Kolovoz 03, 2025, 00:55:53 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: raspad peraja  (Posjeta: 975 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lula

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
raspad peraja
« u: Srpanj 07, 2005, 20:25:00 poslijepodne »
Imaju mi3 skalara raspad peraja (a ostalih 16 nema)ali tek je u početnom stadiju oko 1mm na vrhu perajice. šta da radim. Da stavim malo soli ili da ga odvojim pa liječim? Šta ako i drugi dobe?Nije da mi se baš da odvajat ali ako treba budem.
Varaždin / Hrvatska

Offline lupus

• Punopravni član
raspad peraja
« Odgovori #1 u: Srpanj 07, 2005, 20:46:00 poslijepodne »
Ja bih prvo pokusala izmijenitoko trecinuvode,mozda su nitriti,amonijak visoki.Tek onda bih isla na lijecenje.
*lupus in fabula*

Offline dedabrada

• Punopravni član
raspad peraja
« Odgovori #2 u: Srpanj 07, 2005, 21:43:00 poslijepodne »
Stavi lijek protiv raspadanja peraja u akvarij tako ćeš i liječiti i rijčiti nakon par dana zamijeni 1/2 vode

No može biti da nisu bolesne nego se malo grickaju promatraj dali se ''češu'' o kamenje i podlogu ako ne nisu bolesne
Varaždin/Hrvatska
[email protected]

Offline lupus

• Punopravni član
raspad peraja
« Odgovori #3 u: Srpanj 07, 2005, 23:20:00 poslijepodne »

Taj lijek bi bio Bactopur.Ali nemoj odmah bacati ribe u kemikalije.Dedabrada,ribe mogu biti bolesne i bez da se cesu o neki objekt u akvariju.Kad se cesu najcesce se radi o ihtioftirijazi(parazitu)a ovdje je rijec o bakterioloskom raspadanju peraja,ako uopce jest rijec o bolesti.

Skalari su posebno osjetljivi na visok postotak nitrita i amonijaka sto se prvenstveno odrazava na polako raspadanje peraje.Ali je isto moguce da se malo potuku kao sto je Dedabrada rekao i tako ih razderu.Kazem ti,pokusaj prvo zamijeniti trecinu vode i promatraj da li ima promjena.Lijek kao kemikaliju upotrijebi kasnije ako nema poboljsanja.Pa vjerujem da se ni ti ne kljukas tabletama cim jednom zasmrcas Edited by: lupus
*lupus in fabula*

Offline lula

• Punopravni član
raspad peraja
« Odgovori #4 u: Srpanj 08, 2005, 07:47:00 prijepodne »
Stavio sam malo svježe vode i soli jučer navečer pa ću danas promijeniti još oko 10% vode i vidjeti...
Varaždin / Hrvatska