Lipanj 28, 2025, 23:52:35 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Crv  (Posjeta: 3653 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bakterije

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Crv
« u: Listopad 01, 2010, 18:32:46 poslijepodne »
Zanima me kakav je ovo crv, jel to normalan ali veliki crv ili se on treba pretvoriti u bubu, mogu li s tim hraniti pauka

I evo moje parahybane male :D
nisam jos nigdje na forumu stavio sliku pa kad vec otvaram temu da stavim

Offline Ante777

• Punopravni član
  • **
Odg: Crv
« Odgovori #1 u: Listopad 01, 2010, 18:45:46 poslijepodne »
Mislim da je to mealworm , mozes mu slobodno dati... :)

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Listopad 01, 2010, 19:08:53 poslijepodne »
bilo je više puta rasprave o tom crvu tu na forumu...nemoj to davat pauku...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 01, 2010, 19:26:14 poslijepodne »
ante.. mealworm je crv brašnar.. a ovo je ličinka nekog kornjaša, pretpostavljam iz roda Cetonia jer njih ima u milionskoj nakladi kod nas..

tonček ... bilo je nekoliko tema o ovakvim crvima..al se ne sjećam da je netko rekao da nevaljaju za hranu gmazovima i paucima...

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 01, 2010, 19:29:41 poslijepodne »
ante.. mealworm je crv brašnar.. a ovo je ličinka nekog kornjaša, pretpostavljam iz roda Cetonia jer njih ima u milionskoj nakladi kod nas..

tonček ... bilo je nekoliko tema o ovakvim crvima..al se ne sjećam da je netko rekao da nevaljaju za hranu gmazovima i paucima...
ja sam potrazio ali nisam vidio bas ovakve, mozda nisam dobro trazio, jel mu smijem to dati ili ne?

Offline Phobos

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 02, 2010, 01:28:44 prijepodne »
Pokraj svakakve hrane iz uzgoja koja je sigurna neznam cemu uzimati iz prirode i riskirati tarantulu..bez obzira kolika sansa bila..

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 02, 2010, 09:22:24 prijepodne »

Pokraj svakakve hrane iz uzgoja koja je sigurna neznam cemu uzimati iz prirode i riskirati tarantulu..bez obzira kolika sansa bila..

upravo sam zato rekao da mu ne daje tog crva kad ima brašnara i fobasa ostalih insekata sa kojima može hranit pauka na izvoz... :) nisam mislio da nije hranjiv za pauka ili guštera...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 02, 2010, 09:42:36 prijepodne »
insekti iz prirode, koji se hrane raznovrsnijom hranom nego ovi koje uzgajamo kod kuće (koje večina hrani sa 1-2 vrste suhe hrane i 3-4 vrste voća/povrća... ) bi po nekoj logici trebali biti bolji/hranjiviji/zdraviji (ako nisu zatrovani sa nečim jel...)

ja svoje guštere hranim sa ličinkama Cetonia i hrušteva..a vjerojatno i nekim drugim..jer nisam uvijek siguran što sam pronašao a ličinke su slične..  bez ikakvih problema.. normalno kad ih sakupim na svom gruntu ;) ...neko vrijeme sam uzgajao i ličinke afričkih voćnih kornjaša zbog veće raznovrsnosti u prehrani.. nažalost sam odustao od toga zbog prevelike zahebancije...  :D ...

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 02, 2010, 10:32:47 prijepodne »
Ma to je prijatelj donio sa vikendice za svoje pauke, pa je meni dao malo, a ni on nije znao sta je, ali kaze da hrani par godina s njima i da nema problema, vikendica mu je udaljena dosta od ljudi pa sumnjam da se nesta sprica, jedino ako on ne sprica, ali onda sumnjam da bi ih uzeo, i koja hrana s kojom vi hranite pauka moze dosta dugo pozivjeti, posto odbija moj odbija. I kupio sam od iggya neki dan n.chromatusa i mislim da ima 1cm najvise, s cime da njega hranim, nemam tako male hrane

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 02, 2010, 12:33:00 poslijepodne »
nabaviš si malene žohariće ili crviće od nekoga...ako si uzeo od iggy-a pauka onda ga pitaj da ti da par malih žoharića..

Offline bogomoljka

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Studeni 26, 2010, 17:38:30 poslijepodne »
pitaj di ga je nasao? ako je u zemlji moze bit licnika hrusta ili ti ga kebra..