 poslijepodne »
Eheim je zakon

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 13, 2011, 15:01:05 poslijepodne »
Dijagnosticiran problem:

Izmedu magneta i lezista osovine se uvukao puzic/kamencic/ostalo i polako je brusilo tjednima/mjesecima ali kako se talozio mulj tako se taj dio "podmazivao"  te impeler nije strugao.
Nakon ciscenja vise nema mazivog sloja i naravno da je zapocelo struganje.  Posto je osovina integralan dio filtera nema zamjene, naravno da postoji par trikova od kojih je najednostavniji pustiti filter da radi koji mjesec pa da se zapuni ali globalno ovo je veliki minus i razlog da ga slobodno proglasim sranj*m.