Srpanj 06, 2025, 22:41:07 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Oscar ne jede!!!  (Posjeta: 876 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jaspar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Oscar ne jede!!!
« u: Kolovoz 10, 2010, 00:09:24 prijepodne »
Bok, molio bi za savjet. Imam dva oscara i jedan od njih odbija hranu već četvrti dan. Hranim ih isključivo hranom za ciklide (sticks) kupljenom u Pet centru. Trenutno nisam doma da bi brinuo o akvariju jer radim na moru još bar mjesec dana ali su mi starci preuzeli tu brigu. Javili su mi da mu se pojavila rupa na glavi ali nju su znali imat obadva i prije pa se nakon nekog vremena povukla. Sad je stanje kritično i neznam dali je to razlog što ne jede. Stavio bi sliku ali ni sam neznam kako trenutno izgleda. U filteru nema ugljena a vodu redovitro mjenjaju kao i prije 30-40% jednom tjedno i tretiraju sa sredstvom za omekšavanje vode. Bilo bi mi stvarno žao da ugine jer mi je to praktički najstarija riba koju imam, 6god. Molim za pomoć.

Offline Mins

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
  • I mala riba je - riba.
Odg: Oscar ne jede!!!
« Odgovori #1 u: Kolovoz 10, 2010, 08:21:25 prijepodne »
Hexamita i hole in the head obično prate jedna drug...tj, zbog nedostataka vitamina i minerala povodom protozoe u proavnom traktu zbog hexamite riba slabi pa se javljaju znaci rupe u glavi. S obzirom da riba neće jesti, stanje se još brže pogoršava...kako je to veoma česta bolest kod ciklida možda je najpametnije početi lječenje mada ih nisi osobno vidio...

"Since the disease is internal it is necessary to medicate internally. The easiest way to do this is to mix 1% metronidazole in fish food (25g food for one 250mg metronidazole) and feed it to the fish. Feeding sparsely before feeding the medicated food can help guarantee that the fish eats the medicated food. It is also recommended to medicate the water as well by adding 12 mg metronidazole per litre aquarium water to make the treatment more effective. Repeat the water treatment every other day until you have treated the water three times."

ima nešto od Sere http://www.sera.de/en/products/freshwater-aquarium/treatments-and-vitamins/sera-med-professional-products/sera-med-professional-flagellol.html  
Mislim da to drži Tukano, Sesvete...neka zvrcnu pa provjere.

JBL-ov http://www.jbl.de/?lang=en   Možda sam ga vidjela u Pet Centru Drvinje, ali nisam sigurna...najpametnije ti je nazvati te dućane, vilija, zoo city...

Sretno
« Zadnja izmjena: Kolovoz 10, 2010, 08:25:31 prijepodne od Mins »
Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline vatroslav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZD
Odg: Oscar ne jede!!!
« Odgovori #2 u: Veljača 23, 2011, 20:28:15 poslijepodne »
 :D pa normalno da se pojavila rupa na glavi , kak bi tvoja glava izgledala da jedeš samo čokolino!??? :nerv: imaš u konzumu zamrznute papaline pa ih počasti koji put sa pravom hranom  :up: moji pacu-i uživaju u gutanju papalina i nemaju nijedne rupe na glavi :D :D