Lipanj 28, 2025, 22:22:30 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Kokosov treset  (Posjeta: 3841 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mazda323c

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
Kokosov treset
« u: Siječanj 17, 2011, 22:41:50 poslijepodne »
pozdrav ekipi...
u teraristici sam tek par dana. imam tarantulu i sada sam joj kupio kokosov treset po prvi puta ( za Taru samo najbolje).
molio bih iskusne terariste(i one koji se tako osječaju) da mi pomognu savjetom kako se to priprema.
na pakovanju piše da trebam ostaviti u vodi da se nakvasi ali neznam ni koliko vode treba ni koliko dugo.
Tara je mala i još mi je u maloj posudici pa mi ne treba cijeli paket treseta tako da neznam koliko moram vlažiti taj mali komadič. meni treba cca 10x10 cm treseta. molim pomoč što prije jer bih joj htio to što prije zamjeniti jer je sad na zemlji. hvala unaprijed.
« Zadnja izmjena: Siječanj 18, 2011, 21:55:31 poslijepodne od skorpac »

Offline birdeater

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: KOKOSOV TRESET
« Odgovori #1 u: Siječanj 17, 2011, 22:49:56 poslijepodne »
Pa nista posebno, ubacis to u vodu, kolko god ulijes mislim da ce treset popiti (samo nemoj ono bas pretjerati mislim par litara) i kada ta kocka to popije vode onda ga samo razmrvis rukama i imas treset, i stavis kolko ti treba a ostalo ostavis za kasnije ili za druge terarije
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #2 u: Siječanj 17, 2011, 23:29:14 poslijepodne »
pozdrav ekipi...
u teraristici sam tek par dana. imam tarantulu i sada sam joj kupio kokosov treset po prvi puta ( za Taru samo najbolje).
molio bih iskusne terariste(i one koji se tako osječaju) da mi pomognu savjetom kako se to priprema.
na pakovanju piše da trebam ostaviti u vodi da se nakvasi ali neznam ni koliko vode treba ni koliko dugo.
Tara je mala i još mi je u maloj posudici pa mi ne treba cijeli paket treseta tako da neznam koliko moram vlažiti taj mali komadič. meni treba cca 10x10 cm treseta. molim pomoč što prije jer bih joj htio to što prije zamjeniti jer je sad na zemlji. hvala unaprijed.
Ako bas ne zelis da rastvoris celu,iseci parce sa kocke nekih 5x5 cm i to natopi u casu sa vodom,posle vodu prospi ( voda je cista,nema blata ) tako da nemas brige da li ces da zaprljas nesto,treset iscedi rukama i zagrej u neku posudu da ti se brze prosusi ( mozes na sporetu ). To ti je to

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #3 u: Siječanj 18, 2011, 00:00:42 prijepodne »
samo pusti dovljno dugo da se namače, jer sam ja, prvi put kad sam to radio, malo požurio pa sam morao ko divljak trgati sa rukama
jer se nije dovoljno razmočilo....  :-[
ruke su mi otpale  :D

Offline mazda323c

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Siječanj 18, 2011, 00:57:36 prijepodne »
napravio sam kako ste rekli ali sada ona bježi na stjenke kutijice. zašto to radi?
ponovo sam nakvasio, malo sam poškropio vodom po tresetu (otprilike polovicu prostora) i sada se spustila. bojim se za nju.
pomagajte

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #5 u: Siječanj 18, 2011, 01:06:28 prijepodne »
Mislim da je to sok zbog nove podloge,ali naviknut ce se ;)

Offline mazda323c

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Siječanj 18, 2011, 01:18:27 prijepodne »
nadam se...umirem od straha i mislim da večeras nema spavanja. sjedim pred posudicom i jednim okom gledam nju a drugim monitor i čekam odgovore. ne mogu vjerovati da se ta mala biča toliko mogu uvuči pod kožu. bojim se i pomisliti što če biti kada se bude presvlačila...mislim da ču propucat na živce

Offline birdeater

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 18, 2011, 10:53:18 prijepodne »
Nista se ne brini za sada! To se ona privikava na novu okolinu jer joj je sve sad novo pa i malo istrazuje!
Samo ti nju pusti na miru i nemoj joj non stop otvarati posudicu i ona ce se brzo naviuknuti!
Eto tolko od mene za sada, ako imas jos sta za pitati tu smo!!

LP
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline mazda323c

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Siječanj 18, 2011, 12:10:09 poslijepodne »
 :up:hvala ljudi. neznam što bih bez vas :klap:

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #9 u: Siječanj 18, 2011, 12:30:30 poslijepodne »
Skoro svaki pauk tako reagira kada dodje u novi terarij, ali ce i to proci kroz par dana.

Recimo, ja sam primijetila da moja B.emilia bjezi na staklo svaki puta kada vlazim treset te sada izbjegavam vlaziti dio na kojem se ona nalazi i onda je sve ok.

Offline Raw001

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Siječanj 18, 2011, 13:26:36 poslijepodne »
Skoro svaki pauk tako reagira kada dodje u novi terarij, ali ce i to proci kroz par dana.

Recimo, ja sam primijetila da moja B.emilia bjezi na staklo svaki puta kada vlazim treset te sada izbjegavam vlaziti dio na kojem se ona nalazi i onda je sve ok.
b emili-i samo stavljaj vodu u čep, jer potječe iz suših krajeva

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Siječanj 18, 2011, 14:12:47 poslijepodne »
Ima cep, samo sto se ukampirala ispod zive paprati koju ipak moram nesto cesce vlaziti.

Offline Harley

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Siječanj 18, 2011, 15:33:41 poslijepodne »
pauk ti je ili pod stresom zbog promjene ili mu smeta prevlažan treset
フィリップ

Offline mazda323c

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Siječanj 18, 2011, 17:35:34 poslijepodne »
treset nije jako vlažan ali sada primjetim da se na stijenkama posudice stvara magla a poklopac je orošen. jel to previše i što da radim?

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 18, 2011, 18:43:45 poslijepodne »
treset nije jako vlažan ali sada primjetim da se na stijenkama posudice stvara magla a poklopac je orošen. jel to previše i što da radim?
To nikako ne bi trebalo da se desava.Izbusi vise rupa za ventilaciju,na poklopcu a mozes i na kutiji sa strane,ali pazi da ne budu prevelike rupe. Zagrej neki tanji ekser i polako busi to,ako imas drugi treset promeni taj iz  kutije jer je mokar verovatno,za to vreme tarantulu izvadi negde.Kad zavrsis ne diraj je jedno 2 dana uopste,samo joj stavi 3-4 kapi vode. Znaci nikako ne diraj,ni nju ni kutiju

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 19, 2011, 00:08:55 prijepodne »

Ocito je losa ventilacija, a treset je jos dosta vlazan. Ako drzis pauka u posudici, najbolje je isjeci dio poklopca, onako u sredini, i nekako zalijepiti mrezicu. Tako ce uvijek biti dovoljno ventilacije. A mozes jos dodati i rupice na bocnim stijenkama posude.

Jesi prepekao treset prije stavljanja u terarij? Ja ga uvijek pecem u pecnici 25-45min, tako ispari sav visak vode. A kako je sada i hladno vani, ostavis ga 15 min na prozoru i spreman je za obacivanje u terarij  :up:

Ovako ja svoje drzim
« Zadnja izmjena: Siječanj 19, 2011, 00:12:56 prijepodne od acidorange »