Srpanj 19, 2025, 22:27:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kako započeti  (Posjeta: 1202 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SKL

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 47
kako započeti
« u: Travanj 01, 2011, 10:16:59 prijepodne »
čitam puno po forumu ali nemam konkretne odgovore sve na jednom mistu.prelazim na tropske ribe i novi akvarij.
dimenzije d+š+v  62+21+23 to je diy aq.pošto nemam prostora a ovako se čini kao da je veliki akvarij.radio bih sam podlogu
od zemlje za cviće, priprema oko 30 dana.biljke koje kupiti?da nisu zahtjevne i skupe i da su česte u zoo shopovima.da li ima bilja koje može bez podloge?stavio bi panj i oko njega namotao neke biljke.
ribe?ja bi neke jatašice  možda dvije ili tri vrste.koliko kom u jatu?mislim da dužine imaju dosta za plivati pa mogu i bobri plivači  :P
filter hang on 160L/h.grijač 50 ili 30W?cijena im je ista.rasvjeta dvije flo cijevi od po 10W.poklopac polu otvoren.
svaki prijedlog i više nego dobro došao,ko je bliže platit ću mu kavu ili pivu ili oboje! :up:

Offline maxxx

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
Odg: kako započeti
« Odgovori #1 u: Travanj 12, 2011, 22:55:36 poslijepodne »
ribe: guppy 4 , neonke(jatasice najmanje 6 kom), corydoras(cistac trbas najmanje 5 kom)
biljke bez podloge: mahovina (imas vise vrsta), anubius

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2011, 23:42:55 poslijepodne »
Prije svega dobro došao u za tebe novi svijet.Mislim da se ne zaj..... s podlogom od zemlje, i jači su kihnuli na toj temi,osim ako nisi pduzetna duha.
Nabavit bilje,ribe ti nije problem,u zg ti živi puno ljudi s foruma i sve trgovine su tu.Prvo malo se informiraj,širi spoznaje,vidi koje su tvoje mogućnosti,i usput pomalo si složi u
glavi što ti se sviđa.Grijač-bitna ti je vanjska t,nikad nije zgoreg imat jači,ako stane po dim.Složi si nezahtjevni setup,da vidiš kako to sve funkcionira.
"kolega"gore trklelja drugima šta da rade,a po slijama se vidi  njegova umješnost,smisao za estetiku,a napose propušteno djetinjstvo-zaključujem po količini igračaka što ih
je ostavio u aq!Jako puno ljudi započinje,čitaj jihova pitanja,sigurno se mnoga poklapaju s tvojima i uči.Ovaj dio s poluotvorenim poklopcem ne svatih
Pozz

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Travanj 13, 2011, 00:16:31 prijepodne »
To je nešto manje od 33 litre i nikako nije veliki akvarij. Malo ti je uzak i nizak ali što je tu je. Na panj možeš staviti mahovine i anubias, te microsorium kojeg baš i nema u našim dućanima ali tu smo mi i netko uvijek ima ;)
Za tako mali akvarij ne isplati ti se kemijati sa zemljom, bar ja tako mislim. Jedna vreča nekog gotovog suprstrata ti je dovoljna. Filter od 160 L/h će ti biti preslab, idi na 300 ili više - skoro uvijek se protok može smanjiti ali volumen filtera koji je isto bitan ne možeš povećati. 30W, ili čak 25 ti je dosta za grijač ako u sobi nije jako hladno. Gledaj da kupiš što dužu fluo cijev tako da osvjetljava cijeli akvarij jer će ti inaće na tako maloj visini jedan dio akvarija biti u mraku.

Od riba 5-6 zebrica i par otića ako ih uspiješ nabaviti

Offline 90lman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #4 u: Travanj 13, 2011, 09:59:13 prijepodne »
ako budes drzao dvodihalice zatvori poklopac
nikola radic

Offline div

• Punopravni član