Pozdrav Santa!
Bas mi je drago da si nam se javio, svaki ozbiljan buduci uzgajivac je zlata vrijedan

Dobrodosao!
Evo da se ubacim u pricu...
1. Ja sam recimo jos uvijek priklonjena spojenom sistemu (sa zajednickom filtracijom) ali ne u obliku akvarija vec odvojenih boxeva (posuda - staklenih ili plasticnih od cca 2-5 l, ovisno o uzrastu ribe). Ribe su medjusobno zaklonjene kartonima/papirima/plasticnim plocicama koje se micu po potrebi vjezbanja. Sve je spojeno na centralni filter i zapravo nije previse tesko izraditi. Odnosno, bar mi tako kazu, jer ja nikako da nesto tako napravim posto nemam mjesta u kuci...

Bolesti je na zalost nemoguce potpuno eliminirati ali karantena, dobra kvaliteta vode i UV lampa bi ih trebali minimalizirati. Jedan box kakav je opisao smiley trenutno prodajem a mozes ga vidjeti na sljedecoj slici: to su nasi izlozbeni boxovi:

2. U udruzi nakon 3 godine djelovanja i uvozenja sada postoji dobar broj kvalitetnih HM-ova. Mislim da trenutno nema odraslih ili polu-odraslih betta na prodaju ali znam da postoje mrijestovi pa bi uskoro trebalo biti
Iako nam sada ne radi stranica pa nemozes vidjeti, i ovdje u ovom podforumu imamo nekoliko tema sa slikama nasih riba pa baci oci

3. Kako je vec Smiley spomenuo, divljih betta imamo jako malo, svega dvije vrste i samo se slovenskoj "jedinici" omaklo da imaju par i mrijest. Jako je tesko doci do divljaka posto nemozemo narucivati iz vana (neznam kako kod vas funkcionira uvoz zivotinja, kod nas je jako tesko ili nemoguce). Ako imas priliku naruciti iz Thailanda ili od nekud drugdje - naruci!
4. Dragona smo imali mnogo i puno se radilo na linijama dragona, ali sve uglavnom u HMPK vodama. Pretpostavljam da mislis na crvene/crne dragone? Skalar-pet iz Rijeke je dobio vec prve dobre HM dragone no neznam ima li ih jos na prodaju. HMPK-a ima i to vrlo dobrih.
5. Udruga radi, iako smo na praznicima sad

Upravo sad primamo clanarine za tekucu godinu, u ovoj temi pise sve osnovno:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=32621.0 Jedino sto sad nemozes do prijavnica. Mozes mi polati mail na PP da ti posaljem prijavnicu
Znam da ti je daleko, ali u prvom mjesecu (tocnije 14.1.) imamo rodjendan (treci) i nalazimo se svi na proslavi u Rijeci. Ako imas mogucnosti, dodji se upoznati, bilo bi nam drago

Nitko sa druzenja neide praznih ruku