Srpanj 08, 2025, 07:55:34 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: MOLIM ZA POMOC  (Posjeta: 1071 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duba555

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: vt
MOLIM ZA POMOC
« u: Listopad 04, 2011, 06:20:26 prijepodne »
Posto sam morala bit odsutna, zamolila sam brata da mi vodi brigu o akvariju, na moje iznenadenje nije napravio potop, nego sam dobila pravu dunglu u njemu, sli i male smedo crne tockice po bilju, vjerojatno je razlog tome sto meni mala kap svaki dan easy-life "easycarbo" nije ista kao i njemu jer je potrosio tekucine vise nego sto sam planirala. Jos imam diy co2 koji reguliram pomocu nastavka infuzije, tako da ide stalno mala maglica mjehurica, dosta malao, jednom tjedno je stavljao i par kapi ferro i par kapi profito. Rasvjeta se pali od 9-20 sati, ali ima dosta bilja gore, jer je u kotilici bilo malo mahovine stavljeno da gupiji neizdau van, ali u roku mjesec dan je od jedne male kolicine 1cmX1cm, postala puna povrsina one standarde plasticne kotilice  to neka 3 cm debljine.

Offline duba555

• Punopravni član
Odg: MOLIM ZA POMOC
« Odgovori #1 u: Listopad 04, 2011, 06:30:31 prijepodne »
Od malaca za ciscenje ima antracituse, coridorase, jabucare, kozice, svrdlaste puzeve( dosli s biljem). Jos sam zaboravila reci da je svaki dan ispustao oko 4 litre vode i stavljao nove na akvariju od 40 litara i da filter mreska vodu gore, pa ona stalno cirkulira.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Listopad 04, 2011, 08:52:16 prijepodne »
Iz nekog nepoznatog razloga....ja ovdje ne vidim nikakvo pitanje....na sto bi mi trebali pomoci? Sto tebi bilje odlicno raste.... :up:

Ili su ove tockice po bilju ustvari problem? Bas ne kuzim..... :roll:

Offline duba555

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 04, 2011, 09:27:17 prijepodne »
Tockice na bilju i mislim da sam na jednoj na doljnjoj strani vidjela neke crne dlacice. Ma to sto bilje odlicno rastr je samo pohvala mome bratu, jer njemu ni plasticno neuspjeva.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Listopad 04, 2011, 09:54:05 prijepodne »
Posto sam morala bit odsutna, zamolila sam brata da mi vodi brigu o akvariju, na moje iznenadenje nije napravio potop, nego sam dobila pravu dunglu u njemu, sli i male smedo crne tockice po bilju, vjerojatno je razlog tome sto meni mala kap svaki dan easy-life "easycarbo" nije ista kao i njemu jer je potrosio tekucine vise nego sto sam planirala. Jos imam diy co2 koji reguliram pomocu nastavka infuzije, tako da ide stalno mala maglica mjehurica, dosta malao, jednom tjedno je stavljao i par kapi ferro i par kapi profito. Rasvjeta se pali od 9-20 sati, ali ima dosta bilja gore, jer je u kotilici bilo malo mahovine stavljeno da gupiji neizdau van, ali u roku mjesec dan je od jedne male kolicine 1cmX1cm, postala puna povrsina one standarde plasticne kotilice  to neka 3 cm debljine.

boldano su ključni faktori..jednostavno, nedostaje ti makroelemenata (nitrati, kalij i fosfati) uz dodavanje ec-a i co2 bilje je potrošilo zalihe u tanku i sad nema kaj il jako malo, a alge su dobile svoje..
dodaj makroelemente i i mirna bosna, ili makni co2 van i skrati fotoperiod ;)
sretno !

Offline amchudin

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 04, 2011, 09:57:09 prijepodne »
DR. Cannibal je rekao svoje...slazem se i ja sa ovim!

Offline duba555

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 04, 2011, 10:23:26 prijepodne »
naci radim im romanticnu atmosferu, infuziju iskljucujem i povecam malo makroelemente.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 04, 2011, 10:24:59 prijepodne »
ne..
ako ideš sa co2 onda samo još dodaš makroelemente, a ako nejdeš onda smanjiš fotoperiod i nastaviš kak si dalje ;)

Offline duba555

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 04, 2011, 18:50:58 poslijepodne »
Ono sa romanticnom atmosferom je bila sala, samo cu malo cesce dodavati makroelemente