Lipanj 25, 2025, 23:18:57 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Deformirana noga  (Posjeta: 3839 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Deformirana noga
« Odgovori #25 u: Travanj 14, 2011, 14:40:16 poslijepodne »
Mozda glupo pitanje, al sta joj nova noga na tom mjestu izraste ?

Opce tesko gledat ovaj video, a kamo li tek napravit to jadnom pauku... :S

Tarantule ne osjecaju bol kao sisavci, tako da je to strasnije nama nego njima. I da, kroz sljedeca presvlacenja, regenerirat ce se noga.
Nebi bas rekao da ne osjecaju bol sve životinje osjećju bol pa tak i pauci kad je dotakneš sa prstom pobjegne (znaći osjećaju dodir pa tako i bol)
Pa naravno da osjecaju dodir. Ali radjena su neka istrazivanja i tarantule ne osjecaju bol kao mi.
Sumnjam jel je bol glavno sredstvo za obranu svim živim bićima

Nije to bas tako  :D ! Bol je pogubno sredstbo za odbranu, pogotovu za ekstremitete koje se regeneriraju! Priroda je dala regeneraciju ekstremiteta bas radi spasavanje zivota! Ako guster boli kad SAM odbaci rep, na primer kao kod coveka kad mi uscupas ili iseces ruku ili nogu onda on nikad ne bi ispustio rep i na taj nacin izgubio bi zivot u dadenom trenutku! Isto je i sa tarantulama, jer njihov obem je u ekstremitetima i ako im zapne noga ili se desi nesto u vezi noge, onda oni prekidaju nogu i beze, na taj nacin spasili su zivot, a za odredjeno vreme imace novu nogu!

...i zaboravio sam da napisem......BOL se stvara u mozgu, tarantule nemaju mozak, oni imaju skupine ganglija kao na neki nacin CNS!
« Zadnja izmjena: Travanj 15, 2011, 22:19:40 poslijepodne od Igor Velevski »

Offline Svinjska gripa

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #26 u: Travanj 14, 2011, 15:23:26 poslijepodne »
ja mislim da sva ziva bica osjecaju bol
(nebih htio otvarat novu temu vidio sam od acidorange da drzi neke tarantule zajedno jel postoji neka vrsta tarantula koja zivi zajedno

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #27 u: Travanj 14, 2011, 19:43:29 poslijepodne »
Postoje neke vrste tarantula koje se mogu drzat zajedno, vjerojatno najpoznatija vrsta je H incei (vidio sma još i  p regalis)ali i tu ponekad dolazi do kanibalizma i nastradaju manje dominantne jedinke....Uglavnom se drže svaki odvojeno
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)