Srpanj 13, 2025, 22:27:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: CIKLIDI?????  (Posjeta: 2766 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mrki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« u: Veljača 15, 2004, 09:37:00 prijepodne »

Ljudi ja sam ovdje nov i mozda cu postaviti glupa pitanja i biti preopsezan ! znate kako je.... Hvala svima unaprijed koji mi pomognu

Evo u cemu je stvar odlucio sam se nabaviti ciklide imam 2 akvarija od 105 litara i mislio sam u jedan staviti njih e sad otisao sam u zg i obisao par trgovina anajbolja ponuda je bila u u galeriji u vlaskoj. zenska koja radi cinila se ok pa sam popusio pricu prodala mi je jednog oscara od 7 cm za 70 kn i muskog nigrofasciatusa (siguran sam da je muski) za 150 kn ( u punoj je svojoj velicini)

problem je u tome sto mlati oscara na mrtvo (a ovaj je fighter s srcem pa se neda) jel' me zenska zaje... i idu lioni skupa?? sto napraviti????

zao mi je zbog vulgarnosti ali sam stvarno iziritiran i zabrinut !!!
Knin / Hrvatska
Ograničen čovjek je laka meta.

Offline Mrki

• Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« Odgovori #1 u: Veljača 15, 2004, 09:44:00 prijepodne »

jos nesto!!!

toliko sam nikakav da mi je bez koristi struka pisem kao klinac iz 1. osnovne!!

uglavnom kom se da pisati i zna neka mi doda jos jedan odgovor planiram jako brzo napravit akvarij bas za ciklide od cca 500l sta mi sve treba ?? novac nije bitan ( mozda idealne dimenzije za ciklide ?) tko se moze sloziti s nigrofasciatusom koliko riba da uzmen uglavnom kako zasto tko kada .....?
Knin / Hrvatska

Offline zmadaric

• Punopravni član
    • http://gameroom.com/h2o
CIKLIDI?????
« Odgovori #2 u: Veljača 15, 2004, 09:54:00 prijepodne »
Najprije pozdrav!
Izbor ti je užasan! Oprosti, ali zaista mislim da je tako! No, mogao je biti i gori! Trebaš uvijek gledati da uzimaš više primjeraka jedne vrste, kako bi imali društvo, a ne ovako....
No, tu smo, gdje smo! Ako ti novac nije problem pokušaj vratiti ribice i uzeti nešto drugo. Oskari zahtjevaju minimalno 200 l., par 300 l.
Nigrofasciatusi se uzimaju manji i bar 5 kako bi se oformili parovi. Obje vrste su monogame, pa ostaju u parovima obično cijeli život. Ti si im uskratio tu mogućnost. Ako ih ne možeš vratiti, probaj ih nekome pokloniti. No, teško da će neko uzeti oskara.
U akvarij takvih dimenzija možeš staviti nigrofasciatuse, male, 5-6 kom, malawi ciklide (samo patuljaste kao npr. labidochromis caerulleus ili p. demasoni), patuljaste ciklide - apistograme (Amazona) ili neolamprologus brevis (Tanganjika), manje tanganjika ciklide (julije i sl.), discuse (do 3 kom), skalare - ako već moraju biti ciklidi. Probaj se najprije informirati o ribici koja ti se sviđa. Ako poznaješ strane jezike, ukucaj latinsko ime u google i dobit ćeš relevantne informacije. Oskari su jako lijepe ribe, ali zahtjevaju velike akvarije i jaku filtraciju.
Edited by: zmadaric
Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu....

Offline Mrki

• Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2004, 10:57:00 prijepodne »

pa zivim u kninu tako da ideja o poklanjanju otpada! ovdje nema ni pet shopa a ni puno akvarista. Na koji si akvarij mislio onaj od 500l? sto se tice moje greske priznajem da sam glupo krenuo ali nisu nevini ni oni u trgovinama!

Svakako hvala

Knin / Hrvatska

Offline zmadaric

• Punopravni član
CIKLIDI?????
« Odgovori #4 u: Veljača 15, 2004, 12:01:00 poslijepodne »
Pa onda složi taj veliki akvarij od 500 litara što brže. U tom slučaju možeš držati 4-5 oskara, ali i oni se kupuju otprilike iste veličine kako bi oformili parove...
Dakle sredi 500l akvarij, nabavi još 3-4 oskara slične veličine (narastu do 35 cm), a za nigrića bi isto bilo dobro nabaviti ženku... Oskarima možeš uvaliti evntl. još jednog pleca, gibicepsa ili sl...
Samo što oni također teško nalaze partericu i to uglavnom izborom između nekoliko ženki....
Njega onda ostavi i manjem akvariju i nađi mu društvo iste vrste....Edited by: zmadaric

Offline Mrki

• Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« Odgovori #5 u: Veljača 15, 2004, 12:23:00 poslijepodne »

dobra ideja!!!

