Kolovoz 05, 2025, 12:28:11 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Promijena postavke akvarija ...  (Posjeta: 1343 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline noel

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Promijena postavke akvarija ...
« u: Siječanj 06, 2011, 22:49:58 poslijepodne »
Zanima me kako najbolje promijeniti cijeli postav akvarija. Akvarij je star godinu dana - Rio 180 sa unutarnjim filterom.
Plan je sve izbaciti van - ribe,šljunak,filter - došao novi Fluval 305, i napraviti sve iz početka.
Sa strane imam još jedan prazan akvarij (200l) koji može poslužiti za prebacivanje riba.

Koja opcije je bolja:
- zaciklirati novi filter u drugom akvariju sa novim šljunkom, te prebaciti ribe u njega na dan/dva dok se ne složi stari akv pa sve vratiti u njega
- prebaciti šljunak,vodu,stari filter iz ria i ribe u drugi akvarij, ciklirati rio sa novim filterom i postavom, pa vratiti ribe u njega

Ako netko ima treći prijedlog neka napiše.

Hvala.

Offline Dentex

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
Odg: Promijena postavke akvarija ...
« Odgovori #1 u: Siječanj 06, 2011, 23:05:08 poslijepodne »
Zanima me kako najbolje promijeniti cijeli postav akvarija. Akvarij je star godinu dana - Rio 180 sa unutarnjim filterom.
Plan je sve izbaciti van - ribe,šljunak,filter - došao novi Fluval 305, i napraviti sve iz početka.
Sa strane imam još jedan prazan akvarij (200l) koji može poslužiti za prebacivanje riba.

Koja opcije je bolja:
- zaciklirati novi filter u drugom akvariju sa novim šljunkom, te prebaciti ribe u njega na dan/dva dok se ne složi stari akv pa sve vratiti u njega
- prebaciti šljunak,vodu,stari filter iz ria i ribe u drugi akvarij, ciklirati rio sa novim filterom i postavom, pa vratiti ribe u njega

Ako netko ima treći prijedlog neka napiše.

Hvala.

Prebaci vodu iz ria u drugi akvarij, filter iz ria stavi takodjer u drugi akvarij i ukljuci i novi filter u drugom akvariju.. Promjeni sta trebas u riu, kad sve namjestit ribe stavi u neku kadu, filter materijale takodjer, prebaci 70% vode iz onog akvariju ( bivsu vodi iz ria) natrag u rio vrati oba filtera, vrati ribe i pusti da oba filtera rade jedno mjesec dana, natoci novu vodu u akvarij od 200l, prebaci stari filter iz ria u akvarij od 200l i napravi nesto u njemu nakon sta se zaciklira ;)

tako bi ja
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..