Kolovoz 02, 2025, 20:53:22 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pomoc elektronicara  (Posjeta: 1702 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alensab

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
pomoc elektronicara
« u: Veljača 28, 2011, 12:52:47 poslijepodne »
pozzz dali ima tko da se kuzi u elektroniku neka mi se javi na pp ako mu se da mi malo pomogne. hvala

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
Odg: pomoc elektronicara
« Odgovori #1 u: Veljača 28, 2011, 12:59:02 poslijepodne »
Pa slobodno napiši ovdje problem ... da kad ti netko odgovori i ostali mogu nešto naučiti.  :up:

Offline Kwan

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Veljača 28, 2011, 13:00:09 poslijepodne »
Pa slobodno napiši ovdje problem ... da kad ti netko odgovori i ostali mogu nešto naučiti.  :up:

slušamo  ;) :up:

Offline alensab

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 28, 2011, 13:33:56 poslijepodne »
Trebao bi napravot dozirnu pumpu imam elektromotor 12v koji bi trebao se palit svaki drugi dan u cca 9h napunit spricu i ispraznit je. imam tajmer za to, e sad zanima kako napravit da elektromotor dojde do tocke A napuni spricu i vrati se do tocke B i isprazni spricu. Da se bolje skuzi evo video ali meni treba samo jedna sprica. http://www.youtube.com/user/bboozzzzoo# ... uIymKcx-qg . Hvala

Offline Kwan

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Veljača 28, 2011, 13:50:22 poslijepodne »
to možeš izvest pomoću nekog digitalnog jednostavnog sklopa poput bistabila, gdje mu pasivnim elementima odredis trajanje perioda rada motora,
i sa nekim prekidačem, kliznim kontaktom, okinut drugi bistabil koji bi ga vratio u početnu poziciju
mislim da na istom principu radi i ovaj sistem sa vide-a
morao bi znati neke osnove elektrotehnike da bi to mogao sprojektirati kak spada
možda bi to sve mogao izvesti samo sa nekakvim kliznim kontaktima, samo je tu ključno da kad šprica odradi iz tocke A u točku B i vrati se u tocku A da se sklop ugasi da nebi sve podrobilo,
jel tajmer ti možda neće moć tak fino ugasit u trenutku kojem ti želiš jel ga unutar jedne minute nemreš podesiti, a i sa vremenom se tajmeri "razštelaju"
moj nakon 5 mjeseci korištenja uredno gasi svijetlo 6-7 minuta ranije.

Offline alensab

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 28, 2011, 14:02:53 poslijepodne »
mislio sam da ce to biti lakse rijesit

Offline MolyBirth

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Veliki Zdenci
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2011, 15:20:20 poslijepodne »
kolko sam ja shvatio ti želiš da kada se inekcija napuni da se isprazni
evo ja imam riješenje to sam smislio na brzinu
Princip će radit na jednoj inekciji treba ti 1 motorić na koji će ispumpavati i upumpavati tekućinu na isti način kao u videu
još trebaš dva tajmera dva adaptera 12V  2 neprtopusna ventila malo cijevčica itd
Kada se tajmer jedan upali, upumpa u inekciju tekućinu kada se tajmer jedan ugasi nakon upumpavanja tekućine upali se tajmer 2 i pomoću drugog adaptera stvara se obrnuti polaritet (od onoga koji se koristio na adapteru jedan) obrnuti polaritet utječe na motorić da se okreće na suprotnu stranu i ispumpava tekućin van.

http://img87.imageshack.us/i/sistemubrizgavanjetekui.jpg/

Offline alensab

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 28, 2011, 16:08:52 poslijepodne »
to mi se ne isplati 2 tajmera cca140kn 2 adaptera cca100 kn ako ne i vise  onda imam gotovu stvar http://cgi.ebay.com/Dosing-Pump-0-60ml-min-6V-Transparent-Peristaltic-Pump-/120688267230?pt=BI_Pumps&hash=item1c1994cfde

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #8 u: Veljača 28, 2011, 22:15:45 poslijepodne »
... pa doista mi nije jasno kak si mislio tak nekaj složiti za manje od 30$ ili ti 160kn?

... pa onome tko ti tak nekaj složi bio bi red da mu daš barem 100kn za trud! :D
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #9 u: Veljača 28, 2011, 22:33:53 poslijepodne »
Ako ti ovo sa ebaya odgovara, onda se stvarno za 150 kn ne vrijedi zezati.
Mislim da za manje novaca teško možeš složiti. A i pitanje je koliko bi to bilo pouzdano.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline alensab

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 28, 2011, 22:37:22 poslijepodne »
Ako ti ovo sa ebaya odgovara, onda se stvarno za 150 kn ne vrijedi zezati.
Mislim da za manje novaca teško možeš složiti. A i pitanje je koliko bi to bilo pouzdano.
slazem se. bila je stvar u tome sto vecinu stvari imam pa sam mislio da ce to biti lakse. :punch:

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #11 u: Ožujak 01, 2011, 02:22:05 prijepodne »
Ljudi moji to je samo,pitanje kako rotaciju transformirat u linearno gibanje...niko nikad nije bio na kolodvoru i vidio onu staru lokomotivu? Uzmi gumb veliki neki i zasvasaj ga za osovinu motora i na negdje na opsegu ucvrsti zicu koja.ce prolazit.kroz cijev tako da ti ne bjezi a na kraju te zice ce bit sprica.
Inave tako se rade diy masinice za tetoviranje, radio vec par za kolegu i bio zadovoljan. A cijena prava sitnica :up:

Offline MolyBirth

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Veliki Zdenci
« Odgovori #12 u: Ožujak 01, 2011, 13:52:38 poslijepodne »
kod mene su cijene ovakve 2 TAJMERA čuo sam da ima negdje ja mislim u baumaxu za 15kn kom
                                                  1 ŠPRICA Besplatno u poljoapoteci ili par kn u apoteci
                                                  2 adaptera nism mislio da kupuješ neke posebne nego ako imaš plac sa đinđulama siguran sam da ćeš za najviše 50kn naći dva punjača za
                                                     telefone samo odrežeš konektor i to je to
                                                 1 šaraf nadam se da ga imaš kod sebe već
                                                   50cm crijeva nadam se da imaš
                                                  elektromotor možeš isčupat iz nekve pokvarene igračke, dvd playera, ili iz nečeg sličnog
                                                 malo šperploče na koje ćeš to sve montirat
                                                   UKUPAN IZNOS=   80KN