Knin / Hrvatska

Offline NIX-akvariboy

• Punopravni član
CIKLIDI?????
« Odgovori #6 u: Veljača 15, 2004, 15:38:00 poslijepodne »
definitivno te je zajebala! muški nigrofascijatum ti losiji nego oskar! njemu nabavi zenku i sve si rijesio dok se ne mrijeste! onda je oskar najbeo ali do tada sredi onaj ak. a puno ti je uzela za nig..
i can see, what you can see not..

Offline zmadaric

• Punopravni član
CIKLIDI?????
« Odgovori #7 u: Veljača 15, 2004, 16:37:00 poslijepodne »
Da, pa ljudi ih djele besplatno s obzirom da su prave male tvornice ribica

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
CIKLIDI?????
« Odgovori #8 u: Veljača 16, 2004, 10:01:00 prijepodne »
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline vladek

• Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« Odgovori #9 u: Veljača 16, 2004, 10:18:00 prijepodne »

nemrem verovati da u vlaškoj ima bolji izbor ciklida nego u Belugo, Viliju ili Pet centru!?Si sigurno obišao sve trgovine? U belugu i Viliji ti sigurno to uvalili! Sobzirom na tvoj kapital akvarija, si razmišljal da oformiš sva tri bio topa o kojim ti je Mađarić piso. To bi bilo super i tebi i nama ciklidašima da na forumu dobimo pregršt iskustva ! Pratit sva tri akvarija usporedno u formiranju bilo bi fakat super!

P.S. Kad već veliš da lova nije problem!!!!
dovla!!!!

Offline Mrki

• Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« Odgovori #10 u: Veljača 16, 2004, 12:58:00 poslijepodne »

Pa vladek ako cete mi pomoci ja sam za samo da mi zena ne podivlja zbog toga!

Ali mi onda teba ju podatci i savjeti, puno njih!!! Jos jednom ako ste vi za i ja sam!!!
Knin / Hrvatska

Offline vladek

• Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« Odgovori #11 u: Veljača 17, 2004, 18:16:00 poslijepodne »
puno se pisalo o ciklidima na forumima trebal bi malo proroštati! Ak' te nešto konkretno zanima pitaj! Kaj se tiče znanja koliko sam do sada shvatio Saša je jedan od najboljih na seitu (kaj se tiče ciklida)! A ak' ti je problem riba ja ti mogu uvjek kupiti u zagrebu i poslati ti Busom!!!!!
dovla!!!!

Offline Mrki

• Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« Odgovori #12 u: Veljača 18, 2004, 14:07:00 poslijepodne »

Hvala vladek!!! prolazim site uzduz i popreko vec danima kad imam vremena.

svakako hvala
Knin / Hrvatska

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
CIKLIDI?????
« Odgovori #13 u: Veljača 18, 2004, 14:41:00 poslijepodne »
Citat: Mrki

Evo u cemu je stvar odlucio sam se nabaviti ciklide imam 2 akvarija od 105 litara i mislio sam u jedan staviti njih e sad otisao sam u zg i obisao par trgovina anajbolja ponuda je bila u u galeriji u vlaskoj. zenska koja radi cinila se ok pa sam popusio pricu prodala mi je jednog oscara od 7 cm za 70 kn i muskog nigrofasciatusa (siguran sam da je muski) za 150 kn ( u punoj je svojoj velicini)

ž

Hoćeš da ti velim za koliko su oni tu ribu dobili? ...0 kn... da si pitao na forumu po toj cijeni bi je dobio i ti...

Offline Mrki

• Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« Odgovori #14 u: Veljača 18, 2004, 16:22:00 poslijepodne »
a kuzis ko' pita neskita..... ja sam tek sad poceo pitati.....
Knin / Hrvatska

Offline Neven.M

• Punopravni član
    • http://pet.beke.co.nz
CIKLIDI?????
« Odgovori #15 u: Veljača 18, 2004, 16:30:00 poslijepodne »
Mrki moram ti reci da si glup nikada ne kupuj ribe u punoj velicini nego sto mladje.A ta zenska sto te je zaj**** ja fino bih joj otisao i sve to vratio i jos bih je tuzio gazdi te radnje zbog tih riba.A ti radi kako hoces!!!!

Offline vladek

• Punopravni član
  • **
CIKLIDI?????
« Odgovori #16 u: Veljača 18, 2004, 18:10:00 poslijepodne »
Ma nevene nemreš reći nikom da je glup!!!!!A kaj se tiće trebe(ženske), čini mi se da je ona vlasnik!? I zakaj ne kupiti ribu u punoj veličini, pa nekad je to jedino moguče kad imaš recimo odrasle ciklide!!! Kužiš!!
No u ovom slučaju ga je treba fakat kak ti kažeš zaj*****! Ali se to više nebu dogodilo jer bu mo mi educirali Mrkija pa on nekog drugog pa nakraju bu takvih slučajeva jako malo!!!!!!!
dovla!!!!