a drugi aq da nabavis?

jedan sa zlaticama, a jedan od nekih 55-60l sa drugim ribekima!!! 
koje imas zlatice?
Fantail (goldfish)
http://en.wikipedia.org/wiki/Fantail_%28goldfish%29Na kraju ce to biti tako...Imao sam ja nekad davno 300 litara akvarijum , tada sam bio bas novak u tome , tako da sam imao nenormalno puno razlicitih vrsta , ali mi je cak uspijevalo da uspjesno razmnozavam zivorotke i to bez grijaca i sa vodom sa cesmurine i to godinama...Drzao sam sijamske (zenku i muzijaka) , tetre , skalare , gupije , teleskope , cistace ( muljare , staklare somice) , ajkulice , ksife ,neonke , zebre...i sta sve ne...Akvarijum je vrvio od gluposti, ali nekako mi je uspjevalo , ponekad bi sijamski zavodio red, ali bilo je dobro...I jedan dan misleci kako je to cool ja cak kupim dvije mlade pirane( prave pirane ) od 3-4 cm i sve u isti akvarij , dobro se sjecam platio sam 200 DM dvije , hranio par dana smrznutim mesom i bla bla...I onda je moj sijamski osjetio opasnost i obje ubio...

I ode 200 DM ko s poslom... I poslije toga sam sve batalio , razdijelio ribe i opremu... I sad odlucim , idem kupiti jedan akvarij , da odmaram oci...Kupim 60-ku , cikliram , zasadim biljke i dodju zlatne i somici staklari i to sve fino pojedu...somici su mi stalno gladni jer im zlatne jedu njihovu hranu u "tabletama" , nju najvise vole

, pa sam skontao da ustajem nocu kasno kad zlatne "spavaju" da hranim somice u mraku...hahahaha, zato sad imam neko ruglo od biljki , i vec se pocinjem nervirati i hocu da kupim akvarij od 300-400 litara... I vec vidim dobru sumu novaca kako izdvajam za opremu , biljke i ostalo... Trazim anubise vec par dana i ne mogu da nadjem nigdje...Ako i to ne prezivi , plastika im ne gine...