Eto slazem novi seting i trebah biljku koja ce mi narast do povrsine i upiti svijetlo da anubias nana moze mirno rasti u mraku... no eto zakljucio sam da je Hydrocotyle leucocephala najbolja za to i da bas nju trebam. I tako ja sretan sa zamagljenom slikom iste odskakućem u grad, sretan jer eto riješenje za sve moje probleme postoji.
Nedugo nakon te odluke, ali opet je dovoljno proslo tako da je ona blijeda slika u glavi sada poprimila potpuno nove vrijednosti, doskakućem ja do Pet Centra... pogađate da sav sretan utrčavam unutra primajući se za svoj ne predebeo novčanik i tražeći svim osjetilima nešto s čime bih si uveselio dan ili možda tjedan dana. Gledam od akvarija do akvarija i sjetim se svoje biljke, i kad ono okrenem se, a ona je tamo. Gleda me sretna, malo tamnije boje lista nego sam zamislio ali tko ce znati, mislim si da su valjda fotografija dvije koje sam vidio bile losije exponirane i sretan odlepršam do blagajne i ispljunem nofce teti prodavačici... Inače bitno je naglasiti ovdje da dična koja je radila na akvaristici nije znala potvrditi identitet biljke koju kupujem i zbog rastućće sreče i oduševljenja njeno neznaje je samo dalo dozvolu da je mrzim, čime je jasno, kupnja u PC-u postala potpuna...
No kad premotamo malo unaprijed i prođe svo moje slaganje novog setinga, vezanje anubiasa po drvecu i kamenju i guranje nove biljcice u podlogu dolazimo konačno do perioda koji je nastupio pred ne više od tjedan dana. Biljčica u akvariju koja je trebala buknuti, koja je trebala doci do povrsine i upijati svijetlo punim plućima/klorofilima koja bi koliko sam shvatio trebala rasti u bilokakvom akvariju, za koju je poželjno jedino da ima vode u njemu, sada stoji i ne mrda. Tada sam se bacio u googlanje, korak koji sam, uviđam, trebao napravit puno prije... naime što se desilo, mjesto prejednostavne i nezahtjevne Hydrocotyle leucocephale kupio sam bas obrnuto, vrlo zahebanu i zahtjevnu Hydrocotyle verticillatu..
Što nas dovodi do tog da pitam jel ima netko uspjesnih iskustva s njom i ako nema jel ima tko tko bi ju htio, a u zamjenu mozda dao Hydrocotyle leucocephalu??? Naime ovo je jako lijepa biljka no trenutno i ja i ona želimo van iz ovog odnosa.