????... da ti budem iskren, malo sam zbunjen nekim tvojim podacima!
* Ako se ne varam rekao si da ti je jezero oko 13 m3 znači onih 60l je daleko premalo... pogotovo na pumpu od 4800L, koja ako je potopljena na nekih 1,5m baca u bačvu nekih 1500-2000 L
* O ovom drugom filteru ne, mogu reći koliko ti koristi obzirom da neznam kako voda cirkulira i koliki je,...
* Zračna pumpa uz fontanu ti je potrebna samo za velikih vrućina kad je voda topla i osiromašena kisikom.
* Eeee čoveče pa ti imaš UV sterilizator za 55 000 L, gle da me ne shvatiš krivo jer ti ne želim pametovati ali mislim da te je prodavač "oženio" jedino ako nije skužio da ti treba sterilizator za 13000 galona.
Takva mrcina od 150 W ako ne izbistri vodu, onda ti je neće ništa izbistriti. Na kraju krajeva tu nije zanemariva ni sama potrošnja struje mjesečno odnosno kroz godinu.
No... samo za primjer moj ribnjak je 10 000 L i dovoljno mi je 14-18 W, uz protok od oko 3600 L/h i filter od 550L, uz napomenu da je ribnjak od jutr do mraka na suncu s 15ak koi-a!
I sada kaj da ti velim prouči još malo stare postove mogli bi ti pomoći, da vidiš gdje je greška.
Pozdrav

poslao sam ti još nešto u osobu poštu!