Hladnovodni akvarij (22 stupnja) sa dvije zlatne ribice
Akvarij: 130 l brutto
Izmjena vode: tjedno, 30 litara (25% ako uzmemo da je u akvariju 120 litara vode, možda i manje)
3 panja, na 2 su anubiasi, što stari što novi. Isti problem sa smeđom algom (ako sam u pravu) imala sam i u 54 litarskom ak, isto dvije zlatice, temperatura je bila od 24 do 26 stupnjeva, izmjena vode je bila tjedna oko 14 litara.
Problem sam tada rješavala tako da sam pri svakoj trećoj promjeni vode, u kantu izvučene akvarijske vode, ulila čep easy carbo-a i potom namakala panjeve sa anubijasima i zatim sam ih još i fizički čistila ponekad spužvicom, ponekad prstom, ponekad četkicom panjeve
Mislila sam da će problem nestati pri promjeni akvarija. Rasvjeta je tada bila jedna štedna od 15 w u razdobolju od 8 do 9 ujutro i potom od 17 do 23 (7 sati).
Razdoblje rasvjete je ostalo isto, samo je sada rasvjeta od 2 neonke svaka po 18w. Dubina akvarija je nekih 45 cm, za 15-ak centimetara dublje nego u prethodnom akvariju.

Ovi anubiasi koji nisu jako zahvaćeni tom gadosti su još friški, pa siroti nisu došli na red.
Rijetko izbacuju nove listove, a pogotovo ne u razdoblju dok su prekriveni tim smeđim

Što mi je činiti. Stalno padam u napast uzeti neku glodalicu za panjeve tipa ancistrus, gibiceps (toga sam imala u toplovodnom i odlično je radio posao, pokraj lijenog ancistrusa koji se samo bavio vođenjem bitke oko teritorija)