Srpanj 06, 2025, 16:34:23 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ma jedu sve  (Posjeta: 1504 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cichlid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
ma jedu sve
« u: Srpanj 21, 2005, 13:14:00 poslijepodne »
već par mjeseci istraživam kaj vole jesti moje ribe ,poćeo sam sa kuharno kuruzom,ali bez kožice ,a danas završio sa ribanom mrkvom između toga su jeli -- zelenu salatu,koja je prošla u njihovom jelovniku, kuhana ciklia ,i to su probali,poriluk pofuren sa vrelom vodom ,zelje jedu ali nisu baš oduševljeni valjda jer je gorkasto.grašak kuhani isto vole,danas sam im dao ribani mrkvu -pa tak ta ,jedu i nejedu isto ko i zelje,dobili su i mlade kuhane mahune,samo treba paziti da nemaju one konćiće..najbolje jedu ..kuruzu i kuhani grašak,misli da im to najviše paše onda zelena salata pa sve ostalo ,traje ta ishrana kod mena već 2 mjeseca -živi i zdravi.sad bi isprobop pomješat tih par stvari koje vole jesti pa možda zamrznut pa im davat --vidjet ćemo

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
ma jedu sve
« Odgovori #1 u: Srpanj 21, 2005, 13:18:00 poslijepodne »
Pa di imas svejede u akvariju...super bar se nemoras mucit oko hrane
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
ma jedu sve
« Odgovori #2 u: Srpanj 21, 2005, 13:45:00 poslijepodne »
Cichlid, ove tvoje ribe se hrane bolje nego mi obični smrtnici  

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
ma jedu sve
« Odgovori #3 u: Srpanj 21, 2005, 14:01:00 poslijepodne »

CICHLID zanimljivo razmišljanje na neku adekvatnu ishranu,trebao,bi po mom mišljenju,malo opisati dublje,kako se ciklidi ponašaju,šta je sa bojom ciklida,kaljavost vode,šta sa ostatcima kad ne pojedu i slične stvari.

To jeste i neka dobratema koja bi trebala da uzme maha,jer i sam sam testirao smrznutu hrani i Hikari hranu,imam več smišljen tekst u glavi,samo je problem.da je bilo zbog japanca več vruče krvi na sajtu,a i Hikari prave japanci

stvarno kad me bude uvatilo ,sve ču ja to popisati

Offline cichlid

• Punopravni član
ma jedu sve
« Odgovori #4 u: Srpanj 21, 2005, 15:49:00 poslijepodne »

evo bojko me potaknuo da napišem još koju..1 - koja najmanjke maže vodu i kako se hrane

1- ako im dajete sirovu ribanu mrkvu ,ne maže vodu ali ako ne pojedu sve pliva po dnu zato mrkvicu prokuhati da bude mekena -tako da se praktićki otopi u vodi

2- kuhani grašak- dobra stvar i misli da to najviše vole ali kad ga istisnete u vodu iz ljusšare ispusti neku bjelkastu vodicu ,-ništa strašno filteri to pokupe smeće ne ostaje jer sve pojedu.

3-kuhani poriluk oni dućaćki listovi bez onoga dole to najviše -- kod mene slućaj navlaće venustusi ,dali ih to posjeća na valisneriju --neznam samo znam dok sam imao tu biljku u tanku venustusi su ju doslovce pojheli -- nisam vidio nigdje da plivaju ostaci biljke .

4-kako sam rekao zelje sm im isto dao ali sirovo ,ništa od tih salata nemojte bacati --cjele listove istrgajte na komadiće--zelje su jeli onako ,možda da sam skuhao -nisam probo probat ću-kad im bacim cjeli list koda se uplaše i povuku se svi u jedan ćošak -a jebiga vide gore nekakvu sjenu da pliva a neznaju šta je to dok ne probaju,onda bolje usitnit.

5-zelena salata ,prolazi i to jako dobro i to sirova ali pustite ju par dana da ostoji unekoj posudi da malo potamni i omekša.ali ne da skroz struli.

