Srpanj 26, 2025, 09:39:38 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Koja je ovo riba???  (Posjeta: 1885 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Snorki

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Koja je ovo riba???
« u: Svibanj 07, 2011, 17:21:26 poslijepodne »
Molim ako mi neko moze pomoci , kupio sam nove ribe i drzim ih sa ostalim slatkovodnim ribama , ne znam sta su , pa sam radi njih "morao" malo da dignem temperaturu , drzim ih sa zlatnim i sa "staklarima" , odlicno se slazu sa zlatnim bar za sad , jako su brze , nisu zahtjevne ali bi volio zbog buducnosti da znam sta imam u akvarijumu...Tamo gdje sam ih kupio nisu znali sta su... :( Posto na slikama mozda necete dobro vidjeti , da kazem da su izrazito sive boje i da im se krljust prelama u duginim bojama... Odmah da kazem da nisu neonke , a nisu ni zebre...Nisu bas htjele da poziraju , ovo je najbolje sto sam mogao... :D

http://img687.imageshack.us/g/fotografija0212z.jpg/

E posto sam novi clan , sviju Vas pozdravljam i unaprijed zahvaljujem na odgovorima...Ako ova tema ne spada ovde , molim moda ili da je prebaci ili da je spoji sa slicnom temom ili da je po odgovoru na moje pitanje zakljuca... Hvala... :D :D :D

Eto toliko...

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Odg: Koja je ovo riba???
« Odgovori #1 u: Svibanj 07, 2011, 18:05:24 poslijepodne »
dobro došao ;)...

zašto si kupovao ribe kojima ni trgovci ne znaju ime? ako ne znaš ime, ne znaš ni koje uvjete trebaju jer ne možeš nigdje pročitati/progooglati...  ;)
meni izgledaju kao neki ciklidi, ali opet - slike su loše... no što god da jesu, zlatne ribe nisu... dakle trebaju više temperature... onda si opet u problemu radi zlatnih i njihovih uvjeta...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Snorki

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Svibanj 07, 2011, 18:20:08 poslijepodne »
dobro došao ;)...

zašto si kupovao ribe kojima ni trgovci ne znaju ime? ako ne znaš ime, ne znaš ni koje uvjete trebaju jer ne možeš nigdje pročitati/progooglati...  ;)
meni izgledaju kao neki ciklidi, ali opet - slike su loše... no što god da jesu, zlatne ribe nisu... dakle trebaju više temperature... onda si opet u problemu radi zlatnih i njihovih uvjeta...

Hvala.. :)

A zasto , jer su mi se svidjele pravo...Hmmm...Imam ih vec mjesec dana poveco sam temperaturu na 26, znam ne valja za zlatne ni za staklare , ali vidim da se niko ne buni , vidim da su razigrane i zadovoljne i jedne i druge... nebi rekao da su ciklidi, mozda i jeste neka vrsta...
Jedu sve sto i zlatne , cak jedu granulat za zlatne , koje ni same zlatne nece...Gospodje zlatne kod mene samo jedu hranu u listicima , mada kazu zbog usta da im listici ne odgovarju , a odgovara im granulat... Koliko rastu zlatne , toliko i one rastu sa njima...Sto je dobro , da ih zlatne nebi pojele...kao gupije... :D Ako jos zive 50 godina ko zlatne , onda cemo svi zajedno na onaj svijet...hahahaha

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #3 u: Svibanj 07, 2011, 18:24:17 poslijepodne »
što više gledam slike - mogle bi biti i neke Dugine ribe (melanotaenia nešto - googlaj s melanotaenia pa možda nađeš neku sličnu/istu)... zbilja se loše vidi...  :-[
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Snorki

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Svibanj 07, 2011, 18:53:47 poslijepodne »
što više gledam slike - mogle bi biti i neke Dugine ribe (melanotaenia nešto - googlaj s melanotaenia pa možda nađeš neku sličnu/istu)... zbilja se loše vidi...  :-[

