Srpanj 21, 2025, 17:22:50 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nestala ženka ajmonera  (Posjeta: 929 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shogi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.wodilica.tk
Nestala ženka ajmonera
« u: Srpanj 23, 2005, 21:21:00 poslijepodne »

Nestala je, naprosto je nestala. Siguran sam da je nisam slučajno izbacio kod promjene vode. U akvariju su dva mužjaka gupija, četiri ženke gupice, pet manjih platija, mužjak molly sa dvije ženke od kojih je jedna veća, mužjak ajmoner i jedan mladi acistrus. Ako je uginula gdje je, zar su je ostale ribe pojele? Malo je vjerojatno kod ovakve kombinacije stanovnika akvarija. Što vi mislite i tome?
Nevolim, kad mi gaće uðu, gdje već uðu i da vodim brigu tuðu

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Nestala ženka ajmonera
« Odgovori #1 u: Srpanj 24, 2005, 00:41:00 prijepodne »
A kako znaš da je ženka?
Dubrovnik

Offline korni

• Punopravni član
Nestala ženka ajmonera
« Odgovori #2 u: Srpanj 24, 2005, 01:11:00 prijepodne »

postoji parmogucnosti.

1. uginula je i preko noci su je ostale ribe pojele. tipicno i nerijetko. kod mene se to dogodilo nemali broj puta.slaba ribica koja je preko dana pokazivala tragove bolesti ili slabosti ujutro vise nije bila medju ostalima, a somovima se trbusi klate i sjaje...

2. trenutak nepaznje kod skidanja poklopca i hop! ribica je iza ormarica, besumno i neprimjetno.

3. znam da zvuci cudno,ali ajmoneri se u slucaju opasnosti zna zakopati u pijesak. evo primjera: danas sam selio akvarij i kad sam sve ribe izvadio iz vode ostao je samo ajmoneri, jer je nemoguce brz i inteligentan. pa kad sam se na tren okrenuo i ponovo pogledao nigdje ga vise nisam vidio. lukavac se ukopao u pijesak i samo mu je dio glave virio van pa sam jedva prepoznao o kome je rijec. izgledao je kao kamencic.

4. crijevo kod praznjenja akvarija je presiroko i ribica je zavrsila u mulju, pa u kanalizaciji. malo vjerojatno jer je ajmoneri prebrz za tok vode u slaufu.

5. mozda ga je netko od ukucana u tvojem odsustvu izvadio, preselio, prodao, bacio, pojeo...Edited by: korni
Zagreb