Kolovoz 02, 2025, 22:19:43 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Koju vrstu staviti sa kozicama  (Posjeta: 2081 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brzi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 45
Koju vrstu staviti sa kozicama
« u: Siječanj 09, 2011, 19:22:51 poslijepodne »
Pozdrav,

imam biljni akvarij od 54L. Cikliranje je obavljeno i došli su prvi stanovnici:
1 ancistrus
1 ajmoner
2 red cherry shripm

nakon par dana ubacio sam još
8 crvenih tetri -hyphessobrycon flammeus
i moram priznat da sam razočaran. Kozice su se povukle u svoja skrovišta i izlaze samo noču :'(, a ono još gore što se moglo desit da su tetre totalno ne zanimljive. Resporedile se po dnu kao da su u nekoj čeki i tako provode 24 sata, da ne pričam o boji da su blijede kao duhovi. Ponekad im se zacrvene repovi, ali kad se uznemire boja nestane. :wall:
Sutra ću vratiti tetre i zamjeniti ih za neku drugu ribu ali iskreno ne znam što uzeti, pa vas molim iz vašeg iskustva savjet koje ribe staviti sa kozicama a da se ove ne skrivaju i ne budu pojedene :bc:

Unaprijed se zahvaljujem

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
Odg: Koju vrstu staviti sa kozicama
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2011, 19:41:13 poslijepodne »
Prva stvar, dvije kozice u 54 litre nečeš vidjet vjerovatno nikad pa da su i same. Trebao bi staviti minimalno 10-15 komada da uopće od toga možeš očekivati razvitak neke kolonije. Ako si friško ubacio ove tetre nebi bilo ni normalno da već veselo plivaju po akvariju. Ribicama ipak treba par dana da se malo prilagode novom okruženju. Ne vjerujem da će ijedna vrsta od ovih malih jatnih ribica pojesti kozicu, osim onih skroz mladih, minijaturnih. A ja bih se na tvom mjestu, što se komunalaca tiče, odlučio između kozica ili kakvog algojeda koje već imaš s nekoliko corydorasa. Moje subjektivno mišljenje!

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Siječanj 09, 2011, 19:45:30 poslijepodne »
A čuj, ako hočeš viđat kozice, treba im osigurati mjesto gdje će se osjećati sigurne. Čim više mahovine i neke biljke gdje se one mogu sakriti od riba. Večina riba koje kupiš će ih plašit i ponekad se zaletit na njih, tako i ove tetre.

Bilo bi dobro da uzmeš još kozica, ne samo dvije.

Što se tiče tetri, ostavi ih par dana (tjedan-dva) da se naviknu na akvarij. Tad se više neće sakrivati. Također im osiguraj dosta bilja.

Nadam se da sam pomogao.

Sretno  :up:
« Zadnja izmjena: Siječanj 09, 2011, 19:49:08 poslijepodne od Juricas »

Offline brzi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2011, 19:56:21 poslijepodne »
Poslušat ću savjet i ubaciti još koju kozicu. Corydorasa nebi ubacivao radi mahovine cuba da mi je ne počupaju sa dna, a što se tiče bilja tek je u razvoju tako da još nije gusto naseljen.

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2011, 21:00:50 poslijepodne »
Poslušat ću savjet i ubaciti još koju kozicu. Corydorasa nebi ubacivao radi mahovine cuba da mi je ne počupaju sa dna, a što se tiče bilja tek je u razvoju tako da još nije gusto naseljen.
jos dosta koyica mos ubacit ,osjecat ce se sigurnije i nece se skrivat ,a koze ciste ka lude od dna akvarija stakla  biljaka sve ociste :D ja u 10 litara imam 15 koya  i cekam da se pocmu razmnozavat .tako dakle koze rules :D sta vise tosu hrabrije :D

Offline brzi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2011, 00:51:32 prijepodne »
jos dosta koyica mos ubacit ,osjecat ce se sigurnije i nece se skrivat ,a koze ciste ka lude od dna akvarija stakla  biljaka sve ociste :D ja u 10 litara imam 15 koya  i cekam da se pocmu razmnozavat .tako dakle koze rules :D sta vise tosu hrabrije :D
Vjerujem da su u skupinama hrabre,a da su dobri komunalci uvjerio sam se i sa ove 2 dok nisu došle tetre. Na žalost nisam siguran da ću ubaciti toliki broj koza jer su po 20 Kn komad tako da ubacim još koju pa pričekat da se razmnože ili ako tko tu prodaje da mi se javi.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2011, 08:07:59 prijepodne »
Pa pogledaj malo tu u oglasima na forumu. Stalno ih netko prodaje po par kuna ili dijeli. Ja kad sam ih držao, podijelio sam barem 200-tinjak komada. Kote se ko lude!

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #7 u: Siječanj 10, 2011, 13:05:16 poslijepodne »
Sve je to super ali Aymoner ti nemozeu 54L jer naraste dosta veci i rađe ga prodaj i uzmi jos 1 ancitrusa  :up:
Iako su i anciji veliki kad ti narastu pocet ce ti rovati malo jos ako imas 2 m i 1 ž onda se bore ma guglaj malo ugl za aymonera sam tako saznao i tako mi je receno  :up:
« Zadnja izmjena: Siječanj 10, 2011, 13:34:51 poslijepodne od Venom »

Offline brzi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Siječanj 10, 2011, 13:51:24 poslijepodne »
Pa pogledaj malo tu u oglasima na forumu. Stalno ih netko prodaje po par kuna ili dijeli. Ja kad sam ih držao, podijelio sam barem 200-tinjak komada. Kote se ko lude!
Nešto jesam gledao po oglasu i moguće je naći, ali sve je to dosta daleko za transport. Probat ću nešto organizirat pa da mi se to dopremi valjda neće biti problema za koze :uptnik:

Offline brzi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Siječanj 10, 2011, 14:15:10 poslijepodne »
Sve je to super ali Aymoner ti nemozeu 54L jer naraste dosta veci i rađe ga prodaj i uzmi jos 1 ancitrusa  :up:
Iako su i anciji veliki kad ti narastu pocet ce ti rovati malo jos ako imas 2 m i 1 ž onda se bore ma guglaj malo ugl za aymonera sam tako saznao i tako mi je receno  :up:
Što se tiče ajmonera izvrsno odrađuje svoju ulogu komunalca i ne bi ga za sada mijenjao. Moje mišljenje je da ni jedna riba neće dostići svoju veličinu ako nema prave uvjete za to, ako se varam neka me isprave. Ako i naraste da bude velik za tu litražu lako ga udomim u veći.
Isto hvala na preporuci. :up: