svašta....... 
Druze moj komsija se bavi uzgojom ciklida i sto se tice ...delfina nije tacno da mogu uzrasti do 25 cm ... a uvezi razvnovrsa akvarijuma vecinom mi je malawi i svjestan sam da je delfin miran malawac ali isto tako se uzima veci od ostalih da bi od pocetka zauzeo ulogu ...najdominantnijeg muzijaka i prevladao u akvarijumu i ako to odradite u pocetku poslije se nemate cega plasiti jer god njega je delfina sa nibochromisima tj predatorima ... i ostalim malawcima a sto se tice juildochromisa on je kod mene miran a vidjecemo kako ce biti ,,,, jer su od 1 mjesec kod mene svi ciklidi odrasli i vec su se formirala teritorijalna podrucja i oni vrlo dobro znaju koga napadati a koga ne također imam pozadinu pa i ako napadnu ciklid u odbrani moze pobjeci u sedruz ili pozadinu
Druže, što se tice dolphina, mogu narasti do 20 cm, pa čak i više, ovisi kako koji.. A tvoj komšija nije jedini koji se bavi sa uzgojom ciklida, ima njih dosta više, koji znaju i puno više stvari.. Moj frend ima dolphine i to u 800l aq, unutra ih ima par komada i velicine su oko 20-25cm, neznam gdje si ti to vidio da nemoze doci do te velicine, mozda kod tebe nemoze, jer ih drzis u malom aq za njih, oni vole veće i prostranije aq.. Zato ti i nemogu narasti veće, pa si si tako umislio.. Taj tvoj frend mi bas i neizgleda kao neki uzgajivać ciklida, da imalo zna, rekao bi ti neke savjete o njima, pa bi bar im napravio da im ugodis a ne da ih natrpaš po svojoj volji.. A i pozadina koju si radio u jednom danu da si ju stavio u aq i vec stavio i ribe, nije bas kak treba i nije dobro.. Vidim da ti slusas samo sebe, a ne one koji ti zele pomoc i daju ti neke dobre savjete, ne za tebe, nego za tvoje ribe, mozda one tebi izgledaju sretni i slicno, ali vjeruj i one vole veća mjesta i prostor, stavi se na njihovo mjesto!! A valjda ces shvatit jedan dan i malo nauciti svog frenda koji uzgaja ciklide necemu..

Pozz i sretno..