Lipanj 25, 2025, 21:51:50 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Tablete za komarce i pauci  (Posjeta: 1700 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline birdeater

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Tablete za komarce i pauci
« u: Lipanj 20, 2011, 09:51:07 prijepodne »
Evo kao sta i sam naslov kaze zanimaju me vasa misljenja u vezi ovoga! Naime ja drzim pauke u sobi u kojoj i spavam i sada su ovi vrazji komarci poceli da me posjecuju! Pa sam mislio da upalio onaj aparat sa tabletom sta ide unutra! Ali me zanima jel paucima moze ista da bude od onoga mirisa tabletei to sve jer imaju oni ventilaciju kroz koju moze da ude taj miris?? :dead:
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline AnteKrizic21

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Tablete za komarce i pauci
« Odgovori #1 u: Lipanj 20, 2011, 11:30:33 prijepodne »
Ja isto imam pauka u sobi i normalno ukljucujem aparat za komarce samo aparat stavim sto dalje od  terarija.Mome nije nista vec mjesec dana redovno ukljucujem aparat pauk normalno jede normalno se krece,ja mislim da mu nece nista bit. :)

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Lipanj 20, 2011, 11:33:52 prijepodne »
Ja iskreno nebi to radio.

Nemam paukove, ali iz nekakve zdrave pameti nebi mi to palo na pamet napraviti.

Ti insekticidi su napravljeni samo iz jednog razloga, a to je da pobiju insekte. Pauk je insekt, ovaj tvoj istina puno veći od ovih malih kućnih napasti, ali svejedno. Stoga jednostavno montiraj mrežicu za komarce na prozor, a za one koji i uđu kupi onu lampu koja ih sprži, i rješio si stvar  :up:

Inače na Raid spreju piše da se ne šprica ako su u sobi domaće životinje, akvariji, terariji... Vjerujem da to vrijedi i za tablete i tekućine koji rade na struju.

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Lipanj 20, 2011, 12:14:57 poslijepodne »
Ja već godinama koristim taj aparatić u sobi i uštekan mi je možda na metar udaljenosti od police na kojima je više stotina paukića malih  i nikad mi ni jedan pauk nije uginuo... već je bilo priče o tim aparatićima i tabletama...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #4 u: Lipanj 20, 2011, 14:54:26 poslijepodne »
Ja ga isto imam uštekanog i nije bilo problema ni za paukove ni za žohare i crve...
Na tome niti ne piše da šteti kucnim ljubimcima, dok naprimjer na glade i ostalim mirisima i osvježivaćima prostora je istaknuto da su otrovni za akvarijske stanovnike...
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline birdeater

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #5 u: Lipanj 20, 2011, 23:02:44 poslijepodne »
Ok, hvala vam velika1 Pomogli ste mi dosta!
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Lipanj 22, 2011, 09:37:25 prijepodne »
Ne bi htio da cjepidlačim al čisto da se zna jer sam dosta puta vodio rat o tome kako pauci nisu insekti, pa molim pogledati sliku zakačenu.

E sad što se tiće štetnosti insekticida na pauke, da navedem svoje iskustvo (ne tvrdim da isto vrijedi i za pauke ptičare ali kod jedne vrste pauka štetočine se pokazalo efektivnije), jedno vrijeme sam vodio rat protiv jedne vrste crvenog pauka koji mi je uništavao orhideje, pretpostavljam da je bio Crveni pauk (Tetranychus urticae) pokušavao sam sa insekticidima ali nije bilo nekog većeg pomaka. Sve dok se nisam dobio savijet od djelatnika poljoapoteke da koristim neki akaricidi koji je puno djelotvorniji na pauke od insekticida. S tim sam problem i riješio.
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein