Kolovoz 19, 2025, 21:27:37 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Eden 511  (Posjeta: 980 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Eden 511
« u: Siječanj 22, 2011, 20:55:26 poslijepodne »
Na forumu se dosta pise o malom 501, no postoji jos jedan malo veci model vanjskog filtera Eden 511. Nije toliko poznat kao 501 jer je izgleda samo bio dostupan u ducanima uvoznika. Ja sam za njega saznao sasvim slucajno kada je ZooMed objavio novi 511 filter za kornjace (ZooMed ima jos par proizvoda od Edena): LINK

Karakteristike tog filtera su sljedece:
-za akvarije do 120 litara
-protok 600 l/h
-snaga 11W
-dimenzije oko 12*19*26 cm

Ima tri filtracijske komore, te aquastop ventil tako da se moze lakse odspojiti i ocistiti bez da je potrebno izvlaciti cijevi iz akvarija. Postoji cak mogucnost ugradnje grijaca kroz rupu za punjenje. Također ga je obavezno instalirati u ravnini s akvarijem.

Jos sam pred kraj prosle godine kontaktirao Niveto u vezi tog filtera, no trenutno ga nisu imali ali ocekivali su ga u novoj posiljci. Navodno je vec bio u prodaji i cijena je bila oko 500 kn, da li se uz sve mile moguce kineze isplati prosudite sami. Ako ga je tko imao prilike isprobati slobodno pisite svoja iskustva!

Evo par boljih slika s googla:
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline guppy world

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
Odg: Eden 511
« Odgovori #1 u: Siječanj 22, 2011, 21:43:05 poslijepodne »
ima zanimljivo riješene filter komore u odnosu na model 501 i mogu reć da mi je sistem interesantan!
Cijenom je nezgodan u odnosu na kineze, no vjerujem da ima i prednosti ako je po kvaliteti plastike i brtvenja te lakog i brzog čišćenja sličan modelu 501.

Imam 501 i ne smeta me češće čišćenje u odnosu na ostale filtere jer izvrsno radi svoj posao... da ne spominjem tišinu u radu - e ako je i 511 tako tih i kvalitetan - onda bez obzira na cijenu - konkurira kod kupaca koji nemaju prostora/mjesta za podni filter i pogotovo ako im je akvarij u spavačoj sobi!

cijena - -?
sve ostalo -  :up: