Kolovoz 05, 2025, 04:08:50 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: malo pitanje o smeđoj algi  (Posjeta: 969 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
malo pitanje o smeđoj algi
« u: Svibanj 24, 2011, 17:28:59 poslijepodne »
zanima me nesto, nije toliko bitno, ali da pitam.. imam akvarij malawi, nedavno je pokrenut, ali voda u njemu je vec zaciklirana, iz bivseg setupa, znaci nekih cca 70%, ostalo sam taman zamjenio s novom vodom iz pipe, ali i ona je stajala jedan dan da bude iste temp kao i ova u akv.. i td.. u akvariju mi se nista nije pojavljivalo nekih cca 2,3 tjedna, i sad odjednom u jednom danu, ili dva, se pojavila smeđa alga (diatoma), zasto to, ako je voda vec bila zaciklirana, zar se ona nepojavljuje kad se akvarij startan, znaci generalno..  -?
dajte mi svoje misljenje, da ja nju ostavim unutra i da nist nediram, dal ce se ona s vremenom ukloniti sama ili sto tocno ciniti? to mi se pohvatalo po pozadini, tako da ju nemogu vadit van i cistit..
a sto se tice rasvijete, sad preko ljeta mi je upaljena cca 6,7 sati na dan, tako da nerazumijem bas kak se tako lako pojavila..
svaki savjet dobro dode..
hvala unaprijed!

Offline ibanezfrelon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Odg: malo pitanje o smeđoj algi
« Odgovori #1 u: Svibanj 24, 2011, 17:44:17 poslijepodne »
U vodi je zanemariva količina bakterija, najveći dio je u podlozi, tako da nisi puno dobio stavljanjem zaciklirane vode u akvarij.
Dijatoma će nestat vremenom

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #2 u: Svibanj 24, 2011, 19:01:21 poslijepodne »
U vodi je zanemariva količina bakterija, najveći dio je u podlozi, tako da nisi puno dobio stavljanjem zaciklirane vode u akvarij.
Dijatoma će nestat vremenom
a podlogu sam isto mjenjao, znaci novi pijesak sam stavljao.. onda nesto nije bas oke s vodom.. s cim bi to mogao popravit?

Offline ibanezfrelon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #3 u: Svibanj 24, 2011, 19:07:12 poslijepodne »
Možda se nismo shvatili.. :)
Akvarij ti se tek treba ciklirati, bez obzira na tu cikliranu vodu što si stavio, da si stavio staru cikliranu podlogu/šljunak, to bi već bila druga priča.
Sa vodom je sve ok, proć će alga.
Ne znam kako to ide u ciklidnim akvarijima ali ancistrusi i otići pojedu dijatomu bez problema..