mene biotop privlaci od svih ovih razloga pomalo... almislim si najvise zbog toga jel sam jos davno zabrijao (u pocetnoj fazi ko klinac, pa je uslijedila pauza 10godina) da imam crvene odnosno kardinal neonke prije su bile rijetke a kad ih je bilo i skupe-logicno naravno znao sam da su osjetljive i sve ostalo... kad sam (prije par mjeseci) odlucio vratiti u te voderekoh, to je to, napravit cu im,a naravno i sebi

, sto bolje mogu prirodnu okolinu... nazalost nisam imao previse strpljenja i znanja.. odnosno vise sam bio nesiguran pa sa zeznuo stvar totalno (po meni), sad nemam bas vise ni parada to sve ispravim,no sad imam strpljenja i mislim si da za par mjeseci mozda i godinu bu to bilo...., ispalo onak kak sam zamislio........tik tak tik tak

inace nebi se slozio da su ribe "zaboravile biotop" mislim one jesu biotop... da, malo filozofiram tja,...
ali one su takve kakve su zbog biotopa iz kojeg su........
pa ovo se malo i rimuje

genetski materijal se ne mjenja tako brzo... moje misljenje je da su se one silom prilika prilagodile... no vrijeme ce pokazati koliko su u stanju nastavljati prezivljavati u akvarijima u kojima ne vladaju uvijeti kakvi su od kud su dosli, odnosno hoce li ribe biti kvalitetne i zdrave....
zapravo to je ono sto me navjvise drzi za biotop... nada da cu uspijeti napraviti sto vise samoodrzivi zivot u akvariju...ma utopija ... bum se ja u tom biotopu
mislim ima riba koje se brze/lakse prilagode... joj ma sve je to prirodno kad se uzme.. upravo zbog promjena u prirodi i ima toliko vrsta.. no jos uvijek mislim da covjek promjene stvara prebrzo odnosno ne u skladu sa prirodom....
e jesam skrenuo
Edited by: nature