6-cuhana mlada ciklica. pa jedu,ali više je cuclaju ,hoće malo vodu zamutit ali ni to nij tako strašno dobra filtracija sve rijršava.

7-kuhana kuruza . to im ne davati ćesto jerje dosta jako hrana ,teška ali vole je i te kako trabalo bi naći neki omjer-- bude i to-

8 i na kraju alga koju isto sam proizvodim ,smješno zvući ali je tako ,ma nikakva mudrolija samo mali komad stakla stavi na ona pojaćanja u tanku --gore i tu i tamo sa akvariako vodom pošpričam ,pošto su lampe odma iznad njh brzo se lovi maka zelena agla ,to im samo poslje sastružem u tank.

dana su mladi morrii dobili kuhanu mrkvicu veliućine malog nokta ,okupe se svi oko nje i ćopkajuju ,posat ćui slike.ciklidi normalno plivaju na takvoj ishrani i morrii su se zmrijestili,znaći da im ne smeta -paše im--

Offline cichlid

• Punopravni član
ma jedu sve
« Odgovori #5 u: Srpanj 21, 2005, 15:51:00 poslijepodne »

a šta se tiće boja evo--

Offline cichlid

• Punopravni član
ma jedu sve
« Odgovori #6 u: Srpanj 21, 2005, 16:06:00 poslijepodne »
zaboravih reći da još nisam probao sa špinatom i blitvom ali budem misli da će to jesti samo treba skuhati i sad kad bi ćovjek znao uzme ovih par namjernica i pomješa i zaledi da dobije ledene kockice od tih namjernica ,ma ja misli da im ništa nemože bit pa to je sva zdrava hrana ,više vjerujem toj nego da se igram sa crvićima ,muhama i takvim stvarimamoje ribe su prošle tretmen od skoro 2 mjeseca , hvala bogu niklakvih problema nisam imao --moja iskustva morao sam to napravi po cjenu svega jer mi je žao da jedu onu usranu suhu hranu,ja znam da se mrkva daje nekim životinjama radi boje ,i sad kad bi se pomješala mrkvica i grašak pa nemreš mi reči da ona suha hrana je bolja stvar --to šta piše na kutijic kolko vitamina i takvih stvari ja okaći maćku o rep..sam,o ako budete pokušavali takvo što nemojte raditi negli prelaz,postepeno ih navikavajte i mora bit u redu kod mene je ..

Offline Njofra

• Punopravni član
ma jedu sve
« Odgovori #7 u: Srpanj 21, 2005, 21:55:00 poslijepodne »
Ma bravo Cichlid.Ja nisam probao to sve ali nešto od toga jesam.Mislim da im to nikako nemože škodit,čak mislim da si to radio od početka nebi niti bilo onog bloata kod Mooria.Prirodno je prirodno.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline cichlid

• Punopravni član
ma jedu sve
« Odgovori #8 u: Srpanj 22, 2005, 07:59:00 prijepodne »
da i ja sam uvjeren da im taj naćin ishrane nemože škodit,prirodno je prirodno,danas ću probad povezat par namjernica u jednu kocku ,pprobac ću ih povezet sa jajetom i unutra ide ove neke travulje ,ssalate i to stavit u škrinju ,već sam povezivao to sa jajetom ali sam fulo omjer pa je bilo rijetko sad znam kako..

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
ma jedu sve
« Odgovori #9 u: Srpanj 22, 2005, 11:43:00 prijepodne »
Sta pravis vegane od svojih riba? Neka jedu imalo proteina. Znam da ja jedan dan nemogu izdrzati da jedem samo zeleno. Mora tu bit i malo mesica...

Offline cichlid

• Punopravni član
ma jedu sve
« Odgovori #10 u: Srpanj 22, 2005, 13:06:00 poslijepodne »
ma nebi se zezo sa živom hranom i mesom i takvim stvarima nek jedu bilje ,ako im odgovara ,i ništa im ne smeta nek to njupaju.