Kolovoz 05, 2025, 15:53:35 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Anketa

možeju zajedno razbore i kozice

da
15 (88.2%)
ne
1 (5.9%)
uvjetno
1 (5.9%)

Ukupno Glasova: 17

Autor Tema: Mikro razbora (galaxy) i kozice da ali ne  (Posjeta: 4437 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
Mikro razbora (galaxy) i kozice da ali ne
« u: Veljača 14, 2011, 14:56:01 poslijepodne »
Večita tema - kozice i ribe, da ili ne ?
Možeju mikro razbore ( Microrasbora sp. Galaxy ) biti u istome akvariju sa kozicama ili ne ?

Molim za vaša iskustva,jer sam u dilemi, zato bih se radije konzultirao sa onima koji imaju iskustva sa ovom kombinacijom, ako ko ima ove čudovite ribe i kozice skupa ?
Ako jih nastanimo zajedno, ako možemo još očekivati male kozice ili čeju male kozice završit kao hrana ?

Bez obzira na moja iskustva, sam u dilemi, odraslih razbora nisam se usudio naseliti sa kozicama, a malene  razbore, koje su sad velike od 9 - 13 mm imam sa kozicam, i do sada još nisam primetio da bih bilo malih kozica manje nego prije kad nije bilo u akvariju razbore..
Ribicre su stvarno lijepe i malene, ali kad narastu na svoju veličinu 20 - 30 mm se malo bojim šta če jata od 100 kom učinit sa kozicama.
U svakom opisu ovih ribica je upisano, da su primerne za nano akvarije, ali nigde nisam primetio kako se uklapaju sa malim kozicama.
« Zadnja izmjena: Veljača 14, 2011, 14:59:56 poslijepodne od noktopus »

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Mikro razbora (galaxy) i kozice da ali ne
« Odgovori #1 u: Veljača 14, 2011, 15:03:28 poslijepodne »
pa ne mogu baš nešto pametno  reći, imam 8 galaxyca u 54 l s hrpom koza i kad čistim akvarij i dalje vidim hrpu malih kozica  u bilju... još su u akvariju i barbus titeye

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #2 u: Veljača 14, 2011, 15:04:08 poslijepodne »
Male nece sigurno ih dirati,velike hoce,osobito tek izlezene kozice

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Veljača 14, 2011, 15:21:23 poslijepodne »
imao sam desetak razbora sa dvadesetak kozica u 38l i bilo je mladih kozica su se uspjele razviti. ali mikre će jesti mlade kozice, sigurno.

Offline Godfish

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Veljača 14, 2011, 15:23:56 poslijepodne »
Ja sa kozicama držim harlekin rasbore (rasbora heteromorpha),nije baš isto ali rasbore su.Kozica je sve više a nisam primjetio da bi ih jele.Možda dok su skroz male ali koze od par milimetara uredno plaze svuda a ribe ih ne doživljavaju. Btw u akvariju su i fantom tetre i coryji.
- :a042:

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #5 u: Veljača 14, 2011, 15:31:49 poslijepodne »
Imao 15-20 mikri u kozicnjaku od 24L.
Mikre su se (i jos uvijek) se uspjesno mrijeste , a broj koza (red chery)  je uspjesno rastao (od 10-ak startnih, do mozda i blizu 100).
Nisam primjetio da bi mikre uopce pokazivale interes za koze, ali ne iskljucujem da su si mozda gricnule pokoju najmanju.

Na zalost uspio sam u nekom trenu EC-om pobiti sve red chery kozice, ali su sad unutra 2 japoonice i brdo glassica kojim brojnost takodjer uspjesno raste i mislim da nema nikakvih problema glede suzivota s mikro rasborkama.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Veljača 14, 2011, 15:43:54 poslijepodne »
Kod sebe također nevidim da microrasbore jedu kozice,uopće zapravo nevidim da ih natjeruju,u drugom akvariju imam kamaru kozica sa crnim mudovicama i barbusima i tu vidim da udovice uredno naganjaju kozice,ali se svejedno kozice razmnožavaju.MIslim da bez problema možeš imati micre sa kozicama,samo im osiguraj dosta mahovine da se imaju gdje skrivati.

Offline blackfish

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Veljača 16, 2011, 13:46:00 poslijepodne »
Ja još nemam galaxyce sa kozama, ali ih planiram tako iskombinirat. Momentalno imam koze sa zelenim neonkama (2,5cm veličine) u nanaču. Nemam mahovinu, niti ikakvo sitnolisno bilje, čak nisam niti filter zaštitila, a 30-tak malih kozica lijepo napreduje već 2 tjedna. Primijetila sam da su se malci skrivali u filteru, te bi iz njega izlazili kada im se prohtjelo. Svakim danom ih je bilo sve više i više koje su se slobodno kretale u akvariju. Vjerujem da sa galaxycama koje su nešto manje u konačnici od zelenih neonki ne bi trebalo biti isto nikakvih problema.  :up: