Kolovoz 04, 2025, 10:34:01 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cyrtocara Moorii  (Posjeta: 934 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
Cyrtocara Moorii
« u: Prosinac 16, 2010, 17:18:45 poslijepodne »
Ubacio sam ovakva 3 ciklida i veci su od ostalih ali sta se desava da ih napadaju  manje ribe  ... ono vec su pocele da se tuku a nisammm imao prije dodira sa Delfin ribom pa sad jeli to stvar  dok se naviknu ili sta jer se kolju pravo sa mbunama ,  karleus je ovoga velikog opasno zaganjao .... ali oni ih samo ignorisu i bjeze od njih
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
Odg: Cyrtocara Moorii
« Odgovori #1 u: Prosinac 16, 2010, 18:08:41 poslijepodne »
Ubacio sam ovakva 3 ciklida i veci su od ostalih ali sta se desava da ih napadaju  manje ribe  ... ono vec su pocele da se tuku a nisammm imao prije dodira sa Delfin ribom pa sad jeli to stvar  dok se naviknu ili sta jer se kolju pravo sa mbunama ,  karleus je ovoga velikog opasno zaganjao .... ali oni ih samo ignorisu i bjeze od njih
to je ucestala pojava kod mbuna ... moi su znali do-smrti novoubacenu ribu izranjavat ... nek ti bu pravilo da nikad veliku ribu ne meces u tank  sa starosjediocima jel to lose zavrsava ... savjetovali su me da po mraku mecem ribu , da ubacim hranu kad mecem ribu i jos nekih savjeta koi meni nisu urodili plodom ...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #2 u: Prosinac 16, 2010, 22:58:35 poslijepodne »
Cyrtocara moorii je izrazito miran ciklid i nece dobro proci sa mbunama iako je puno veci... a i trazi veliki AQ obzirom da naraste na 20-22cm...

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #3 u: Prosinac 17, 2010, 00:08:18 prijepodne »
a primjetio sam da je i izmedu njih situacija napeta ugl ... imam 2 muskarca mbune izmedzu sebe se nikada nisu takli faktiki vole se a  okrenuli su se protiv ostalih 30  napadaju sve redom ... po svim pravilima bi oni trebali da se krpe ali suprotno napadaju na vece i jace ciklide delfini jesu  mirni i ja to znam ali nedaju na sebe ... cak se i izmedzu sebe delfini nekad malo pokrpe ... a ova dvojica mi ubise sve ... najvjerovatnije  da cu ih skloniti moram staviti slike jer nevjerovatno da manji ciklid ubija vece od sebe skoro za duplo ...
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"