Prvi dan kad sam ih donio odmah su pocele da ganjaju zlatne , mislio sam bice svega...i to je trajalo dva dana i stalo... I posmatrao sam ih danima i skontao da se ponasaju kao pastirski psi , zlatne bi bile ovce u tom slucaju...hahaha Stvarno su se slozile... :D Evo idem da googlam... :D

Offline Snorki

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Svibanj 07, 2011, 19:27:02 poslijepodne »
Sto posto je Rainbow fish i to mislim ova Australijska , i jos je hladnovodna riba...i moze da zivi do 10 godina , yeaaaaa...hahahaha Sve se poklopilo...Idem da smanjim temperaturu hahahaha...Hvala puno... :D

Off topic
Mogu li jos da pohvalim svoj novi unutrasnji filter , imao sam 4-5 filtera , ali ovaj je predobar, pa eto da napisem iskustvo neko...Za akvarijume do 60 litara... Tetrin EasyCrystal FilterBox 300 , za 22 Eura dobijete nesto odlicno , prvo necuje se nikako , drugo dodje mjesto za grijac unutar njega ,ja sam imao tetrin grijac za 40-60 litara i savrseno se uklopio, tako da je sve kamuflirano, vasi staklari ce zivjeti iza njega, pardon uvuku se u prostor gdje se lijepi na staklo, tako da fakticki zive "u filteru"  :D , e sad specifikacije , dodju dva filtera i filter mrezica , ovaj jedan je fizicka membrana , a unutar ova dva (jedan je zamjenski  :klap:) , dodje punjenje za Biolosku i Hemijsku filtraciju , plus dodju ispod tog filtera i neke kao kuglice koje jos dodatnu vrse biolosku filtraciju...Na prvu izgleda glomazno , ali kad skontate da unutar njega ubacite grijac i nije , estetski cak ljepse , drugo ne skida se kompletan filter, vec se samo povuce filter koji stoji unutar njega, lagano...Cak dodje i mala zakacka sa sarafom i onda se to zakaci na grijac i samo ubaci taj sarafic u mjesto/prorez i grijac je fiksiran... Protok vode je fenomenalan , povlaci sve necistoce...Nije mi akvarij nikad bio cistiji i duze... Cijenom mete konkurenciju , s obzirom sta sve dobijete uz njega...

Tetratec EasyCrystal FilterBox 300

:)
« Zadnja izmjena: Svibanj 07, 2011, 19:31:34 poslijepodne od Snorki »

Offline Picek23

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Svibanj 07, 2011, 20:58:34 poslijepodne »
jesi siguran da je hladnovodna? jer svuda pise od 22-26, osim ako ja ne gledam dobru ribu... i svi koji je imaju, drze ju sa toplovodnim ribama, a ne sa hladnovodnim.
ako zelis da ti zlatice prezive, smanji OBAVEZNO sto prije temp jer nece na  26 dugo (metabolizam im se ubrzava i time smanjuje zivotni vijek!).
i molim te, provjeri jos jesu li stvarno hladnovodne (ja nisam sigurna, cak bi ruku u vatru da nisu, al ipak ti znas koje ribe imas-vizualno, pa mozda ja stvarno krive gledam)  :up:
ako nisu hladnovodne, moj savjet je da se opredjelis na jednu vrstu, mozda da zlatice poklonis (koje imas cistace?),pa napravis tropski aq od ovog..  :up:
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline Snorki

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Svibanj 07, 2011, 21:57:42 poslijepodne »
jesi siguran da je hladnovodna? jer svuda pise od 22-26, osim ako ja ne gledam dobru ribu... i svi koji je imaju, drze ju sa toplovodnim ribama, a ne sa hladnovodnim.
ako zelis da ti zlatice prezive, smanji OBAVEZNO sto prije temp jer nece na  26 dugo (metabolizam im se ubrzava i time smanjuje zivotni vijek!).
i molim te, provjeri jos jesu li stvarno hladnovodne (ja nisam sigurna, cak bi ruku u vatru da nisu, al ipak ti znas koje ribe imas-vizualno, pa mozda ja stvarno krive gledam)  :up:
ako nisu hladnovodne, moj savjet je da se opredjelis na jednu vrstu, mozda da zlatice poklonis (koje imas cistace?),pa napravis tropski aq od ovog..  :up:

