Srpanj 18, 2025, 23:38:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mrijest Ramireza  (Posjeta: 1810 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sinkec

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
Mrijest Ramireza
« u: Ožujak 31, 2011, 21:02:43 poslijepodne »
Evo drugi puta u zajedničkom akvariju mi se mrijeste ramirezi..znam da i ovaj put ništa od toga al sljedeći put bi htio nekako dobiti malce pa vas molim za savjet  :)

ono što im mogu ponuditi je 15L akvarij .. filter fluval 1 +,  200L/H ili drugi još slabiji(bezimeni) od 20-200 L/H , grijač 50W i zračnu pumpu za 400 litarski akvarij  :D ..ali ima regulator pa se može skroz smanjiti  ;)

prvo me zanima mogu li išta u toj litraži ili moram kupiti veći mrijesni akvarij?
ako išta mogu (staviti par ili odvojiti ikru iz glavnog aq) dali stavljam ikakvu podlogu..naime shvatio sam da samo kamen..drvo i neku umjetnu biljku stavim? i možda glupo pitanje..ali gdje stavim zračnu pumpu? piše ispod ikre da ju provjetrava..dal ispod kamena gdje je ikra ili kamen okrenem tako da mjehurčići pušu po ikri..neće li ona otpasti? :-[

i naravno parametri vode??.. u glavnom je tvrdoća trenutno 6 a ph 7,3 ..radim još na poboljšanju  ;)

ispričavam se na puno pitanja..ali bi volio jednom uspjeti s malcima..pa molim sve koji išta znaju da mi daju savjet  :)

tnx i pozdrav

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
Odg: Mrijest Ramireza
« Odgovori #1 u: Ožujak 31, 2011, 21:59:08 poslijepodne »
i sad nakon što je mrijest završio mužijak protjerao ženku od mrijesta i naganja ju po cijelom akvariju... i on kao čuva.. a tako su se voljeli  :'( ..pa prvi put se nije tako ponašao.. -? ..hoće li ona preživjeti sve to?

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #2 u: Ožujak 31, 2011, 22:15:14 poslijepodne »
Neće ako nema mjesta za skrivanje..
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Ožujak 31, 2011, 22:28:10 poslijepodne »
Neće ako nema mjesta za skrivanje..
ma ima..bilja..grmlja ..kamenja i drva  ;) ... nego zašto se to dešava?? jel to pravilo sad kod mojih i svaki put će se dešavati? ili je samo mužijaku ovaj put nešto puhnulo?? jer prvi put je bilo sve ok.. ndama se da kad mu do sutra ostale ribe pojedu ikru da će se smiriti  -?

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #4 u: Travanj 01, 2011, 08:09:48 prijepodne »
Ne znam dali sam dobro shvatila cijelu priču, ali ja bih tu ikru prebacila u taj 15-litarski. Stavila filterčić, sredstvo protiv plijesni, temperaturu nariktala na 28, dodala malo destilirane da voda omekša. I čekala.  ;)

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Travanj 01, 2011, 08:55:18 prijepodne »
Hvala vam.. a da ..čitao sam puno tu po forumu i sad jednostavno šta trebam je isprobati sve opcije pa ćemo vidjeti što meni i mojim ramirezima najbolje odgovara.. inače ujutro on i dalje čuva ikru i nju ne pusti blizu ali ju ne lovi luđački ko jučer.. valjda bude sve to ok.. javit ću kako napredujemo..

pozdrav

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 01, 2011, 09:04:23 prijepodne »
Po tom pitanju sam ziherašica i ja bih odvojila ikru. Ako se izlegnu malci dosta će ih biti pojedeno nažalost.

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Travanj 01, 2011, 09:14:26 prijepodne »
Po tom pitanju sam ziherašica i ja bih odvojila ikru. Ako se izlegnu malci dosta će ih biti pojedeno nažalost.
da morat ću pričekati sljedeći mrijest jer ovi moji dvoje to obavljaju na šljunku... pa ću im morati podmetnuti ploćicu na to mjesto  ;) ..a nisu baš nešto u dobrim odnosima..tako da zajedničko odgajanje nebu išlo  ;) ..ali probat ću s još jednim parom u 25 litarskom.. samo njih dvoje i ljubav u zraku tj vodi.. pa ćemo vidjeti...

inače vidio sam da tvoja skalarica ima ime Biba  :) ..sad mi je lakše jer nisam prošvikao.. moji ramirezi su Ana i Kruno  :-[ :D

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 01, 2011, 09:19:03 prijepodne »
oooo... da samo Biba. Biba ima muža Luku. A imamo i Martina( koji je uzgred budi rečeno lud za Bibom) i Maju.  :D
 I još 2 manja bezimena.

btw. možeš ikru usisati sa šlaufom pa je tako odvojiš.

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Travanj 01, 2011, 09:23:59 prijepodne »
oooo... da samo Biba. Biba ima muža Luku. A imamo i Martina( koji je uzgred budi rečeno lud za Bibom) i Maju.  :D
 I još 2 manja bezimena.

btw. možeš ikru usisati sa šlaufom pa je tako odvojiš.
jaaak.. to znači da ih mogu i pojesti..daj reci neki princip a da mi ne završe u ustima..klasično pipetiranje ili?

mislim za drugi put jer ovi su već sigurno popapani.. ;)

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 01, 2011, 09:31:18 prijepodne »
A niš... povučeš malo i usisaš. Čim krene, prestaneš vući da se ne napiješ. Nema tu filozofije.  ;)

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Travanj 01, 2011, 16:51:56 poslijepodne »
vratio se ja s posla.. mislim si sad kad dođem a ženka negdje raščetvorena..kad oni zajedno čuvaju ikru..koja je još uvijek na svome mjestu.. :D ..ajde..baš me zanima do kad će ju uspjeti obraniti od ostatka ekipe..a za sljedeći put ide u pripremu mali mrijesni akvarij  ;)

Offline 90lman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #12 u: Travanj 12, 2011, 12:26:53 poslijepodne »
Ne znam dali sam dobro shvatila cijelu priču, ali ja bih tu ikru prebacila u taj 15-litarski. Stavila filterčić, sredstvo protiv plijesni, temperaturu nariktala na 28, dodala malo destilirane da voda omekša. I čekala.  ;)
ja sam protiv preparata za plesan
oni naglo dizu ph vrednost sto moze ubiti jaja
za mene je najbolji lek protiv plesni  malo jaca vodena struja
nikola radic

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Travanj 17, 2011, 22:14:01 poslijepodne »
Može li mi netko tko ima iskustva s ramirezima reći zašto mužijak ko mahnit u zadnje vrijeme naganja ženku..da se ona samo skriva... a već su se dva puta mrijestili?? ..dali ju samo nagovara na sljedeći mrijest ili je prolupao?? to me brine jer ne znam dal da ga mjenjam ili šta?? jer nebi htio da i jedan stradaju..jel to normalno ponašanje..hoće se smiriti i da ostavim njih da se nekako dogovore??

Hvala na pomoći

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Travanj 19, 2011, 00:14:59 prijepodne »
da li je na spužva filter potrebno stavljati najlonku da ne posisa mlađ??