Pozdrav!
Trebala bih poslati nekakvo krhko bilje poštom. Do sada nisam baš ništa slala, pa ne znam kako to treba ići. Raspitala sam se u pošti kako to po prilici ide. Nisu u opće bili oduševljeni tom mojom idejom, točnije bili su jako protiv toga. Rekli su mi da bi hp expresom to moglo koštati oko 40kn, što mi se čini jako puno.
Molila bih dakle ako mi netko može pojasniti kako bilje spakirati (voda/bez vode), kako zapakirati... i sve drugo što trebam oko toga znati.
Prvo nabaviš kutiju koja je dostatne veličine za tvoju količinu bilja,nikako nemoj preveliku ili premalu uzeti,staviš bilje u jednu vrećicu sa vrlo malo vode,tek toliko da bilje bude uronjeno u vodu.Tada tu vrećicu gotovo bez zraka dobro stegneš sa gumicom,kad kašem dobro mislim na to da je zatvoriš ko manijak dovod zraka davljeniku,onda to na vrhu dobro sa selotjepom zalijepiš,pa tu tako zatvorenu vrećicu staviš u drugu i ponoviš postupak,kad to sve završiš staviš to zapakirano u kutiju i po potrebi staviš okolo nekog paprira,spužve ili kartona da vrećica sa biljem ne šeta po kutiji.Ja osobno tu kutiju još dobro umotam sa smeđim širokim selotejpom i sa jedne strane na papiru napišem adrese,polijepim taj papir sa prozirnim selotejpom.U pošti nikada nekažem što šaljem,jer je velika šansa da ti neće uzeti paketić,ako im se čin da se mućka unutra,kažem da imaju plastične perlice

.tako redovito šaljem puževe po RH.Cijena me izađe maksimalno 15.50kn,jer nešaljem kao paket,nego kažem da hoću "Prioritetno",nikako preporučeno,jer to poskupljuje poštarinu.Postoji mogućnost da se pojedino bilje šalje i u zračnim kuvertama poput mahovine,sagitarie,tenelusa,samo onda se stavlja jako malo vode čisto da je bilje ima vlage,mada sam jednom prilikom tako i puževe slao pa su preživjeli,a i moraš gotovo sav zrak iz vrećice istjerati.