Srpanj 27, 2025, 13:46:06 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: inspekcija za zooshopove?  (Posjeta: 2603 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alleszusammen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
inspekcija za zooshopove?
« u: Ožujak 14, 2008, 14:54:00 poslijepodne »

upravo sam se vratila iz zoo shopa kokolo (importane centar). UŽAS

ja jesam početnik al ono kaj se tamo može vidjet je prestrašno. bolesne ribe, u jednom akvariju (koji su baj d vej više nego prenatrpani)pluta uginula, nekakva mutnjikava voda, akvariji prljavi... rekla sam frajeru koji radi da mu je riba uginula na kaj se on samo blentavo nasmiješio. i ona gomila sirotih papiga i glodavaca na onako malom prostoru.

u pet centru se isto mogu vidjet bolesne i polumrtve ribe.

jedini koje mogu pohvalit su oni iz beluga. tamo sam jednom tjedno, akvariji su uvijek čisti i nikad nisam vidjela ni jednu bolesnu životinju.

čitala sam malo ovdje i našla par komentara tipa "ne treba se oko toga uzrujavati...". pa ak kupci to ignoriraju neće se situacija nikad popravit. kaj nema nikakva inspekcija kojoj se može prijaviti takvo stanje?

ili mi preostaje pisat prijateljima životinja budući da znam da oni hoće poslatizvještaj veterinarskoj inspekciji
zg centar

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #1 u: Ožujak 14, 2008, 15:53:00 poslijepodne »
Na zalost sve si u pravu...

Mislim da je najefikasnije ne ici u tu trgovinu i sve koje znas upozoriti na nju...

Inspekcija ce doci i proci, a tesko da ce se bas nesto bitno promijeniti...

Mozda da napises pismo nekoj televiziji. Oni jedva cekaju napraviti prilog za kakvu emisiju tipa "zastita potrosaca"... No, to je
dvosjekli mac, jer i negativna reklama je reklama...

Mislim da je javna hajka do sad kod vas barem pomaknula s mjesta, dosta stvari...

No, bojim se da, obzirom da su zivotinje u pitanju, nece biti sluha...

Zato mi je bojkot sigurnije rjesenje...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #2 u: Ožujak 14, 2008, 18:10:00 poslijepodne »
e, bas sam danas bila u belugu i cim sam rekla ines da su joj akvariji definitivno najljepsi i najcisci među pet shopovima ona se samo nasmijesila i rekla: "pa ajde bar da je netko primjetio, ne micemo ruke iz te vode"... dakle, vecinu uopce ne zanima cistoca vode...

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #3 u: Ožujak 14, 2008, 18:56:00 poslijepodne »
Belugo i vili
Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #4 u: Ožujak 15, 2008, 15:18:00 poslijepodne »
Eto da i ja malo dodam..isao danas malo do Tukana, gdje se cure inace potrude, pa se dobije dosta dobar dojam o mjestu, al danas im je bila katastrofa:

dva mrtva borca, koriji jedu mrtvu neonku, par mrtvih sijamaca, i cca 6 mrtvih bicoloria..dalje nisam ni gledao..nemam pojma kak im se to odjednom skupilo.

DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline maxx

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Ožujak 15, 2008, 16:37:00 poslijepodne »

Pozdrav!

Damalo objasnim o čemu se radi prije nego nekog popljujete.Vjerujte mi imam kompetentnosti to prićat. Ne vjerujem da znate da se ribe u Hr uvoze sa nekoliko lokacija, a četri su najčešće. J.Amerika,Izrael, Malezija,Nizozemska. iz nekih uvoza riba je sa uzgajališta gdje se riba uzgaja na bočatoj vodi,a neka na slatkoj vodi. Kad netko iz trgovine uzme ribe iz veleprodaje sa bočate vode i stavi u običnu koja je bila pripremljena nastane problem i obrnuto. Nikad u veleprodaji neznaš sa koje je lokacije došla riba i nemreš ni pripremiti akvari. Do 30 % uginulih riba je normalno jer stradavaju zbog milijun stvari, a vi se snebivate nad par riba krepanih. To je veliki broj riba koje trgovine nabavljaju jer su kupci (ko Vi) jako zahtjevni i sa raznim idejama pa Vam se proba ugoditi, a onda ga zakenjate. Svatko od Vas ima sranja doma sa par ribica a kamoli neće imati trgovina sa milijon riba. Ne branim nikoga,ali se ti ljudi trude da im ribe što manje stradavaju jer je i njima to trošak i nisu namjerno zapuštene. Sam problem počinje negdje u Maleziji kod pakiranja riba, transport avionom 5 dana, vet. i car. kontrola 2 dana i na kraju veletrgovine i male trgovine i sve to za jedno 10 dana dođe u akvari gdje to ljudi gledaju i čude se. Hej ljudi razmislite malo prije nego blatite nekog. Za neke uvjete ko negdje u Europi mali dučančići nemaju pa se trude koliko mogu i sa znanjem i sa financijama i sigurno im ovakva "reklama" nebu dobro došla. Svugdje ima sranja pa ga bude i u dučanima sa ribicama.
paul mccartney-freedom

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2008, 17:55:00 poslijepodne »
Hvala maxxuzeo si mi riječ iz usta!Ja bi svakom dala 1.mjesec da radi taj posao,pa da vidi da nije ista briga kao i doma gdje ti imaš vremena sve pripremiti po PS-u,uvijek nešto uleti neplanirano,dogodi se bolest,loša riba,prezahtjevni kupci ,nervoza pa i nerijetko suze kad više neznaš što bi i kako bi....a čeka te još sto poslova prije kraja radnog vremena.....Uf što ja volim taj posao!!!

