Kako planiram kupiti te kornjacice, imam par pitanja za koje nisam 100% siguran da znam tocan odgovor

Posto mislim akvarij s ribicama prenamjeniti, a imam puno bilja, krupnijeg pijeska (2-5mm), kamenja, granu i sl. mislio sam to iskoristiti za kornjace, naravno sto smije...
Pa evo par pitanja....
1. Akvarij je juwel rio 180, u njemu imam 2 sylvanije od 2x36w, aquastar i grolux. Toj vrsti kornjace ne treba UV-B, a za grijanje bi ugradio neku UV-A reflektoricu. Jel to OK, mozda previse svjetla? E da, imam i originalne reflektore na njima!! Trebalo je za bilje!!
Htio bi staviti neonke kad vec sve original za njih, pa dal treba ulagati u one repti star neonke, koje valjda manje svjetle ali daju uvb i uva svjetlost?
2. znam da kornjaca zdere bilje u akvariju i vjerovatno nista nece do toga moci prezivjeti, ali sve jedno da pitam. Mislio sam staviti s njima anubias (jako tvrda biljka, cijeli panj obraso s njime), rotalu, limun i javansku mahovinu koja je vec dobar dio grane prekrila. Ima sanse da nesto od toga prezivi s kornjacama.
Stvarno bi htio malo biljkica uzgojiti s njima, ali ak nejde nejde, icu nabaviti neku zgodnu umjetnu!
3. Pijesak sam mislio oprati od substrata i opet ga iskoristiti, to je ok? Samo ga sad imam 10cm, a sad bi ostavio nekih 4-5cm? Bilja nebude valjda, a time si dobijem jos 5cm za vodu i kopno...
4. grijac! akvarij je od 180L, a grijac od 250W, uzeo sam malo jaci jer nije bilo taj tren slabijih, a posto ce sad biti 60% vode u njemu, neznam jel to previse sad? Isto tako, grijac nece moci ici okomito, jer je dugacak. Mislio sam ili kupiti neki od 100W ili ovaj staviti horizontalno 2-3cm od poda, da stoji na priljepcima, ali me strah da se kornjaca ne spece kad se upali ipak je to 250W.
5. da li kozice mogu ici kornjacama :-) mislim, sigurno bi im to bila poslastica, naravno ako ju kornjaca moze uhvatiti, jer su munjevite :-)
6. filter je onaj kineski haqoos i evo ec radi preko godinu dana i sve super, tako da bi njega i za to iskoristio... ima neka posebna fora s materijalom u njemu ili je ista stvar ko i s ribicama. unutra imam sera bio fibres, vata, spuzva, keramicki valjcici, vata, keramicki valjcici. To OK?
7. ribice. mislio sam mozda i koju ribicu ostaviti ili nece prezivjeti s njima? Npr. mislio sam jedno 5 neonki, 1-2 (10cm) ancistrusa, aymoneri, otocinclusi, corydorasi? moze kaj od toga s njima? Dok su mlade i male mozda bi i moglo, a dok na rastu mozda ribice i crknu od starosti...
8. sto od kemije se daje u vodu? pretpostavljam da ide isto neka kemija prilagodjena kornjacama za pripremu vode, vitamini/minerali i to je to?
da li smije ici easylife FFM ponekad u vodu?
9. citam po forumu da se spominju plutajuce biljke, pistija i vodena leca? pa me zanima sto je bolje, nekako mi se vodena leca vise svidja, jel to moze uspjevati pokraj njih? fora izgleda, bas daje onak neki swamp look :-)
10. ventilacija. s obzirom da je u pitanju akvarij, kakva ventilaciaj je potreba kornjaci na suhom? Cito sam forumu da vlage nebi smjelo biti bas, da se kornjaca mora osusiti kad se sunca, inace dobija neke rane po oklopu. posto i sad drzim nadignut poklopac (prednji i zadnji) nekih 2cm da vlaga ide van i da mi se jako ne kondenzira po lampama i reflektorima a usput vlazim i sobu, pa sam mislio da tako radim i s kornjacama? ako to nije dovoljno uvjek mogu staviti neki 60-80mm vent od kompjutera i spojiti ga na nekih 5-6V i da se poooolako okrece i izvlaci vlazan zrak van. To OK?
Eto malo sam se raspisao, neznam jel ce biti dobrovoljaca da napisu nesto na sva ta silna pitanja :-) al covjek se mora informirati...
unaprijed hvala onima koji se odluce nesto napisati