Kolovoz 18, 2025, 02:16:14 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kada ljubav nema granica ...  (Posjeta: 999 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline igorm

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kada ljubav nema granica ...
« u: Srpanj 13, 2005, 22:55:00 poslijepodne »
Jednom sam čitao u nekakvoj literaturi o rijetkim akvarijskim ribama,zapravo radilo se o ribama koje je jako teško ili ne moguće razmnožit u zatočeništvu i o osjetljivim vrstama.Autor teksta kaže da su takve ribe u akvaristici rijetkost i da se živi primjerci mogu pronaći jedino živi ulovljeni u prirodnom staništu,što dovodi do njihovog istrebljenja. Naravno glavni krivci smo mi akvaristi,jer zbog svoje velike ljubavi prema ribama,nemamo granica i moramo imati takvu vrstu u vlastitomdomu "pod svaku cijenu".Tada se zapitam:"jesm li ja zaista ljubitelj riba i prirode,zar pored riba koje se normalno razmnožavaju u zatočeništvu,moram imati i ribe kojima ću prekinuti reprodukcijski lanac,odnosno smanjiti šansu za opstanak vrste"?Pa me zanima što vi akvaristi mislite o tom problemu,ima te li slična iskustva i  stavove?&nbs p;&nbs p;&nbs p;&nbs p;&nbs p;&nbs p;&nbs p;&nbs p;  
Igor

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #1 u: Srpanj 13, 2005, 23:49:00 poslijepodne »
Da, mi akvaristi smo djelomice "prokleta stvorenja" nošena svojom strašću za rijetkim primjercima prelazeći ponekad prag humanog idozvoljenog. Ne znam što bih ti rekao na to, no ja nastojim paziti da ribu koju želim ne nađem na CRVENOJ LISTI... barem to .
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
« Odgovori #2 u: Srpanj 14, 2005, 10:24:00 prijepodne »
Svi mi nekad pretjeramo i zelimo imat nesto sto pripada prirodi Edited by: Crazy-a3
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Krcko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Srpanj 14, 2005, 11:04:00 prijepodne »
Bitno je ne "poluditi" i ugrožene vrste ostaviti u njihovim prirodnim staništima
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!

Offline moto

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 14, 2005, 13:01:00 poslijepodne »

treba u glavi sposložiti neke stvari i ne htjeti imati ugrožene vrste.... ako nekoga ta brija drži mislim da je to onda problem vezan sa psihologijom....

prekrasan akvarij se može složiti i sa gupijma....

ako već neko ima ribu koja je ugrožena onda bi taj trebao prihvatiti odgovornost da tu vrstu i održi........
Vraćam se odmah - Godot