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #7 u: Ožujak 15, 2008, 18:55:00 poslijepodne »

@ maxx i frida: mislim da ste u krivu. jer ja nisam govorila o pet shopovima koji se trude. zašto bi ja pet shopovima opraštala takvu nebrigu? da mi se tipglupavo nasmiješi ako ja čisto pristojno upozorim da mu uginula riba pluta pomutnom akvariju. u belugu nikad nije takva situacija (u viliju nisam bila), stvarno se trude i sve je čisto.

ja imam doma još 5 životinjai ne dopuštam da suprljavi, gladni i bolesni.

a ak se već ideš bavit tim poslom onda ga trebaš radit kako spada. ako ni zbog čega drugog onda zato jer radiš sa živim bićima.

i da radim mjesec dana u pet shopu sigurno mi akvariji ne bi takizgledali i bar bi naučila osnovne karakteristike 30 vrsta životinja koje prodajem.

kokolo ću prijavit veterinarskoj inspekciji, i tako su već primali pritužbe na njih. i briga me kakvu im reklamu radim. jer mi je važnije tih "par krepanih riba" nego lova koju će neka lijenčina dobit.
zg centar

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #8 u: Ožujak 15, 2008, 19:58:00 poslijepodne »
Slažem se s tobom da je tip ako, ništa drugo, trebao izvaditi tu ribu van.Već sam negje napisala da većina ljudi radi iz čiste potrebe da preživi i teško je naći kvalitetnog i zainteresiranog radnika.Ja ne branim tu trgovinu jer nikad tamo nisam bila i neznam dal imaju samo 30 vrsta životinja o kojima ne brinu.I zbog toga ih svakako treba prijaviti.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #9 u: Ožujak 16, 2008, 00:02:00 prijepodne »
Ima dobrih ducana i losih ducana i to je los ducan i tu nema dvojbe, riba moze uginuti, covjek ju ima izvaditi, a ne glupo se ceriti. Ako postoje dobri ducani, koji su ovdje navedeni, u kojima se izvade uginule ribe i imaju ciste akvarije, onda to mogu i u ostalima. Ako ne mogu, neka zatvore ducan ili nek ih netko drugi (inspekcija) zatvori.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Akvarista

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 18, 2008, 08:35:00 prijepodne »
Problem je kod njih što ribe ne prolaze karantenu.Naravno i što ne čiste akvarije i ne vade uginule životinje.

Offline njezni

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #11 u: Ožujak 18, 2008, 16:57:00 poslijepodne »

< =text/>_popupControl();
Žao mi je, što to moram reći i sviđa mi se ibelugo i vili, naročito u belugu ona sitna ljubazna prodavačica, ali pred 2-3 tjedna nakanila sam tamo kupiti pandice, jer su mi dućan od povjerenja. Pandice su bile s ciklidima i imale su poprilično očerupane perajice.

Malo sam njurgala što su im takve peraje, kao: "nisu li bolesni?", a ženskica (ne ona sitna) kaže: "ma ne to su im ciklidi pojeli peraje, znate oni su agresivni".

Pušilo se koliko sam razmišljala hoću li ih ili neću kupiti i uzela sam samo dva (moja greška, nitko me nije u stvari nagovarao), jer sam baš zapilila da ih želim, ali ipak se nisam usudila uzeti ih više.

Stavila sam ih u karantenu po PS-u čekajući da se oporave, ali na žalost nakon samo par dana uginula je jedna, a zatim i druga.

Ne krivim nikoga, ja sam ih kupila i nitko me batinom nije tjerao na to, a vidjela sam u kakvom su stanju bile.

I love ribeki

Offline njezni

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #12 u: Ožujak 18, 2008, 17:03:00 poslijepodne »

Da ne završi loše, samo da se zna, poslije sam u lokalnom dućanu u Dubravi kupila zdrave lijepe pandice i sad veselo zuje po akvariju gore dolje i ponekad za zabavu naganjaju barbuse.
< =text/>_popupControl();
I love ribeki

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #13 u: Ožujak 18, 2008, 18:47:00 poslijepodne »
uvoznik mora raditi karantenu a ne dućan. većina ih ne uvozi direktno ribu.

Offline skaramare_shuto

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Ožujak 18, 2008, 19:01:00 poslijepodne »

jedan glas za rukija i jedan za akvaristu

riba i po, dinar i po
kolko doðu tri ribe?