Problem kod rainbow fish je ta da ima toliko vrsta , da mi je svaka slicna ovim mojim...Prvo za koju sam mislio je bila jedna rijecna rainbowfish i moze cak temperatura pasti do 10 stepeni, prosjek je 22...Ali sto je vise gledam sve mi vise slici na Ramu rainbowfish (Glossolepis ramuensis) http://www.aqua-fish.net/show.php?h=ramurainbowfish a njoj je minimum 25 stepeni... Ili na Lake Wanam rainbowfish (Glossolepis wanamensis) http://www.fishbase.org/summary/speciessummary.php?id=10483, sto bi u mom slucaju bilo jos gore zbog temperature , a jos bi mi bilo i krivo imati takvu ribu jer pise da je na crvenoj listi ugrozenih i zasticenih vrsta... :'(
Ne mogu izbaciti ni jednu ribu , postao sam emotivno vezan...pogotovo za zlatne...to su moje kokoske prozdrljive...Kad mi se skupe u cosak i tuzno mi traze hrane a ja im ne smijem da dam , hoce mi nesto biti... :-[ :D :D :D Ma ja cu njima naci sredinu 23,5 stepeni , pa nek se ove malo raskomote u majice kratkih rukava, ove obuku laganu trenerkicu i svi sretni hahahaha...

Offline Picek23

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #8 u: Svibanj 07, 2011, 22:30:22 poslijepodne »
a drugi aq da nabavis?  :D ;)
jedan sa zlaticama, a jedan od nekih 55-60l sa drugim ribekima!!!  :devil:
koje imas zlatice?
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline Snorki

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Svibanj 07, 2011, 22:54:51 poslijepodne »
a drugi aq da nabavis?  :D ;)
jedan sa zlaticama, a jedan od nekih 55-60l sa drugim ribekima!!!  :devil:
koje imas zlatice?

Fantail (goldfish)
http://en.wikipedia.org/wiki/Fantail_%28goldfish%29

Na kraju ce to biti tako...Imao sam ja nekad davno 300 litara akvarijum , tada sam bio bas novak u tome , tako da sam imao nenormalno puno razlicitih vrsta , ali mi je cak uspijevalo da uspjesno razmnozavam zivorotke i to bez grijaca i sa vodom sa cesmurine i to godinama...Drzao sam sijamske (zenku i muzijaka) , tetre , skalare , gupije , teleskope , cistace ( muljare , staklare somice) , ajkulice , ksife ,neonke , zebre...i sta sve ne...Akvarijum je vrvio od gluposti, ali nekako mi je uspjevalo , ponekad bi sijamski zavodio red, ali bilo je dobro...I jedan dan misleci kako je to cool ja cak kupim dvije mlade pirane( prave pirane ) od 3-4 cm i sve u isti akvarij , dobro se sjecam platio sam 200 DM dvije , hranio par dana smrznutim mesom i bla bla...I onda  je moj sijamski osjetio opasnost i obje ubio... :'( :D :D I ode 200 DM ko s poslom... I poslije toga sam sve batalio , razdijelio ribe i opremu... I sad odlucim , idem kupiti jedan akvarij , da odmaram oci...Kupim 60-ku , cikliram , zasadim biljke i dodju zlatne i somici staklari i to sve fino pojedu...somici su mi stalno gladni jer im zlatne jedu njihovu hranu u "tabletama" , nju najvise vole  :D :D :D, pa sam skontao da ustajem nocu kasno kad zlatne "spavaju" da hranim somice u mraku...hahahaha, zato sad imam neko ruglo od biljki , i vec se pocinjem nervirati i hocu da kupim akvarij od 300-400 litara... I vec vidim dobru sumu novaca kako izdvajam za opremu , biljke i ostalo... Trazim anubise vec par dana i ne mogu da nadjem nigdje...Ako i to ne prezivi , plastika im ne gine... :D :D :D :D :D

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #10 u: Svibanj 07, 2011, 23:32:29 poslijepodne »
Pozdrav ,meni gubica te ribe nekako liči na piranu . :D

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49