postoji parmogucnosti.
1. uginula je i preko noci su je ostale ribe pojele. tipicno i nerijetko. kod mene se to dogodilo nemali broj puta.slaba ribica koja je preko dana pokazivala tragove bolesti ili slabosti ujutro vise nije bila medju ostalima, a somovima se trbusi klate i sjaje...
2. trenutak nepaznje kod skidanja poklopca i hop! ribica je iza ormarica, besumno i neprimjetno.
3. znam da zvuci cudno,ali ajmoneri se u slucaju opasnosti zna zakopati u pijesak. evo primjera: danas sam selio akvarij i kad sam sve ribe izvadio iz vode ostao je samo ajmoneri, jer je nemoguce brz i inteligentan. pa kad sam se na tren okrenuo i ponovo pogledao nigdje ga vise nisam vidio. lukavac se ukopao u pijesak i samo mu je dio glave virio van pa sam jedva prepoznao o kome je rijec. izgledao je kao kamencic.
4. crijevo kod praznjenja akvarija je presiroko i ribica je zavrsila u mulju, pa u kanalizaciji. malo vjerojatno jer je ajmoneri prebrz za tok vode u slaufu.
5. mozda ga je netko od ukucana u tvojem odsustvu izvadio, preselio, prodao, bacio, pojeo...
Edited by: korni