Kolovoz 10, 2025, 08:57:28 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moj Malawi  (Posjeta: 1239 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
Moj Malawi
« u: Prosinac 14, 2010, 02:10:54 prijepodne »
Ovako znaci imam Akvarium od 80  Litara i U njemu oko 20 ciklida i 2 cistaca  Kupio sam ih kad su bili bebe  znaci vise vrsta

Radi se o Malawi ciklidima i od tada su prosla 6 Mjeseci tako da oni vise nisu bebe Spolno su neke zrele jer sam to zakljucio po tome sto  podrhtavaju  na sredini akvarikuma sepure se i tome slicno sta sada da radim koliki akvarium da pravim i tako također kod kolege koji je kupio isto kao ja samo vece ciklide kod jedne zenke se primjetio mrijest i ona nosi mlade u ustima vec 6 dana sta sada sutra cemo staviti slike od nje ... tako da mi preporucitte sta dalje da radim
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Moj Malawi
« Odgovori #1 u: Prosinac 14, 2010, 07:50:43 prijepodne »
čim veći to bolji :)  u svakom slučaju, ne manji od 200 litara ..

za ženku će ti se javiti netko tko ima iskustva s mbunama, ja se trenutno samo spremam za njih :)

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #2 u: Prosinac 14, 2010, 08:07:30 prijepodne »
Ovako znaci imam Akvarium od 80  Litara i U njemu oko 20 ciklida i 2 cistaca  Kupio sam ih kad su bili bebe  znaci vise vrsta

Radi se o Malawi ciklidima i od tada su prosla 6 Mjeseci tako da oni vise nisu bebe Spolno su neke zrele jer sam to zakljucio po tome sto  podrhtavaju  na sredini akvarikuma sepure se i tome slicno sta sada da radim koliki akvarium da pravim i tako također kod kolege koji je kupio isto kao ja samo vece ciklide kod jedne zenke se primjetio mrijest i ona nosi mlade u ustima vec 6 dana sta sada sutra cemo staviti slike od nje ... tako da mi preporucitte sta dalje da radim
pozdrav ...kako je kolega rekao min akvari da bu 200 l , kaj se zenke tice nju nediraj cca 15-stak dana onda ju odvoi u mejesni ak ili u kotilicu i cekaj da izbaci male . kad to napravi snjom  nazad u akvari a malce ostavi u kotilici il mrijesnom bar dok nepostignu min 2 cm
kaj se hranjenja tice mozas kupit hranu bas za njih iako ja drobim ovu hranu koju dajem velikima a preferiram tabletice za cistace i to im dajem ...( na bazi algi ( spiruline ) ) iako ni to nije pravilo kod male ribe ...

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #3 u: Prosinac 14, 2010, 10:40:41 prijepodne »
i samo da nadodam, minimum 100cm duzine... ;)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #4 u: Prosinac 14, 2010, 19:05:31 poslijepodne »
Kolega ako imaš mogučnosti stavi ipak 130 dužine i barem 50 širine visina isto može biti 50cm (višlje ne treba) Nije neka razlika u cijeni. 200 lit. bu ti za koji mjesec malo ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #5 u: Prosinac 14, 2010, 19:16:31 poslijepodne »
i samo da nadodam, minimum 100cm duzine... ;)

OK hvala vam svima postavicu slike veceras  ... od zenke
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"