evo bojko me potaknuo da napišem još koju..1 - koja najmanjke maže vodu i kako se hrane
1- ako im dajete sirovu ribanu mrkvu ,ne maže vodu ali ako ne pojedu sve pliva po dnu zato mrkvicu prokuhati da bude mekena -tako da se praktićki otopi u vodi
2- kuhani grašak- dobra stvar i misli da to najviše vole ali kad ga istisnete u vodu iz ljusšare ispusti neku bjelkastu vodicu ,-ništa strašno filteri to pokupe smeće ne ostaje jer sve pojedu.
3-kuhani poriluk oni dućaćki listovi bez onoga dole to najviše -- kod mene slućaj navlaće venustusi ,dali ih to posjeća na valisneriju --neznam samo znam dok sam imao tu biljku u tanku venustusi su ju doslovce pojheli -- nisam vidio nigdje da plivaju ostaci biljke .
4-kako sam rekao zelje sm im isto dao ali sirovo ,ništa od tih salata nemojte bacati --cjele listove istrgajte na komadiće--zelje su jeli onako ,možda da sam skuhao -nisam probo probat ću-kad im bacim cjeli list koda se uplaše i povuku se svi u jedan ćošak -a jebiga vide gore nekakvu sjenu da pliva a neznaju šta je to dok ne probaju,onda bolje usitnit.
5-zelena salata ,prolazi i to jako dobro i to sirova ali pustite ju par dana da ostoji unekoj posudi da malo potamni i omekša.ali ne da skroz struli.
6-cuhana mlada ciklica. pa jedu,ali više je cuclaju ,hoće malo vodu zamutit ali ni to nij tako strašno dobra filtracija sve rijršava.
7-kuhana kuruza . to im ne davati ćesto jerje dosta jako hrana ,teška ali vole je i te kako trabalo bi naći neki omjer-- bude i to-
8 i na kraju alga koju isto sam proizvodim ,smješno zvući ali je tako ,ma nikakva mudrolija samo mali komad stakla stavi na ona pojaćanja u tanku --gore i tu i tamo sa akvariako vodom pošpričam ,pošto su lampe odma iznad njh brzo se lovi maka zelena agla ,to im samo poslje sastružem u tank.
dana su mladi morrii dobili kuhanu mrkvicu veliućine malog nokta ,okupe se svi oko nje i ćopkajuju ,posat ćui slike.ciklidi normalno plivaju na takvoj ishrani i morrii su se zmrijestili,znaći da im ne smeta -paše im--