Srpanj 19, 2025, 19:10:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: wawe pumpe u ciklidnom akvariju  (Posjeta: 1963 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hrhonda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
wawe pumpe u ciklidnom akvariju
« u: Travanj 10, 2011, 20:26:56 poslijepodne »
evo ovako, trenutno sam u izradi akvarija 400l s malawi ciklidima ,za filtraciju cu koristiti eheim profesional 3 2075 no zelim jos protoka vode pa bi htjeo cuti vasa iskustva !
dali je bolje da uzmem jednu jacu s 5-6 tisuca protoka ili dvije od 2-3 tisuce posto usis ide samo s jedne strane ak.
ako je usis s jedne strane kako postaviti dvije pumpe dali da obje tuku prema usisu ili jedna lijevo jedna desno!
moze i predlosci koje pumpe kupiti i kolike su im cijene! (dali ima smisla u ciklidne akvarije stavljati wawe pumpe za simuliranje laganih valova na povrsini )
hvala poz!

Offline hrhonda

• Punopravni član
Odg: wawe pumpe u ciklidnom akvariju
« Odgovori #1 u: Travanj 11, 2011, 22:36:05 poslijepodne »
 :please:

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #2 u: Travanj 11, 2011, 22:57:43 poslijepodne »
ako staviš dvije pumpe nije to baš više imati lagane valove na površini. :) koje ribe ti idu unutra?

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #3 u: Travanj 12, 2011, 06:56:13 prijepodne »
ajde pomozite hrhondi pa će te i meni
neću otvarati novu temu moj je 450l
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline papa

• Punopravni član
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #4 u: Travanj 12, 2011, 10:40:03 prijepodne »
Ja bi uzeo radje dvije od 2500 pa iskombinirao da rade kvalitetniji protok u samom tank.

npr. jednu stavis ispod povrata od filtera i usmjeris prema povrsini da mreska vodu kvalitetno i pomaze povratu da gura jace vodu po duzini akvarija, a drugu recimo na kontra stranu ili nise ili usmjerit prema dnu tako da podize necistoce i gura ih prema usisu, neznam ima varijanti raznih ali eto definitivno dve manje pumpe nego jednu jacu imas vise mogucnosti. Izbor koju ima raznih ostali clanovi ce sigurno predlozit nekog proizvodjaca.

Offline nesa1

• Punopravni član
  • Dob: 58 Lokacija: Vrsac
« Odgovori #5 u: Travanj 12, 2011, 11:00:16 prijepodne »
Ja bi uzeo radje dvije od 2500 pa iskombinirao da rade kvalitetniji protok u samom tank.

npr. jednu stavis ispod povrata od filtera i usmjeris prema povrsini da mreska vodu kvalitetno i pomaze povratu da gura jace vodu po duzini akvarija, a drugu recimo na kontra stranu ili nise ili usmjerit prema dnu tako da podize necistoce i gura ih prema usisu, neznam ima varijanti raznih ali eto definitivno dve manje pumpe nego jednu jacu imas vise mogucnosti. Izbor koju ima raznih ostali clanovi ce sigurno predlozit nekog proizvodjaca.

Potpuno se slazem.
To je problem i kod mene. Jedino me interesuje da li pumpa od 2500l/h nije prejaka?
Kod mene je 1 od 1200l/h i gura ribe. Postavljena je bas kako je papa napisao, da gura cistu vodu prema usisu.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #6 u: Travanj 12, 2011, 11:03:12 prijepodne »
rađe 2 slabije nego jedna jača, da ne umaraš ribe stalnim plivanjem kontra konstantno iste struje u istom smjeru...  opet, bitno je i koja pumpa..neke od 2500 imaju široki mlaz, koji je "nježniji" druge su pak jače, usmjerenije...probaj s jednom, kombiniraj, pa vidi kako ti se ribe osjećajju i ponašaju

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #7 u: Travanj 12, 2011, 11:28:24 prijepodne »
rađe 2 slabije nego jedna jača, da ne umaraš ribe stalnim plivanjem kontra konstantno iste struje u istom smjeru...  opet, bitno je i koja pumpa..neke od 2500 imaju široki mlaz, koji je "nježniji" druge su pak jače, usmjerenije...probaj s jednom, kombiniraj, pa vidi kako ti se ribe osjećajju i ponašaju

Upravo to, široki i nježniji mlaz osigurava nemogućnost postojanja "mrtvih kuteva". Ja imam dvije od 3000 l i fakat nježno i široko guraju vodu kroz svih 120 cm dužine akvarija.

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #8 u: Travanj 12, 2011, 11:37:05 prijepodne »
Ja u 400litara imam 2 pumpe u unutranjem pregradnom filteru...Jednu od 2000l/h koja baca po duljini vodu, te jednu od 1200l/h koja baca po dijagonali, a ispred usisa imam stream pumpu od 3000l/h...Sve radi perfektno!

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #9 u: Travanj 12, 2011, 13:51:39 poslijepodne »
evo ja radim tank 180x60x60 sa dva filtera s protokom po 2000 lit. i fluvalom 405 1200 lit. i jos dvije striming pumpe jedna 3000 lit i mislim jos jednu od 5000 lit. ako bude potrebe

Offline hrhonda

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 12, 2011, 16:50:04 poslijepodne »
ajd hvala! no koja je razlika protocne pumpe i stream pumpe!

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #11 u: Travanj 12, 2011, 17:14:02 poslijepodne »
odgovorili su ti već....stream pumpa široki i nježniji mlaz...protočna jači i usmjereniji(uži) mlaz! za cirkulaciju u akvariju puno bolja stream pumpa!
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline nesa1

• Punopravni član
  • Dob: 58 Lokacija: Vrsac
« Odgovori #12 u: Travanj 12, 2011, 19:54:46 poslijepodne »

Upravo to, široki i nježniji mlaz osigurava nemogućnost postojanja "mrtvih kuteva". Ja imam dvije od 3000 l i fakat nježno i široko guraju vodu kroz svih 120 cm dužine akvarija.
Da li mozda imas fotografiju da se ovo vidi, posto i mene interesuje?
Hvala unapred.
pozz.

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #13 u: Travanj 12, 2011, 20:39:41 poslijepodne »
Za par dana stavljam slike akvarija. Mislim da sam ga posložio onako kako sam zamislio.

Nema tu puno filozofije kod stream pumpi. Jedna na ljevu stranu druga na desnu, jedna gura prednju stranu akvarija a druga zadnju stranu tako da voda lagano cirkulira po dužini, širini i visini akvarija.
Ja imam 2 vanjska kanister filtera tako da u svakom kutu imam izlaz vode pri dnu i ulaz na površini što još više pridonosi strujanju vode. Ciklidi sretni, voda čista.

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #14 u: Travanj 12, 2011, 23:36:53 poslijepodne »
evo ja radim tank 180x60x60 sa dva filtera s protokom po 2000 lit. i fluvalom 405 1200 lit. i jos dvije striming pumpe jedna 3000 lit i mislim jos jednu od 5000 lit. ako bude potrebe
to radis morski kad hoces toliko protoka ili? :D
Split / Hrvatska

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #15 u: Travanj 12, 2011, 23:59:51 poslijepodne »
ja imam Mareu 6000 na metar i pol dužine i super zadovoljna,prilično je jaka ali tiha, kao da je nema. Malo sam joj čak i smanjila protok da ribe mogu plivati jer je i filter jak (eheim pro 3 2080).