Srpanj 18, 2025, 00:55:35 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kamenja za iwagumi-pomoć pri odabiru.  (Posjeta: 1469 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vice

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
Kamenja za iwagumi-pomoć pri odabiru.
« u: Veljača 27, 2011, 13:41:38 poslijepodne »
Jučer sam bio malo izvan grada (Konavle) i tamo ima rijeka jedna velika, ima različitih kamenja. Pošto je u gradu sve vapnenac, tamo u rjeci su fakat super kamenja. Donio sam 2 vrste kamena (od svake tri komada- jedan centralni i 2 manja). Jedna vrsta je oštra i sa nekom zelenom algom. Dok je druga vrsta glatka jer je voda oblikovala. Na njoj isto ima zelene alge ali duplo manje. Četkao sam kamenje 1h ali tu algu nije tako lako skinuti. Sada se kamenja kuhaju, nadam se da će barem malo nestat, premda iskreno na onom glatkom kamenju mi ta alga izgleda čisto ok :) .
P.s. Akvarij je 15l.

Pogledajte slike kamenja pa mi recite koje je bolje za iwagumi style  :zagrljaj:
(prve dvije slike su jedna vrsta, a druge slike su druga vrsta kamena)
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: Kamenja za iwagumi-pomoć pri odabiru.
« Odgovori #1 u: Veljača 28, 2011, 15:05:10 poslijepodne »
Kad si već bil na toj rijeci zakaj nisi uzel malo više kamenja nego samo 6 komada?
Oštrije kamenje ima puno bolji učinak na iwagumi stilu nego oblo tak da bi se ja vjerojatno odlučil za prvu vrstu...
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
Odg: Kamenja za iwagumi-pomoć pri odabiru.
« Odgovori #2 u: Veljača 28, 2011, 19:53:58 poslijepodne »
Citat:
Kad si već bil na toj rijeci zakaj nisi uzel malo više kamenja nego samo 6 komada?

Zato jer sam morao šetati i nositi ta kamenja, a bome 6 ovih kamenja nije bilo tako lako nositi (imam 13g :nerd:)...

Citat:
Oštrije kamenje ima puno bolji učinak na iwagumi stilu nego oblo tak da bi se ja vjerojatno odlučil za prvu vrstu...
Da, to sam i ja mislio, samo ta oštrija kamenja imaju na sebi tu neku zelenu algu koje neznam kako se riješiti.
Imaš prijedlog?
A i ovaj srednji je kamen pre velik, ali mogu ga slomiti na 2 manja komada...  -?
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres